SYLTETØY-FAVORITTER

Det finnes knapt noe som er bedre enn norsk bær og frukt. Klimaet vårt gjør at de får bruke lang tid på å vokse og modne seg helt ferdig, noe som du kjenner på smaken. Ta vare på sommeren og putt den på glass, og ta dem frem når høsten og vinteren kommer. Her er noen av mine syltetøyfavoritter (klikk på bildene/linkene):

Jordbær er en sommerfavoritt, og ender gjerne også i et syltetøyglass sammen med litt ferskpresset appelsin eller sammen med rabarbra.

2012-07 Jordbærmarmelade og hot pizza

Norske bringebær er i sesong, lag gjerne bringebærmarmelade med sitron eller rørte bringebær.

Bringebærmarmelade med sitron

Blåbær har mange gode egenskaper og smaker i tillegg godt. Vi bruker mye blåbær naturell i kaker, smoothies, frokostblandinger og til pannekaker – eller så lager vi deilig syltetøy.

Blåbærsyltetøy med sitron

En absolutt sommerfavoritt er ripsgelè med nystekte vafler. Anbefales!

Ripsgele

Solbærgelè er også en favoritt, som passer like bra til saltmat som til søtmat.

Solbærgele

Oppskrift på deilig stikkelsbærsyltetøy finner du her. Alle syltetøyoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Hva er din syltetøyfavoritt?

Lykke til!


, , ,

Én Kommentar

  1. Ann Margareth Haugen 13. september 2017 at 23:12 #

    Hei! Jeg har laget plommesyltetøy med kanelstang og stjerneanis. Har antakelig brukt for mye krydder, og synes syltetøyet ble beskt på smak. Har tilsatt saft fra sitron og litt mer sukker, men kjenner fremdeles den beske smaken. Noen som har et råd for å runde smaken på syltetøyet?
    Takknemlig for svar.
    Mvh Ann Margareth

Legg igjen en kommentar