HJEMMELAGET TACOFYLL MED BØNNER OG TOMAT

Taco GoGreen

Den aller beste tacoen lager du selv, og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Lag gjerne ditt eget tacokrydder, som sammen med hermetiske tomater gir den karakteristiske tacosmaken. Jeg tilsetter også ofte bønner i tacofyllet, da det tilfører god smak og dessuten metter det mer. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

TACOFYLL MED BØNNER

  • 500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • ca. 2 ss hjemmelaget tacokrydder (smak til)
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • ca. 300 g hermetiske tomater
  • ca. 300 g svarte bønner/Kidneybønner
  • frisk koriander, grovt hakket (kan sløyfes)

Taco GoGreen

TILBEHØR

  • tacoskjell (eller tortillalefser)
  • isbergsalat, grovt snittet
  • avokado, i båter
  • cherrytomater, i biter
  • mais
  • lettrømme

Fres løken i en stekepanne eller vid gryte, til løken blir blank og myk. Tilsett chili og hvitløk mot slutten av steketiden. Legg til side.

Taco GoGreen

Stek kjøttdeigen i litt smør og tilsett mesteparten av tacokrydderet. Det er vanskelig å angi eksakt mengde tacokrydder da styrken vil variere, så her er det bare å prøve seg frem etter smak og behag. Når kjøttet har stekt et par minutter tilsettes tomatpureen, som får surre med i ca. 1 minutt, før de hakkede tomatene og løkblandingen tilsettes. La det koke i ca. 10 minutter. Skyll bønnene under rennende vann, la dem renne av og tilsett deretter i kjøttsausen. Smak eventuelt til med litt sukker og litt mer tacokrydder, om nødvendig. Tacofyllet er ferdig når bønnene er gjennomvarme.

Fordel tilbehør i små boller, og varm tacoskjellene etter anvisningen på pakken. Sett alt på bordet og la den enkelte forsyne seg etter smak og behag.

Taco GoGreen

TIPS

  • Tilsett gjerne også gulrøtter og/eller paprika i små terninger i kjøttsausen, som vil tilføre retten en god sødme og enda mer smak, i tillegg til at den metter bedre.
  • Resten av tacokrydderet kan oppbevares i tett glass (el) og benyttes i ulike tex-mexretter. Flere oppskrifter finner du her.
  • Som tilbehør smaker det også godt med salsa, mangosalsa og/eller guacamole.
  • Ønsker du en vegetarisk tacorett kan du bytte ut kjøttdeigen med 1-2 bokser svarte bønner.

VELBEKOMME!


, ,

3 Kommentarer

  1. Anne K 26. mars 2014 at 10:18 #

    Mmm sånn lager jeg og tacoen. Med løk, bønner og revet gulrot i kjøttet blir det ganske sunt. Og avocado og fersk koriander til, mm, kan det bli bedre!

    Skal blande eget krydder neste gang, supert å se hva som er i blandingen samt bedre kontroll på saltmengden 🙂

  2. Tilde 13. februar 2015 at 10:37 #

    Yummy! Taco er alltid godt, og så mange variasjoner man kan lage! Ikveld blir det jegergryte hos oss 🙂

  3. Marte 10. september 2016 at 23:25 #

    Dette var en helt fantastisk oppskrift! Taco har virkelig ikke vært min favoritt; krydderet har vært for kjedelig og kjøttet har vært tørt – dette var noe helt annet! Nå vil jeg uten tvil lage taco oftere 🙂

Legg igjen en kommentar