KJØLESKAPSGRØT MED CHIAFRØ OG MANDLER

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og bjørnebær

Å starte dagen med deilig og mettende grøt er en god start på dagen. Grøten blander du sammen kvelden før, slik at den får kose seg i kjøleskapet over natten. Ta gjerne en titt på DENNE videoen, hvor jeg viser hvordan jeg gjør det.

Til 1 porsjon trenger du omtrent:

  • 1 1/4 dl (store) havregryn
  • 1 ss chiafrø
  • 2 dl melk
  • 1/2 ts flytende honning
  • en klype salt
  • mandler, grovt hakket
  • bær eller frukt etter smak

Ha havregryn, chiafrø, honning, salt og melk i et glass eller lignende, og rør det hele godt sammen, Sett på lokk (eller kle med plast) og sett grøten i kjøleskapet over natten (minst 5 timer). Dryss over hakkede mandler (granola eller noe annet som gir litt «krønsj») og friske bær eller oppskåret frukt, og nyyyyt!

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og bjørnebær

VARIASJONSTIPS

  • Bytt gjerne ut halvparten av melken med yoghurt.
  • Chiafrø kan eventuelt byttes ut med linfrø. Chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvare- og helsekostforretninger.
  • Ønsker du en melkefri variant kan du bytte ut melken med for eksempel eplejuice. Mandelmelk, kokosmelk ol. kan også benyttes.
  • Tilsett gjerne et grovt revet eple i grøten og smak til med litt kanel.
  • Kjøleskapsgrøten er holdbar i flere dager, så lag gjerne dobbel porsjon med det samme.
  • Ta gjerne også en titt Kjøleskapsgrøt med yoghurt og bær.

Ha en fin dag!


,

17 Kommentarer

  1. Julie 5. februar 2015 at 16:14 #

    Hei Trine,

    Grøten ser veldig fristende ut! Kan man bruke mandelmelk eller kokosmelk istedenfor kumelk?
    Hilsen, Julie 🙂

    • Trine ;) 5. februar 2015 at 18:57 #

      Ja, det går fint.

      • Julie 5. februar 2015 at 22:44 #

        Fint, takk, jeg gleder meg til deilig grøt til frokost:)
        Julie

  2. Kristin 5. februar 2015 at 20:26 #

    Hei Trine

    Hvilken flytende honning anbefaler du?

  3. Sarah 6. februar 2015 at 09:56 #

    Dette så dødsgodt ut! Må prøve dette 🙂

  4. Kjersti 6. februar 2015 at 11:36 #

    Denne kjøleskapsgrøten var kjempegod og mettende.prøvde den til frokost idag.anbefales 🙂

  5. Bibbi 7. februar 2015 at 10:46 #

    Hei
    Denne har jeg lyst å prøve!!
    Lar du chia frøene stelle i vann først?
    Iogmed de trekker så mye væske!!

    • Trine ;) 7. februar 2015 at 11:43 #

      Nei, jeg gjør som det står i oppskriften – blander alt sammen. Ingen bløtlegging av frøene først, de sveller jo i væsken du har i grøten.

  6. inger 25. februar 2015 at 21:41 #

    Såg godt ut,Kor kjøpes Chia frøene?

    • Trine ;) 25. februar 2015 at 23:23 #

      Chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvare- og helsekostforretninger.

  7. Hanne Torvø 25. februar 2015 at 23:38 #

    Super oppskrift og fin å bygge videre på. Helt greit å bytte ut melk med vann og en god skje cottage cheese. Jeg dropper honning men tilsetter litt splenda som søtning og 2-3 frosne jordbær. Godt og mettede med 2-3 hakkede nøtter også.

  8. Yngvild Kanestrøm 21. januar 2016 at 17:30 #

    Hei.

    Denne så god ut, må prøves 🙂 Men lurte på; er grøten veldig mektig?

  9. Ann-Magritt 7. februar 2016 at 13:20 #

    Jeg har bare lettleste havregryn. Går det?

  10. Fride 9. mars 2016 at 18:10 #

    Hei 🙂
    Hvor lenge kan kjøleskapsgrøten stå i kjøleskapet om den er dekket med plast(/låkk?

    Denne er sååå god!

    • Trine ;) 10. mars 2016 at 08:10 #

      Jeg vil tro den kan stå 2-3 dager.

  11. helene 15. februar 2017 at 21:28 #

    Går det greit med vanlige havregryn?

  12. Alexandra 9. juli 2017 at 10:26 #

    Hei Trine!

    Hvor mange dager holder den i kjøleskapet? Kan jeg for eksempel lage 5 porsjoner på søndag og spise en hver dag frem til fredag? Bør de da eventuelt fryses??

Legg igjen en kommentar