KARBONADER MED MIDDELHAVSGRØNNSAKER, COUSCOUS OG FETA

Karbonade med stekte grønnsaker, couscous og feta

Det er noe spesielt med søte, møre og fargerike middelhavsgrønnsaker! Her har de fått selskap av smakfulle karbonader, deilig (perle)couscous og salt fetaost – nydelige smaker og gode kombinasjoner! Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:

KARBONADER

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 egg
  • 1/2-1 ts salt
  • pepper
  • litt frisk eller tørket rosmarin eller timian

MIDDELHAVSGRØNNSAKER

  • 1 rødløk, i grove biter
  • 1 rød paprika, i grove biter
  • 1/2 squash, i grove biter
  • 4 fedd hvitløk, hele
  • 1/2 sitron

Karbonade med stekte grønnsaker, couscous og feta

TILBEHØR

  • 2 porsjoner couscous, bulgur eller ris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • litt feta, chevè eller parmesan, smuldret
  • friske krydderurter, hvis du har
  • salt og pepper
  • olivenolje

Ha kjøttdeig/karbonadedeig, egg, krydder og urter i en stor bolle, og bland det hele godt sammen til deigen samler seg. Form 2-3 karbonadekaker. Stekes i nøytral olje eller smør, til karbonadene er gylne på begge sider og nesten gjennomstekt inni. La karbonadekakene hvile i minst 5 minutter før servering.

Skjær opp grønnsakene som angitt, og stek dem i nøytal olje til de er møre og fine. Krydre gjerne med litt salt og pepper. Stek gjerne sitronen sammen med grønnsakene, men det er ikke nødvendig.

Kok couscous eller annet ønsket tilbehør etter anvisningen på pakken.

Karbonade med stekte grønnsaker, couscous og feta

Server karbonadene sammen med grønnsakene og couscous, og smuldre litt fetaost over og gi gjerne retten et dryss av frisk timian (eller andre krydderurter), hvis du har. Skvis sitronen over grønnsakene og ringle gjerne noen dråper av din aller beste olivenolje over det hele – og nyyyyt!

TIPS:

  • Karbonadene kan erstattes med for eksempel kyllingfilet, svinefilet eller pannestekt laks.
  • Alternativt kan karbonadene droppes, og du har en vegetarrett med masse smak.

Velbekomme!


, ,

13 Kommentarer

  1. Ingunn 23. januar 2014 at 12:57 #

    Kan anbefale litt balsamico ved servering av denne retten, det gjør seg godt sammen med fetaosten. Jeg pleier å spise lignende rett uten kjøtt, så den er også et godt alternativ for vegetarianere eller for de som vil ha en kjøttfri dag. Veldig godt!

    • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:34 #

      Ja, grønnsakene (med ost) kan fint serveres alene, som jeg også skriver i innlegget. 🙂

  2. Gunhild 24. januar 2014 at 12:22 #

    Som et vegetaralternativ går couscous og grønnsaker også fint sammen med Haloumi-ost, skåret i skiver, vendt i egg og mel, og stekt i grillpanne 🙂

    • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:22 #

      Takk for tips! 🙂

  3. Ida 24. januar 2014 at 14:12 #

    Skvises sitronen over grønnsakene? Ser deilig ut! Retten er skrevet opp på middagslista for neste uke – som fler av oppskriftene dine 🙂 Tusen takk for masse inspirasjon som resulterer i mange deilige middager hver eneste uke!

    • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:15 #

      Vedr. sitronen er det beskrevet i oppskriften. Lykke til!

  4. Marlene 27. januar 2014 at 17:15 #

    Denne retten er kjempegod! Og enkel 🙂

  5. May 17. mars 2014 at 18:48 #

    Aldri mere ferdigkarbonader fra kjøle eller frysedisk. Veldig godt og alt passet så godt sammen.

    • Trine ;) 17. mars 2014 at 21:19 #

      🙂

  6. Ingrid 19. juni 2014 at 17:27 #

    Vi laget dette i dag, byttet ut couscous med bulgur, ellers fulgte vi oppskriften 100%
    Kjempegodt! Mange spennende smaker som passet godt sammen, og ungene syntes det var veldig godt med bulgur!
    Takk for masse inspirasjon, jeg er veldig glad i rettene dine og henter mye godt herfra 🙂

  7. AK 3. desember 2014 at 07:52 #

    Takk for mange flotte og fantastisk gode oppskrifter! Jeg skal doble karbonadeoppskriften, men trenger jeg øke antall egg også?

  8. Sahar 7. februar 2016 at 14:41 #

    Hei Trine:) tusen takk for mange gode og spennende oppskrifter. Vet du hvor jeg kan få tak i perle couscous i Norge?

    • Trine ;) 7. februar 2016 at 20:23 #

      Jeg kjøper det bla. på Meny.

Legg igjen en kommentar