SPICY GULROTSUPPE MED RØDE LINSER

GULROTSUPPE MED RØDE LINSER OG INGEFÆR

Som dere kanskje har lagt merke til så elsker jeg supper. Supper er kjapp, enkel, sunn og god fastfood, og jeg lager det ofte spontant med det jeg har tilgjengelig i skuffer og skap (for det er nemlig ikke alltid jeg følger den fastsatte ukemenyen). Dette er en slik suppe – med gulrøtter og røde linser, som har fått selskap av gode smaker som blant annet chili, ingefær og hvitløk. Her har jeg benyttet tørre røde linser som har fått koke sammen med gulrøttene. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

SUPPEN

  • litt nøytral olje
  • 1 stor rødløk, grovt hakket
  • 4 hvitløkfedd, grovt hakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 2 ss revet ingefær
  • 600 g gulrøtter, i jevnstore biter
  • ca. 1 ss spisskumminfrø, knust i morter
  • 200 g (tørre) røde linser, skylt
  • 1,2 liter kylling- eller grønnsakskraft (-buljong eller utblandet fond)
  • 1/2 ts kajennepepper (smak til)
  • eventuelt litt salt
  • ca. 1/2 lime, saften

GULROTSUPPE MED RØDE LINSER OG INGEFÆR

TILBEHØR

  • litt rømme, yoghurt eller lignende
  • chiliflak
  • eventuelt friske krydderurter

Skjær og mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart. Skyll linsene godt under rennende vann. Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk, og tilsett etter hvert hvitløk, chili, ingefær og spisskummin, og la det få surre med de siste minuttene. Har du ikke spisskumminfrø kan du benytte malt spisskummin (smak til). Tilsett deretter gulrøtter og røde linser og la det få surre med i ca. 1 minutt, før du tilsetter kyllingkraften og gir det hele et oppkok. Suppen blir vegetarisk dersom du benytter grønnsaksbuljong. La suppen koke til gulrøttene og linsene er møre, etter ca. 10-15 minutter. Kjør suppen med en stavmikser eller lignende. Smak til med kajennepepper og eventuelt litt salt, og smak deretter til med litt limesaft.

GULROTSUPPE MED RØDE LINSER OG INGEFÆR

Server suppen med en liten klatt rømmer eller yoghurt, et lite dryss med chiliflak – og eventuelt noen friske krydderurter hvis du har. Nytes med godt brød til. Eventuelle supperester kan gjerne fryses og nytes ved en senere anledning.

VELBEKOMME!


,

31 Kommentarer

  1. Nina Bakke 4. november 2014 at 11:06 #

    nam, sippe 😀 Den så god ut

  2. Marianne 4. november 2014 at 16:10 #

    Hei! Du har jo så mange gode oppskrifter på nett som ikke står i boken din. Jeg lurer på om vi kan håpe på en ny bok snart? Takk for all den gode maten du hjelper oss til å lage

  3. Ingrid E 4. november 2014 at 23:59 #

    Denne gleder jeg meg til å prøve

  4. Julie 5. november 2014 at 18:07 #

    Hei Trine,

    Jeg lagde suppen i dag og den var kjempegod! Tusen takk for oppskriften – neste gang lager jeg en STOR porsjon 😀

    Med vennlig hilsen,

    Julie:)

  5. Reidun 5. november 2014 at 18:15 #

    Åh, denne suppa var god! Perfekt på en mørk novemberkveld. Jeg har lyst til å dele min favorittsuppe med deg, Trine. Kom tilfeldigvis over bloggen forkandflower.com. Denne blomkål- og kikertsuppa er helt fantastisk: http://www.forkandflower.com/2013/10/hearty-roasted-cauliflower-chickpea-soup.html

  6. Reidun 5. november 2014 at 18:18 #

    Denne suppa varmet godt på en mørk novemberkveld. Jeg har lyst til å dele min favorittsuppe med deg, Trine. Den finnes på bloggen http://www.forkandflower.com. Blomkål- og kikertsuppe med spisskummen og andre gode krydder: http://www.forkandflower.com/2013/10/hearty-roasted-cauliflower-chickpea-soup.html

  7. Elisabeth 6. november 2014 at 22:08 #

    Går det an å ha oppi litt søtpotet?

  8. Regine 10. november 2014 at 12:27 #

    Å, denne skal eg jammen prøve!! Ser kjempe god ut 🙂 Takk for at du deler så masse gode oppskrifter!!! 🙂

  9. Therese 10. november 2014 at 18:14 #

    Hei. Så veldig deilig ut. Sterk for barn? Kanskje jeg kan kutte litt ned på chillien 🙂

    • Trine ;) 10. november 2014 at 18:16 #

      Chili har jo ulik styrke, så uansett kan det være lurt å smake den til – etter smak og behag. Yoghurt, rømme eller creme fraiche gjør den også mildere.

  10. Eirin 13. november 2014 at 17:24 #

    Denne suppa var Veldig god og mettende. Blir så glad av supper 🙂 takk

  11. Lars 22. november 2014 at 16:37 #

    Det er kanskje den beste suppen jeg har laget. Begeistrede komplimenter fra kjøttetende sønner og vegan datter.

    • Trine ;) 22. november 2014 at 16:52 #

      Så bra! 🙂

  12. Ann Helen 3. desember 2014 at 00:22 #

    Endelig kom det kjempegodt fra min vegetarsønn:)

  13. vilde 9. januar 2015 at 13:26 #

    Dette var SÅ godt!! Ny favoritt, helt klart. Måtte lage meg denne til middag to dager på rad 🙂

  14. Ellen Berntsen Opsahl 13. januar 2015 at 19:25 #

    Laget denne til middag i dag, og med kjempe suksess !!! Skal bli fast på menyen.

  15. Camilla Bentzen 24. januar 2015 at 13:55 #

    Hei! Tenkte å prøve meg på denne til pausemat på jobben på bursdagen min. Passer det med nan brød til? Hvilke friske urter passer til? Det er ikke alltid koriander er å få tak i… 🙂

  16. Anne Lise 16. februar 2015 at 19:11 #

    Kjempegod suppe! Veldig sunn, veldig god og veldig enkel å lage!

  17. Madelen 15. mars 2015 at 20:44 #

    Laget denne til mamma og pappa, så derfor halverte jeg oppskriften. Det fungerte fint, men måtte spes ut med litt melk grunnet tykkelse og for at den skulle bli litt mildere. De ble godt mette og fornøyde!

  18. Monica 11. mai 2015 at 12:10 #

    Denne må prøves Har prøvd mange av suppene dine – og de er smakfulle og nydelig gode alle sammen Hvor får jeg kjøpt chilliflak? Manglet det også til tacokrydderet jeg laget i helgen.

    Gleder meg til din neste bok Trine!

    Mvh Monica

  19. silje 15. mai 2015 at 14:48 #

    Hei Går det an å fryse ned denne suppen?
    Håper på raskt svar 🙂
    Mvh Silje

  20. Dagny 24. august 2015 at 18:23 #

    Veldig glad i linseretter og gleder meg til å prøve denne. Tørkede røde linser har veldig kort koketid og trenger ingen bløtlegging. Synes det er et mye bedre (og billigere!) alternativ enn dyre kartonglinser fra GoGreen

  21. Helen//Muld 7. september 2015 at 17:35 #

    Gulrotsuppen ble dagens Meat Free Monday rett 🙂 Tusen takk for herlig oppskrift 🙂

  22. Silje A. Meum 19. oktober 2015 at 12:32 #

    SUPERSUPPE til ammende! Ungen min reagerte ikke på linsene og reagerer generelt ikke på varmebehandlet løk og hvitløk! Spiste denne herligeten i går og våknet opp med skikkelig fulle pupper i morges! Måtte sjekke og både gulrøtter, linser, ingefær, løk, spisskummen og hvitløk er med på å produsere melk! Sleng i en spiseskje med gurkemeie og du er bankers!

  23. Kathrin 20. desember 2015 at 21:28 #

    I dag ble suppen tilsatt sprøstekt chorizo til sllutt – smakte fortreffelig.

  24. Arthi 19. januar 2016 at 22:35 #

    Prøvde den i dag. Kjempegod! Hadde litt sprøstekt bacon opp i. Anbefales :).

  25. Helen Bolstad 6. februar 2016 at 01:44 #

    Fantastisk god suppe. Serverte den p klubbkveld og blei godt mottatt☺

  26. Britt-Marie ørvik 22. februar 2016 at 19:16 #

    Hej og takk for oppskrift på nydelig suppe som alle i familen elsker! Vi lager flere av dine gode supper og tenker hver gang : Hur mikser man lettest den varme suppen ?Vil ha den glatt og lurer på om en foodprocessor hadde vart praktisk til supper og til exempel falafel av kikerter .Har du ett bra tips om vilken maskin som er best til det her ? Klarte en gang att farge mestparten av kjøkkenet med varm tomatsuppe når jeg prøvde att ta den i miksern til kjøkkenmaskinen.

  27. Malin 4. april 2016 at 15:24 #

    Kan man bruke «ferdig knust» spisskummin med samme resultat, eller er det best om man benytter hele frø og knuser selv?

  28. Torunn 19. april 2016 at 07:33 #

    Hvor mye tørre linser vil tilsvare i pk m GoGreenlinser?
    Deilige oppskrifter du har!

  29. Karin Okkenhaug Seim 28. mai 2016 at 17:24 #

    Hei! Kan jeg servere denne kald også? Mvh Karin

Legg igjen en kommentar