TRERETTERS MENY TIL VALENTINESDAGEN

romantiske roser

I morgen, lørdag den 14. februar, er det Valentinesdagen eller «Alle hjerters dag» –  dagen for å dyrke kjærligheten og romantikken. Jeg er ikke så opptatt av å gi eller få gaver (takker selvsagt ikke nei til en lekker blomsterbukett), men serverer gjerne min kjære et velsmakende, romantisk måltid. I disse travle tider innebærer dette testing og prøvesmaking av godbiter til min neste kokebok, men hva gjør vel det? Jeg vil ikke røpe hva som står på menyen her hjemme, men jeg har satt sammen en enkel treretters meny her som kanskje kan være til inspirasjon?

Til forrett foreslår jeg en smakfull tomatsalat med mozzarella og syltet rødløk.

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

Til hovedrett har jeg valgt skrei som omtales som kjærlighetsfisken, Barentshavets ridder og Lofotens casanova – et opplagt valg på Valentinesdagen! Skreien er i sesong nå, og blir her pannestekt og får selskap av en deilig bønnesalat med spinat, litt chili, og toppes med en deilig korianderpesto – ja da må det jo bare bli bra!

Pannestekt skrei med bønnesalat2

Til dessert har jeg valgt en deilig sjokoladesorbet med friske bringebær.

Sjokoladesorbet med bringebær

Alternativt kan jeg anbefale sjokoladefondant eller crème brûlèe med pasjonsfrukt.

Skal du lage noe godt til Valentines?

HAPPY VALENTINE!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

4 Kommentarer

  1. GladMamma 13. februar 2015 at 19:34 #

    Gleder meg til din neste kokebok 🙂
    Ha en fin valentin middag i morgen!

  2. Hanne Marit 13. februar 2015 at 20:29 #

    Åh nam! Fikk vann i munnen her… Hadde vi ikke hatt planer om å reise på spa i morgen hadde dette definitivt blitt testet ut! Viktig å unne seg noe litt ekstra og feire kjærligheten <3

  3. Mamma i nord 18. februar 2015 at 17:30 #

    Mmmm dette så godt ut, men vet du att storparten av skreien tas ikke i Lofoten.
    Den tas i min kommune,som er norges største skreikommune .Øksnes i Vesterålen.
    Dette er ett stykke fra Lofoten.

    Den Skreien som du spiser nå, kommer med stor sannsynlighet fra min arbeidsplass 🙂

    Litt morsomt å tenke på.

    Ha en fortsatt hærlig dag.

  4. Bente Nyborg 22. februar 2015 at 18:30 #

    Hei Trine! Flott blogg, jeg bruker den mye. Men, når kommer du med en egen app?

Legg igjen en kommentar