OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER MED BLÅMUGGOST

Ovnsbakte rotgrønnsaker med Selbu Blå Kraftig

Jeg elsker ovnsbakte rotgrønnsaker, og benytter enhver anledning til å sette det på bordet, enten det er hverdag eller fest. Det er enkelt, sunt, fargerikt og fristende – og i sesong! Til og med junior på 6 år spiser mer grønnsaker enn til vanlig når jeg kan friste med søte, ovnsbakte gulrøtter eller sellerirot, for eksempel. Drypp gjerne litt sitronsaft og honning over grønnsakene før du baker dem, så blir de enda bedre! Ovnsbakte rotgrønnsaker kan benyttes som tilbehør til så mangt (for eksempel kylling eller svinekjøtt), eller alene som en liten smårett.

Jeg er også svak for blåmuggost, og kombinasjonen med de søte rotgrønnsakene og den litt salte blåmuggosten er himmelsk. Dessuten ser det utrolig lekkert ut!

Ovnsbakte rotgrønnsaker med Selbu Blå Kraftig

Du kan benytte det du har tilgjengelig av ulike rotgrønnsaker og løk. Slik gjorde jeg det, og oppskriften rekker som tilbehør til ca. 4 porsjoner:

 • 4 gulrøtter (gjerne i ulike farger), i staver
 • 2 pastinakker, i staver
 • ca. 200 g sellerirot, i staver
 • 2 polkabeter, i båter
 • 2 rødløk, i båter
 • 4 hvitløkfedd, grovt hakket
 • ca. 4 ss olivenolje
 • ca. 1/2 sitron, saften
 • 1-2 ss flytende honning
 • salt og pepper
 • friske krydderurter, for eksempel rosmarin eller timian
 • ca. 100 g blåmuggost

Forvarm stekeovnen til 225 grader, over- og undervarme.

Skrell grønnsakene og del dem opp i jevnstore staver/båter. Legg grønnsakene i en stor ildfast form og ringle litt olivenolje over. Drypp også litt sitronsaft over og ringle over litt honning. Krydre med salt og pepper, og eventuelt grovt hakkede krydderurter.

Stekes midt i ovnen i 30-40 minutter, til grønnsakene er møre og har fått litt farge i «kantene». Vend litt i grønnsakene et par ganger underveis. Rett før servering smuldrer du litt blåmuggost over grønnsakene. Nytes umiddelbart, alene eller som tilbehør til en kjøtt- eller fiskerett.

Ovnsbakte rotgrønnsaker med Selbu Blå Kraftig

VELBEKOMME!

 


,

8 Kommentarer

 1. Anne Merete 29. september 2015 at 09:53 #

  Hei Trine! Jeg elsker denne kombinasjonen, tusen takk for nok et supert tips! Jeg skal lage lammeskanker på fredag denne uken, og har veldig lyst til å teste disse rotgrønnsakene, med blåmuggost. Vil det funke sammen med lam (som jo har endel smak i kjøttet, i motsetning til kylling og svin som du anbefaler i innlegget?).

  • Trine ;) 29. september 2015 at 09:56 #

   Ja, lam smaker også godt til! Lykke til!

 2. Jørgen Fog 2. november 2015 at 09:40 #

  Dette ble fantastisk godt. Med så høy temperatur og så lang steketid så ble det ganske fastbrent i bunnen av langpannen selv om jeg vendte litt på grønnsakene underveis. Burde det vært litt olje eller vann i bunnen av langpannen, – ev. bakepapir?

  • Trine ;) 4. november 2015 at 09:51 #

   Da har du trolig ikke tilsatt nok olivenolje og/eller rørt nok i grønnsakene underveis. Mht steketid er det viktig å følge med mot slutten, hvor lang tid det vil ta vil være avhengig av hvor store biter du har og stekeegenskapene til ovnen din. Det er selvsagt ikke noe i veien for å benytte bakepapir. 🙂

 3. Jørgen Fog 2. november 2015 at 10:45 #

  Jeg serverte denne retten sammen med lår av villsvin og lam. Den ble meget godt mottatt av alle gjestene. Takk for superoppskrift 🙂

  • Jørgen Fog 30. november 2015 at 11:49 #

   Jeg prøvde med en ny «vri»:
   – Kokte lettsaltet, lettrøkt svineknoke på forhånd. Tok litt av kraften i bunnen av stekeformen. Ingen fastbrenning!
   – Samtidig med at jeg la på Selbu blå så la jeg inn en del små (varme) biter av kjøttet fra svineknoken. Det ble en super hovedrett med masse smak!

 4. Roy Hernandez 14. november 2015 at 14:55 #

  Prøver denne sammen med Okse høyrygg sous vide idag……spennende.

 5. Anita hystad 7. juli 2016 at 23:54 #

  Hva kan du ha i stede for blåmugost?er ikke noe på den jeg.

Legg igjen en kommentar