MINESTRONE

Minestrone

Minestrone er en klassisk bondesuppe fra Italia, som i tillegg til å være god på smak, også kan bidra til at du får ryddet opp litt i restene i kjøleskapet. I denne suppen kan du nemlig tilsette det du har av kjøtt- og pølserester, grønnsaker, pasta, linser og bønner. Slik gjorde jeg det (til ca. 4 porsjoner):

 • ca. 150 g bacon, strimlet
 • 1 løk, i små terninger
 • 1-2 gulrøtter, i terninger
 • 1 stor potet, i terninger
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 1/2 squash, i terninger
 • 1 liter kyllingkraft eller buljong
 • 1 boks hermetiske tomater, hakket
 • 1 boks store hvite bønner
 • ca. 2 dl (tørr) småpasta
 • frisk persille eller basilikum
 • salt og nymalt sort pepper
 • parmesan, revet

Stek baconet og legg til side. Fres deretter løk, hvitløk, poteter og gulrøtter i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett squash, og la det surre med et par minutter. Tilsett deretter hermetiske tomater og kyllingkraften og kok opp. La suppen stå å putre 5-10 minutter og tilsett den tørre pastaen. La suppen putre i ytterligere 10 minutter og tilsett bønnene.

Smak til med salt, pepper, eventuelt litt sukker og til slutt finhakkede krydderurter. Suppen er ferdig når pastaen er al dente og grønnsakene er møre.

Server suppen rykende varm med litt revet parmesan og godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia eller eltefritt italiensk landbrød.

Minestrone

TIPS

 • Ønsker du litt mer «trøkk» i suppen kan du tilsette finhakket chili sammen med hvitløken.
 • Ønsker du en vegetarisk suppe kan du droppe baconet og erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong.

ENJOY!


,

11 Kommentarer

 1. Torunn Fosslien 30. april 2014 at 11:51 #

  Det så lekkert og godt ut alt sammen, at tennene løper i vann.

 2. Marianne 15. mai 2014 at 17:10 #

  Denne var kjempegod! Treåringen ønsket seg mat med hvite bønner og hun likte godt denne. Vil bli lagd igjen!

 3. Unn Iren 16. mai 2014 at 09:26 #

  Veldig god suppe! Har lagt merke til at du har lagt ut flere oppskrifter på minestronesuppe. så derfor gjennom alle før jeg begynte kokkeleringen og endte opp med å mikse litt. Brukte denne som utgangspunkt, men tilsatte også vårløk, sellerirot og chili. Fungerte veldig fint!

 4. Christel 11. august 2014 at 10:12 #

  Laget minetronesuppen du har i boken til min «mafia» i går. Der er det vårløk og selleri i tillegg til det som står her. Alle, til og med han minste på 2 år, slukte hele den store gryten jeg laget, og den fikk masse skryt 🙂 Kjempe god smak i suppen. Kan trygt lage denne igjen.

 5. Kjersti 2. februar 2015 at 18:52 #

  Denne skal jeg prøve en dag.Den så god ut

 6. Kristin 4. februar 2015 at 15:34 #

  Dette er en god suppe, nær den italienske klassikeren. Tilsett gjerne også purre, erter, grønnkål eller spinat, salvie og basilikum. I Italia brukes gjerne Chili flakes (peperoncini) heller enn fersk chili.

 7. Lena-Marie 12. februar 2015 at 09:16 #

  Hei!
  Lurer på om man kan blande alt utenom pasta og lage det dagen i forveien og la det stå kaldt? 🙂 Enkelt å bare varme opp suppen når man kommer hjem fra jobb og så bare koke opp litt pasta!

 8. Sofie Skaug Nilsen 20. januar 2016 at 21:29 #

  Vanvittig god! Til og med overbevist samboeren om å ha et vegetarmåltid minst èn gang i uken med denne. Det er en prestasjon!

 9. Birthe 3. mars 2016 at 13:19 #

  laget suppa igår, var tom for gulrot og brukte pastinakk, og hakket litt eple oppi I stedet. funket veldig bra. dagen derpå ble restene satt I ovn med ostelokk som tilbehør til Schnitzel:-)

 10. Hanne Dyran 3. mars 2016 at 17:44 #

  Skal bacon i helt til slutt – rett før servering? I oppskriften på Kylling Cacciatora står det heller ikke noe om når bacon skal i – men det er kanskje alltid til slutt. Både Minestronesuppen og Cacciatora er kjempedeilige.

 11. Anette 14. oktober 2017 at 09:21 #

  Dette var verkeleg godt! Ny vinnar her heime hos oss 🙂 Ein kunne høyre kommentarar som «Hæ? Er det bacon oppi også? Digg.» og «Dette var rett og slett ein gastronomisk oppleving». Tusen takk for ein deileg oppskrift.

Legg igjen en kommentar