I dag kan jeg by på en deilig potet- og eplesalat, som blant annet er ypperlig tilbehør til spekemat.

Ingredienser

500 g poteter
1 eple , i terninger
3 vårløk , finsnittet
200 g lettrømme
2 ss majones
2 ss sennep med honning
1-2 ss sitronsaft
1/2 ts sukker , smak til
salt og pepper
gressløk eller spirer

SLIK GJØR DU

Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. La dem avkjøles helt og del dem deretter opp i jevnstore terninger. Ha potetbitene i en bolle sammen med eplebitene og vårløken. Rør sammen lettrømme, majones og sennep, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Ha dressingen over potetblandingen og vend det hele forsiktig sammen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Vend inn spirer eller finsnittet gressløk helt til slutt.

Tind lammelår med potet- og eplesalat

TIPS

  • Har du ikke sennep med honning kan du benytte vanlig sennep og eventuelt smake til med litt honning.
  • Bytt gjerne ut 150-200 gram av poteten med sellerirot, som kokes mør sammen med poteten.
  • Prøv gjerne denne oppskriften som forrett eller fingermat: lag rugbrødchips som toppes med potetsalaten, spekemat og litt sennep.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Veldig god. Brukte creme fraiche istedenfor rømme, og Dijon istedenfor sennep m honning. Sennepssmaken ble litt kraftig for noen, så vil nok redusere sennepsmengden litt neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste