SITRONKYLLING MED TOMATSALSA OG BLOMKÅLPURÈ

Kylling med tomatsalsa og blomkålpure

I dag kan jeg friste med en deilig kyllingrett, hvor kyllingen har fått basilikum, sitron og hvitløk under skinnet. Som tilbehør serveres deilig blomkålpuré og smaksrik tomatsalsa. En enkel og velsmakende rett som du gjerne kan invitere gjester på. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

SITRONKYLLING

  • 4 kyllingbryst, med skinn
  • 2 ss mykt smør
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 sitron, revet skall
  • en neve frisk basilikum, grovt hakket

BLOMKÅLPURÈ

  • 300 g blomkål, i biter
  • 200 g poteter, i biter
  • ca. 1 ss smør
  • salt og pepper

TOMATSALSA

  • 200 g gode tomater, i små terninger
  • 2 ss god olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • ca. 1 ss kapers
  • salt og pepper
  • frisk persille, grovt hakket (kan sløyfes)

tomatsalsa

Rør smør, hvitløk, sitronskall og urter godt sammen i en liten bolle. Løsne noe av skinnet på kyllingen og fordel ca. halvparten av smørblandingen under skinnet så godt det lar seg gjøre. Stek kyllingfileten på begge sider i stekepannen (i litt smør eller nøytral olje) og legg den med skinnsiden opp i et ildfast fat. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingen, og fordel resten av sitronsmøret oppå kyllingfiletene. Stekes ved ca. 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingkjøttet har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar omtrent 15 minutter. Øs gjerne noe av stekesjyen over kyllingen et par ganger i løpet av steketiden. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og den vil da ha en kjernetemperatur på ca. 69 grader.

Kylling med tomatsalsa og blomkålpureFjern det grønne fra blomkålen, og skjær bukettene + stilken opp i jevnstore biter. Kok potet og blomkål i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine (etter ca. 15 minutter). Hell av kokevannet. Tilsett smør og mos blomkål og potet med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.

Skjær opp tomatene i små terninger. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatene og tilsett kapers etter smak. Bland salsaen forsiktig sammen og gi den et lite dryss av frisk persille, hvis du har.

Servér kyllingen sammen med blomkålpuréen og topp det hele med tomatsalsaen. Drypp litt av stekesjyen fra kyllingen over, og server umiddelbart.

ENJOY!


, ,

7 Kommentarer

  1. Camilla 23. oktober 2014 at 17:21 #

    Hei!
    Det ser fantastisk godt ut!! Bruker du økologisk kylling?og isåfall hvilket merke?

  2. Elva 30. oktober 2014 at 15:29 #

    Mmm! Ser väldigt gott och fräscht ut! 🙂

  3. Ingunn 1. november 2014 at 13:37 #

    Laget denne retten i går, og erfarte at smøret smeltet og rant ut i formen under tiden i stekeovnen. Mulig det kan være lurt å få lukket åpningen med tannstikker e.l.
    Tomatsalsaen smakte godt, det samme gjorde blomkålpureen

  4. Martin 29. januar 2015 at 14:58 #

    Hei Trine! Skal olivenoljen være extra virgin? Til salsaen.

    Takk på forhånd:-)

    • Trine ;) 29. januar 2015 at 15:01 #

      «Gode olivenoljer» er jo ofte extra virgin. Bruk en DU synes er god, det er det viktigste i en salsa/salat. Lykke til!

  5. Gisle 2. november 2015 at 19:09 #

    Va knallgodt. Brukte kyllingfile uten skinn, men det smakte godt det og.

  6. Anne K 8. desember 2016 at 17:09 #

    Hvor mange grader skal oven ha for å steke kyllingen i 15 min?

Legg igjen en kommentar