BACONSURRET KYLLINGLÅR MED GRESK SALAT OG TZAZIKI

Baconsurret kylling

Sommerens mest populære grillrett har nok vært disse saftige og smakfulle kyllinglårene som er svøpt i bacon. Lårene er som kjent den saftigste og mest smakfulle delen av kyllingen, og når de er utbenet er de også enkel å få stekt jevnt igjennom. Det er litt styr å bene ut lårene selv, men du får kjøpt ferdig utbenede kyllinglår flere steder og da fikser du denne retten raskt i sommervarmen. Som tilbehør serverer jeg her gresk salat, grillede småpoteter og tzaziki. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

BACONSURRET KYLLING

 • 8 utbenede (skinnfrie) kyllinglår
 • 8-16 basilikumblader
 • nykvernet sort pepper
 • 8 skiver bacon

TILBEHØR

Baconsurret kylling

Fjern bena i kyllinglårene (eller kjøp ferdig utbenet) og legg dem med skinnsiden ned. Krydre med nykvernet sort pepper og legg på 1-2 basilikumblader på hvert lår. Rull låret sammen (med skinnsiden ut) og rull det deretter inn i en baconskive.

Vask potetene og kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Tre potetene på grillspyd, og pensle dem med litt olivenolje og krydre med litt flaksalt.

Baconsurret kylling

Gjør klart ønsket tilbehør. Vi valgte gresk salat og tzaziki denne gangen, men tilbehøret kan varieres etter smak og behag.

Baconsurret kylling

Legg de baconsurrede kyllinglårene med «baconskjøten» ned på en sone med direkte varme på grillen. Grill til lårene har en fin stekeskorpe over det hele. La dem deretter grille videre på indirekte varme, til lårene er gjennomstekte. Snu dem ofte.

La kyllingen hvile ca. 5 minutter før servering. La grillspydene med potetene grille sammen med kyllinglårene, til potetene er gylne og møre. Snu dem regelmessig.

Server de baconsurrede kyllinglårene sammen med potetspydene, gresk salat og tzaziki.

Baconsurret kylling

TIPS:

 • Variér med ulikt fyll inni kyllinglårene, prøv med for eksempel urter, soltørket tomat og/eller ost.
 • Prøv gjerne kyllinglårene sammen med BBQ-saus og chilipoteter med paprika.
 • Du kan eventuelt benytte kyllingbryst (delt i to) istedet, men de blir nok ikke så saftige og smakfulle som det blir med kyllinglår.

ENJOY!


, , ,

2 Kommentarer

 1. Tine 14. oktober 2016 at 10:02 #

  Heisann Trine.
  Takk for alltid like inspirerende oppskrifter! Skal ha familiebesøk imorgen. Tenkte å lage denne retten til mine sultne gjester. Tror du den blir like god, hvis jeg bruker kyllingfilet istedenfor kyllinglår.

  Hilsen Tine.

 2. Unni 25. juni 2017 at 12:41 #

  Takk for denne gode ideen til søndagsmiddag. Skal forsøke meg på en slik vri på kyllingmiddagen i dag, selv om det blir med filet og i stekepanne. Man får tag hva man haver som min mormor sa. Takk for alle god tips og oppskrifter. Alltid en glede å lese hva du skriver.

Legg igjen en kommentar