ENKEL TOMATSAUS TIL PIZZA

Mutti tomatsaus til pizza

Den beste pizzasausen lager du selv. Denne varianten er også en av de enkleste siden den ikke skal kokes. Det er nemlig ikke verre enn at de hermetiske tomatene helles i et dørslag slik at overskuddsvæsken kan renne av, og deretter tilsettes hvitløk, chili, olivenolje, salt og pepper. Rør godt sammen – og det var det! Enklere kan det nesten ikke bli, men skal det smake godt må du benytte gode tomater.

Til 1 stor pizza eller to små trenger du:

  • 1 boks (400 g) hermetiske tomater av god kvalitet
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • ca. 1/4 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 ss olivenolje
  • ca. 1/2 ts sukker (smak til)
  • salt og pepper
  • garnityr, for eksempel 1 mozzarella, 70 g parmaskinke og frisk oregano

Lag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse.

Mutti tomatsaus til pizza

Hell tomatene i et dørslag og la dem renne av uten at du rører i dem, i ca. 15 minutter. Rør sammen de avrente tomatene, finhakket hvitløk, finhakket chili og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller lignende, men det er slett ikke nødvendig. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at de gode smakene får satt seg.

Ca. 30 minutter før du skal steke pizzaen setter du bakesteinen/bakestålet i ovnen og setter ovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Du kan lese mer om steking av pizzabunn her og her.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledd stekeplate. Fordel pizzasausen og ønsket garnityr over deigen. Ta tak i bakepapiret og dra pizzaen over på bakesteinen/bakestålet, eller bruk en stor pizzaspade hvis du har. Stek til pizzaen er ferdig, etter ca. 7 minutter ved ca. 300 grader. Fordel frisk oregano (eller andre friske krydderurter) over pizzaen og server umiddelbart.

Mutti tomatsaus til pizza

VELBEKOMME!


,

9 Kommentarer

  1. Richard 12. juni 2014 at 19:54 #

    Hei, du skriver at du setter på ovnen og setter inn pizzastålet 30 min før du skal steke pizzaen. Min erfaring er at pizzastålet må stå i ovnen i over en time etter at ovnen er blitt varm og da på full guffe. Jeg regner 1,5-2 timer på å varme ovn og stål, og da blir pizzaen stekt på 3-4 minutter og noen ganger raskere. Mutti tomater er knallbra og brukes her i ovnen til alt mulig.

  2. BakingSteel.no 13. juni 2014 at 19:47 #

    Hei Richard,

    En ting som er sikkert er at variasjonen mellom stekeovner er store. Og større/tyngre stål vil naturligvis bruke lenger tid. Er blant annet derfor vi anbefaler Baking Steel Original. Modernist Cuisine Special Edition bruker bortimot timen på å bli varmt uansett hvilken stekeovn du har.

  3. Hildegerd 17. juni 2014 at 19:05 #

    Jeg har brukt å lage hvit pizzasaus i det siste.

  4. Henriette 9. januar 2015 at 15:25 #

    Kan pizzasausen lages dagen i forveien?

    • Trine ;) 10. januar 2015 at 00:32 #

      Ja, det går fint.

  5. kjersti 20. februar 2015 at 01:43 #

    Hei! Hva er spesielt med denne hermetiserte Muttitomaten? Er den så forskjellig fra annen hermetisert tomat? Jeg får kikke etter den neste gang jeg er på butikken, men i morgen tar jeg det jeg har i skapet.

  6. Lilla 27. desember 2015 at 23:55 #

    Hei! Jeg bruker hermetiske plommetomater som er søtere enn vanlige. Da trenger en ikke tilsette så mye sukker som her

  7. Kine 2. januar 2017 at 19:14 #

    Hei 🙂 hva er holdbarheten på denne i kjøleskap??
    Svar meg gjerne på mail, da hadde jeg vert veldig glad!!! ❤

    • Trine ;) 17. januar 2017 at 12:36 #

      Jeg har ikke testet det selv over lengre tid, men vil tro at den er holdbar 3-6 dager i kjøleskapet (tildekket). Sausen kan fint fryses.

Legg igjen en kommentar