MINE 6 BESTE TORSKERETTER

Jeg elsker sjømat og torsk er en av favorittene. Torsk er en ganske nøytral fisk, men sammen med godt tilbehør blir det til det reneste festmåltidet enten det er hverdag eller fest. Her er mine favorittretter hvor torsken får spille hovedrollen, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene for oppskrift):

En av de aller kjæreste torskefavorittene er ovnsbakt torsk med chorizosalsa og blomkålmos. Jeg pleier ofte å variere med andre rotmoser, som for eksempel pastinakkmos eller sellerirotmos.

Torsk med chorizosalsa og blomkålmos

Torsk med chorizosalsa og blomkålmos

 

En annen gjenganger er torsk med nøttelokk og søtpotetmos. Deilig torsk med knasende god topping sammen med myk søtpotetmos med et lite sting av chili. Ah, en høydare!

Torsk med nøttelokk, søtpotetmos og soyasmør

Torsk med nøttelokk, søtpotetmos og soyasmør

 

Denne deilige torskeretten ble til på hytta på tampen av påsken for et par år siden – med grønnsaksrester, kikerter, bacon og et deilig «brent» chilismør.

Torsk med rotgrønnsaker, bacon og kikerter

Torsk med rotgrønnsaker, bacon og kikerter

 

Løk som har fått kose seg vel og lenge i litt balsamico er kjært tilbehør til den nøytrale torsken, sammen med en fløyelsmyk og smakfull sellerirotmos. Strø gjerne noen ristede pinjekjerner over før servering.

Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos

Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos

 

Vi går inn i sesongen for skrei, og i de siste to oppskriftene er jeg benyttet skrei, men du kan selvsagt benytte «vanlig» torsk istedet. Først ut er en deilig oppskrift med chorizo og granateple på en fløyelsmyk potetmos.

Skrei med chorizo, granateple, spinat og potetpurè

Skrei med chorizo, granateple, spinat og potetpurè

 

Den siste favoritten jeg vil trekke frem er skrei med korianderpesto, bønnesalat og spinat. Herlige kombinasjoner som er verdt et forsøk!

Pannestekt torsk med bønner, spinat og korianderpesto

Pannestekt torsk med bønner, spinat og korianderpesto

 

Alle torskeoppskriftene på bloggen finner du samlet her. Hva er DIN favorittoppskrift med torsk?


, ,

9 Kommentarer

 1. Den første og den andre har jeg prøvd og Lt er nydelig utenom selve torsken 😉 D er min egen feil, jeg bare klarer ikke å tilberede torsk !!
  Noen gode tips ?

  • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:43 #

   Mine beste tips til tilberedning av torsk finner du jo i dette innlegget. Noe mer enn det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med. Alle torskerettene på bloggen finner du samlet her: http://trinesmatblogg.no/tag/fisk-torsk/

 2. Lena Bøe 3. februar 2014 at 09:49 #

  Min favoritt torskerett er Torsk med Appelsinsaus:

  Torskeloin i ildfast form med salt, pepper og litt smør.
  Saus:
  Fres 2 charlottløk sammen med en finhakket chilli.
  Tilsett 2,5 dl fiskebuljong og 2,5 dl appelsinjuice.
  Kok ned til halvparten.
  Tilsett 3-4 gode spiseskjeer creme fraiche og litt revet appelsinskall og kok til jevn saus.

  Server torsken på en seng av potetmos med 2-3 remser sprøstekt bacon, dampet broccoli og appelsinsaus.

  Lena

 3. Inger Njølstad 27. februar 2014 at 23:22 #

  Jeg heter Inger og er 15. Oppgaven fra skolekjøkkenet er å lage og spise mer fisk hjemme. Torsk er ikke min favoritt, men jeg skal prøve. Hvilken av rettene ville du anbefale at jeg startet med til meg og min søster på 11?

  • Trine ;) 5. mars 2014 at 00:26 #

   Jeg har svart deg pr. epost. Lykke til! 🙂

 4. Thea 16. juni 2014 at 19:11 #

  Hei!
  Ville bare si at jeg er kjempeglad jeg kom over bloggen din. Har slitt litt med å finne tilbehør til torsk, men nå er det i boks!
  Hilsen student som prøver å lære seg å lage mat. 🙂

  • Trine ;) 16. juni 2014 at 23:04 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

 5. Marion 2. november 2016 at 20:55 #

  Hei Trine!
  Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har anbefalt torsk med søtpotetmos, nøttelokk og soyasmør til andre som ønsker noe utenom det vanlige. Den retten er virkelig en favoritt og fantastisk god!. Tusen takk for mye inspirasjon!

  Marion

 6. Basse 10. februar 2017 at 19:57 #

  Hei Trine. Nå er det tid for Skrei. Var innom Rema 1000 og kjøpte noen skrei filer. Fra fisken ble slaktet og til den lå i butikk var det går 3 dager. Kvalieten var god og fisken » luktet» friskt/hav, Jeg grovsaltet fisken i 8 timer og kaldrøkt filene i 7 timer. Perfekt . Ute på restaurant har jeg fått laks og røkt kveite sammen som carpaccio. Brukt Google men finner ingen oppskrift som passer. Har du noen tips?

Legg igjen en kommentar