PLOMMER I KONJAKK MED YOGHURTKREM

Plommedessert med konjakk og vanilje

En rask og velsmakende høstdessert for deg som har noen plommer og en liten skvett konjakk på lur. Til 4-6 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca. 750 g plommer
  • ca. 125 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 2-3 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 2-3 ss vann
  • gresk yoghurt (eller kremfløte, crème fraïche, vaniljeis el.)
  • litt flytende honning
  • litt krønsj, for eksempel smuldret kjeks eller granola

Plommer

Skyll plommene, del dem i to og ta ut stenene. Gi sukker, vann og konjakk et raskt oppkok. Ønsker du ikke å benytte konjakk kan det erstattes med samme mengde vann. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha i laken sammen med vaniljestangen. Legg plommene oppi med laken og la dem småkoke til de er så vidt møre. Pass på at de ikke blir overkokte! Sett plommene til avkjøling.

Plommedessert med konjakk og vanilje

Plommedesserten serveres lunken eller kald med ønsket tilbehør, for eksempel gresk yoghurt smaksatt med bittelitt flytende honning. Du kan også benytte vaniljeis, stivpisket kremfløte eller lignende, hvis du heller foretrekker det. Gi gjerne desserten et lite dryss av krønsj, som for eksempel litt granola eller knuste kjeks, og server umiddelbart.

Plommedessert med konjakk og vanilje

Velbekomme!


, ,

Én Kommentar

  1. Edna 16. januar 2016 at 19:48 #

    Laga denne i haust med ferske Viktoriaplommer. Nydelig! Serverte med vaniljekesam og knust kjekt. Laga den igjen i dag av plommer fra frysen. Akkurat like god! Serverte med crème fraïche og knust flatbrød.

Legg igjen en kommentar