BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSING

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSING

I dag kan jeg friste med en ny tex-mex-variant, nemlig burrito med chilikylling. Kyllingen har fått selskap av rikelige mengder med chili (men det er selvsagt opp til deg å bestemme hvor hot din kylling skal være), sammen med paprika, løk og andre gode smaker. Chilikyllingen får også selskap av en deilig hvitløksdressing med hint av lime, og inni tortillalefsen har jeg også puttet noen andre godsaker, men her kan du ta det du har tilgjengelig eller lyst på. Kokt ris er for eksempel godt å fylle burritos med. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

CHILIKYLLING MED PAPRIKA

  • 750 g kyllingfilet, i strimler
  • 2 store røde paprika, i små terninger
  • 1 stor gul løk, i små terninger
  • nøytral olje
  • 1 ss paprikapulver
  • 1-2 ts chiliflak (smak til)
  • 1 ts kajennepepper
  • 2-3 ss (brunt) sukker (smak til)
  • ca. 3 ss soyasaus
  • ca. 3 ss ketchup
  • ca. 200 g hermetiske tomater, hakket
  • 3 ss god olivenolje
  • 1 ss eplesidereddik
  • salt og pepper

TACODRESSING MED HVITLØK OG LIME

  • 300 g crème fraîche elle rømme
  • ca. 1 lime, saften
  • ca. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1-2 ss tabasco
  • litt sukker (smak til)

TILBEHØR

  • 8 tortillalefser
  • salat
  • revet ost (for eksempel cheddar)
  • avokado, i skiver
  • tomater, i terninger
  • tomsatsalsa (kan sløyfes)
  • limebåter

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSING

Fres løk og paprika i litt nøytral olje på middels varme, til løken er blank og myk. Tilsett de øvrige ingrediensene (med unntak av kyllingen), og smak deg frem til en fin balanse mellom ulike smakene. Husk at krydder kan ha ulik styke, så vær for eksempel forsiktig med chiliflakene – med andre ord: det er viktig å smake underveis! La sausen få stå å putre i ca. 10 minutter.

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSINGKrydre kyllingen med salt og pepper, og stek den raskt på alle sider i litt nøytral olje. Ha kyllingstrimlene oppi chilisausen, og la det stå å trekke på lav varme til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper, om nødvendig.

Bland sammen alle ingrediensene til tacodressingen. Smak deg frem til en fin balanse mellom det sterke og det syrlige. La gjerne dressingen stå å trekke i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Tilbered tortillalefsene etter anvisningen på pakken (eller stek dem på middels varme på begge sider i stekepannen).

Fyll tortillalefsene etter smak og behag, for eksempel med chilikylling, salatblader, cheddar, tomater og tacodressing – og brett i vei!

Lurer du på hvordan du bretter en burrito? Ta i så fall en titt på disse bildene, så ser du hvordan jeg gjør det.

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSING

Server burritoen med ønsket tilbehør – og nyyyt!

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSING

Husk servietter!

ENJOY!


,

8 Kommentarer

  1. Laila 12. september 2014 at 17:11 #

    Perfekt! Det eneste jeg visste var at jeg ville ha noe med kylling i dag og du gjør det igjen veldig enkelt for meg. Takk – gleder meg til middag 🙂

  2. Katrin Gjelseth 12. september 2014 at 20:47 #

    Jeg lurer på om du har en god oppskrift på tortillalefsene også? En uten hvetemel og hvor lefsene holder seg myke.

  3. Kristin Vuttudal 27. september 2014 at 13:23 #

    Lagde dette i går kveld til min samboer. Han mente dette var den beste maten han noen gang hadde smakt i denne kategoriene, og da mente han både hjemmelaget og resturant. Takk Trine for mange flotte oppskrifter og nydelige matopplevelser.

  4. Torill Halsebakke Bjørge 11. oktober 2014 at 21:31 #

    Denne har vi spist i kveld. Med stor suksess! Hadde ikke chiliflak, men det skal anskaffes til neste gang. Og det blir ikke lenge til! 🙂 Knallgodt!

  5. Nina Greger 17. oktober 2014 at 20:42 #

    Veldig godt, nam nam

  6. Marie 20. april 2015 at 20:59 #

    Bruker du store eller små tortillalefser til dette?

  7. Christel 11. oktober 2016 at 11:31 #

    Huh, denne var det trøkk i! Masse smak, kjempegod! 🙂

  8. Malin 20. mars 2017 at 19:33 #

    Prøvde dette i dag og som med alle oppskriftene dine så skuffet ikke denne heller😊Nam!!

Legg igjen en kommentar