PASTA ALL’ ARRABBIATA

Pasta arrabbiata 1

I dag er det pasta all’ arrabbiata, eller rettere sagt «sinna pasta», som står på menyen. Retten har sitt opphav i Roma og regionen Lazio, og det er nok chilien som må ta på seg skylden for dette tilnavnet. I tillegg til chili inneholder retten ingredienser som løk, hvitløk,tomater, samt basilikum eller persille. Jeg har i tillegg tilsatt litt gulrot. Kjapp, rimelig og god mat! Til ca. 4 porsjoner trenger du:

  • 1-2 gulrøtter, i små terninger
  • 1 rødløk, i små terninger
  • 1 rød chili, finhakket
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • nøytral olivenolje
  • salt og pepper
  • 400 g pasta
  • ca. 1 dl av pastavannet
  • parmesan, revet
  • en neve frisk basilikum, grovt hakket

Pasta arrabbiata

Skjær opp alle ingrediensene som angitt over, slik at du har alt klart før du setter i gang. Surr løk og gulrøtter i oljen, til løken er blank og myk. Tilsett chili og hvitløk, og la det surre med et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater. Bruk tomater av god kvalitet! La tomatsausen koke i 15-20 minutter. Spe med litt av pastavannet (se nedenfor) når sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen et par minutter mindre enn det som er angitt på emballasjen. Hell av pastavannet, men ta vare på 1-2 dl (som skal benyttes til å spe ut tomatsausen, se ovenfor). Bland tomatsaus og pasta, og la det hele putre på lav varme, til pastaen er al dente.

Server pastaen med rikelig med grovt hakket basilikum og revet parmesan, og med godt brød til – for eksempel eltefritt italiensk landbrød.

Pasta arrabbiata 2

Buon appetito!


, , , ,

10 Kommentarer

  1. Jeanette 6. april 2014 at 23:19 #

    Hei:-) Dette så kjempe godt ut! Hvilken pasta har du brukt i denne oppskriften?

    • Trine ;) 25. august 2014 at 13:37 #

      Pastaen heter Casarecce (Barilla) og fås på velassortere dagligvareforretninger som feks. Meny.

  2. Monica 25. august 2014 at 13:34 #

    Hei 🙂 Smakte denne retten i Italia i sommer, kjempegod 🙂 Jeg lurer også på det som er spurt om tidligere her, hva slags pasta du har brukt?

    • Trine ;) 25. august 2014 at 13:37 #

      Casarecce, se over 🙂

  3. Cathrine JS 7. september 2014 at 14:57 #

    Fungerer også veldig bra med glutenfri ris-pasta 🙂

  4. Linn 10. november 2014 at 11:12 #

    Er det veldig viktig å ha med pastavannet?
    Jeg har så mye resepasta og tenkte jeg skulle bruke det, men da har jeg jo ikke noe pastavann.

    • Trine ;) 10. november 2014 at 11:33 #

      Du kan eventuelt erstatte pastavannet med annen væske, for eksempel vann, buljong/kraft eller hvitvin.

  5. Mira 9. februar 2015 at 14:48 #

    Flott oppskrift 🙂 Lurer på om det hadde vært godt å ha svinestrimler eller kjøttdeig til denne retten?

  6. Kristin 1. august 2015 at 14:25 #

    Takk for en nydelig oppskrift! Det var kjempegodt. Tilsatte i tillegg en pakke stekt bacon, nam!!

  7. Janne 18. februar 2016 at 12:17 #

    Hei. Hvilke hermetiske tomater brukte du? Ser helt nydelig ut 🙂

Legg igjen en kommentar