LUN LINSESALAT MED PANNESTEKT LAKS

Lun linsesalatVi er inne i den beste grillsesongen, og for meg er tilbehøret nesten like viktig som det som ligger oppå grillen. Jeg kan i dag friste med en fargerik og lun linsesalat som er ypperlig tilbehør til grillet kjøtt eller fisk, men som også fint kan nytes alene – for eksempel til lunsj. Linser metter godt i magen, og har i tillegg mange gode egenskaper, som for eksempel at de er proppfulle av vitaminer, protein og fiber. Linsene har her blant annet fått selskap av en sødmefull grillet paprika, løk og smakfulle soltørkede tomater. Men det som virkelig setter en spiss på denne salaten er den gode olivenoljen og sitronsaften i dressingen, og som tilfører linsene en veldig god smak. Prøv da vel!

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

 • ca. 700 g laksefilet, i 4 porsjonstykker
 • 4 sitronbåter
 • 2 røde paprika, grillet, flådd og skjært i strimler
 • 1 rødløk, i tynne båter
 • 6 soltørkede tomater, i biter
 • ca. 500 g kokte røde linser
 • 100 g frisk spinat
 • 1/2 dl extra virgin olivenolje
 • 2-3 ss sitronsaft
 • salt og nykvernet sort pepper
 • ca. 100 g fetaost, smuldret
 • friske krydderurter, for eksempel timian, persille og oregano

Lun linsesalat

Del paprikaene i to på langs, fjern frø og hinner, og legg dem med snittsiden ned på en bakepapirkledd stekebrett. Pensle paprikaene med litt olje og bak dem ved 230 grader i 15-20 minutter, til skinnet på paprikaene er skrukkete. Legg dem i en liten bolle og legg over litt plastfolie eller lignende, i ca. 10 minutter. Skinnet på paprikaene skal nå lett la seg fjerne. Skjær paprikaene opp i strimler.

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Tilsett gjerne en klatt smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres, gjerne sammen med en sitronbåt.

Skyll linsene i kaldt vann og la dem renne helt av. Dersom du benytter tørre røde linser må du koke dem i ca. 10 minutter først. Du kan eventuelt benytte grønne linser istedet, eller erstatte halvparten av linsene med for eksempel bønner eller kikerter.

Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett linsene og soltørkede tomater og varm det forsiktig opp. Rett før servering tilsettes spinaten. Tilsett olivenoljen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ved servering gis salaten et dryss med smuldret fetaost og friske krydderurter. Serveres til pannestekt laks eller til for eksempel grillet kjøtt eller fisk. Eller nyt den rett og slett som den er.

Lun linsesalat

VELBEKOMME!


, ,

13 Kommentarer

 1. AK 3. juni 2014 at 08:48 #

  Nam! Denne må prøves 🙂 Elsker alternative tilbehør!

 2. Ragna 5. juni 2014 at 03:45 #

  Denne prøvde vi i går, kjempegodt 🙂

 3. Tove 6. juni 2014 at 22:38 #

  Tusen takk for en kjempegod oppskrift. Jeg la til hvitløk. Vanskelig å komme utenom den. Bakt paprika gjorde virkelig susen. Det kommer jeg garantert til å bruke mer av.

 4. Tove 6. juni 2014 at 22:43 #

  Denne var gild og god. Jeg liker å bruke linser og bønner, og trenger inspirasjon til hvordan variere med dette. Bakt paprika gjorde virkelig susen. Det skal jeg sannelig bruke mer av! 🙂

 5. Åse 10. juni 2014 at 12:05 #

  Nam, dette gleder jeg meg til å lage! Men hvor er det man skal bruke de fire sitronbåtene? Jeg ser det står både sitronbåter og sitronsaft på ingredienslisten, men kan ikke finne ut hvor sitronbåtene benyttes.

  • regine 11. juni 2014 at 13:48 #

   Tror sitronbåtene er til å ha ved siden av, sånn som det vises på bildet. Bruker det sikkert hvis man har lyst på mer sitron på maten + at det ser bra ut.

 6. Laila 17. juni 2014 at 08:49 #

  Dette var kjempe godt!

 7. Margot 4. september 2014 at 16:48 #

  Min linsesalat ser ikke sånn som på bilde! Ble skikkelig grøtete selvom jeg kun kokte i 10 minutter! Hva vil egentlig to bokser med linser si? De jeg kjøpte var 400 gram. Så kunne stått litt bedre forklart om hvor mye linser man skulle ha. Linsestappa, som det ble, var god da. Haha!

  • Trine ;) 4. september 2014 at 17:31 #

   Det er slett ikke rart at det ikke ble som på bildet, for du har brukt mye mer linser enn det som var meningen. Hvis du klikker på linken i ingredienslisten ser du at 1 boks GoGreen røde linser veier 285 gram.

   • Margot 4. september 2014 at 17:38 #

    Det sto to pakker, da på 285 g, og jeg hadde 400 g. Kan du forklare en matamøbe hvordan jeg koker linser? Ler litt enda av dette.

    • Trine ;) 4. september 2014 at 17:50 #

     En boks med 400 gram tørre linser blir mye linser, så skjønner godt at du ler litt… Du skulle brukt ca. 570 g ferdigkokte linser. Dette er dessverre ikke presisert i tipset om å benytte tørre linser, og jeg kan dessverre ikke skrive utfyllende om alle tipsene i en oppskrift, og jeg vet ikke på stående fot hvor mye tørre linser du skal benytte for å få korrekt mengde kokte linser. Jeg skal presisere vekten i ingredienslisten. Lykke til neste gang!

 8. Margot 4. september 2014 at 17:42 #

  Takk for svar. Men det sto jo to bokser og 400 g stor pakke er jo faktisk mindre enn to bokser på 285 g. Kan du forklare en matamøbe som meg hvordan man koker linser så jeg får det til neste gang?

 9. Lillian Dahlgren 13. oktober 2014 at 16:14 #

  Veldig god , spennende lakserett, takk for flotte oppskrifter og inspirasjon. Skjønner ikke hva vi spiste her i huset før du kom på banen. Gratulerer som årets Matblogger, forventet og så fortjent.

Legg igjen en kommentar