ÅRSKAVALKADE 2013

TRINE I URTEHAGEN - TARA SMAKÅret 2013 er straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som nok et fantastisk og minnerikt år for meg og matbloggen. Her er et lite tilbakeblikk.

I løpet av dette året har TRINEs MATBLOGG hatt fantastiske 6,1 millioner besøk og mer enn 20 millioner sideoppslag! Det er tall jeg ikke helt klarer å fatte omfanget av, men jeg skjønner det er mange som har klikket innom og det er utrolig gøy! Mange av dere melder også tilbake om gode matopplevelser, fornøyde barn, smilende ektefelle, nye favoritter, stor mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet – og det er utrolig gøy å høre! Det er på tide å se seg tilbake og mimre over noe av det som har skjedd det siste året.

Bloggen har blitt oppdatert regelmessig, og inneholder nå mer enn 1500 oppskrifter. Noen oppskrifter er mer populære enn andre, og her kommer de 10 som hadde flest «klikk» i 2013:

Nyttårskavalkade - mest populære oppskrifter 2013

 1. Indisk kyllingsuppe
 2. Kanelsnurrer
 3. Verdens beste fiskesuppe
 4. Pepperkaker
 5. Kylling tikka masala
 6. Sjokoladefondant
 7. Det aller beste hamburgerbrødet
 8. Hjemmelaget tacokrydder
 9. Gulrotkake a la R.O.O.M
 10. Verdens beste rosinboller

Hva er din favorittoppskrift på bloggen?

I januar begynte jeg for alvor å jobbe med det som etter hvert skulle bli kokeboken min, TRINES MAT, noe som la beslag på mesteparten av min «fritid» frem til begynnelsen av juni. Jeg visste det ville bli mye jobb, og det ble det. Jeg fortalte dere lesere om prosjektet mitt i april (i dette innlegget) og responsen dere ga var utrolig motiverende og inspirerende. Og slik har det vært hele veien.

I slutten av august kunne jeg endelig holde min egen kokebok i hendene, med mer enn 150 av mine favorittoppskrifter. Dere kan tro det var en spesiell opplevelse! Forlaget mitt, Cappelen Damm, inviterte til en åpen lanseringsfest hvor den som ville kunne melde seg på. Det ble raskt fullbooket og mer enn 250 møtte opp. Det var mitt første møte med dere lesere, og det var utrolig sterkt, hyggelig og rørende. Du kan lese mer om lanseringsfesten her, samt VGs artikkel her og i Romerikes Blad her. Etter dette har jeg vært på flere signeringsrunder og «bokbad», noe som alltid er veldig hyggelig. Jeg har skrevet mer om veien fra blogg til bok her.

Nyttårskavalkade 2013 Trines mat Første opplag var utsolgt kort tid etter at boken kom ut. Nå, fire måneder etter at den kom ut er den igjen utsolgt fra lager, men 6. opplag ventes tidlig på nyåret. Vi er nå oppe i 42 000 eksemplarer og boken ligger på fjerdeplass over mest solgte bøker i 2013 innenfor sjangeren Generell litteratur! Rett før jul ble boken av Gourmand Internationals kåret til Norges beste kokebok innenfor sjangeren «bloggkokebok». Boken går videre som nominert i Gourmand Internationals europeiske konkurranse, og den endelige vinneren kåres i Beijing i mai.

I 2013 har jeg blitt intervjuet og omtalt i flere magasiner og aviser, slik som Tara smak (se her og her), Aftenposten, God Morgen Norge, TV2s Ettermiddagen, Norge RundtNRK P1 Brønsj og NRK P2 Kulturnytt, for å nevne noe. Jeg har prøvd å samle dette under «I media».

I september dro jeg på en matreise til Beijing med 16 matglade damer. Du kan lese mer om turen her og her. Det var en minnerik og spennende reise med et herlig reisefølge, og nye matreiser kommer i 2014. I april/mai går for eksempel turen til Italia og Bolsena, og i oktober reiser jeg til Piemonte.

2013-04 Pizzafavoritter

Dette er et lite sammendrag av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt, men også ganske arbeidskrevende matbloggerår. Det jeg opplever via matbloggen er for meg en fantastisk reise, hvor jeg blir tatt med på nye eventyr rett som det er. Det er imidlertid jeg som styrer skuta, og mitt viktigste mål for reisen er å fortsette å ha det gøy og formidle gode matopplevelser til dere lesere. Jeg vil i denne sammenheng benytte anledningen til å takke annonsører og samarbeidsparter i 2013, som har gjort det mulig for meg å satse på bloggen – og ta 50% permisjon fra jobben min slik at jeg kunne få muligheten til å skrive TRINES MAT. Seriøse samarbeidsparter som er opptatt av å formidle matglede, med utgangspunkt i gode råvarer og produkter!

Bloggen har imidlertid ikke vært det den er uten dere lesere. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer og heiarop dere har gitt meg i dette året! Jeg har dessverre ikke hatt kapasitet til å svare dere alle, men jeg leser alle tilbakemeldinger jeg får og tar dem med meg videre på bloggen i arbeidet med å gjøre den enda bedre! I tillegg er disse en viktig motivasjonsfaktor for meg og som gjør at jeg fortsatt synes det er gøy å drive matbloggen.

Jeg har også lyst til å takke Magnus i WooThemes, som er den som har utviklet temaet bloggen min er bygget på (Canvas). Han kontaktet meg for et par måneder siden, og har hjulpet meg med det tekniske slik at jeg endelig har en stabil og kjapp blogg igjen, etter en del tekniske problemer tidligere i år. Det er forhåpentligvis historie nå.

TrineMot slutten av januar 2014 går jeg ut i 100 % permisjon fra juristjobben min i Utdanningsdirektoratet for en periode (ut september 2015). Jeg har en spennende og utfordrende jobb jeg trives god med, og avgjørelsen var derfor ikke så enkel å ta. Men, jeg har så mange spennende oppskrifter og ideer på gang, og det er så mye jeg ønsker å lære – både i forhold til matlaging og foto, at jeg ikke kan la denne muligheten gå ifra meg. Jeg har en familie jeg er så uendelig glad i, og som jeg ønsker å se enda mer til. Det blir spennende å se hva det nye året bringer, og jeg håper dere henger med i 2014 også. Selv om mitt primære mål for 2014 er å oppdatere bloggen regelmessig med nye matgleder, skal jeg ikke legge skjul på at jeg har et par spennende prosjekter på gang også. Men først og fremst skal jeg la meg inspirere og kose meg med å lage og dele nye og gode matgleder med dere lesere. Jeg håper du blir med meg videre.

Jeg takker for følget i 2013 og ønsker dere alle et GODT OG FREDELIG NYTT ÅR!

Klem fra meg 🙂

Foto: Gry Traaen (portretter fra kokeboken) og Espen Solli (portrettet øverst). Matbildene er tatt av meg.


, ,

13 Kommentarer

 1. Anne Simonsen 31. desember 2013 at 11:51 #

  Godt nytt år til deg også. Kommer nok til å følge deg i 2014 også. Kjempefin blogg og ikke minst bok.

 2. GladMamma 31. desember 2013 at 12:31 #

  Godt nytt år til deg også! Gleder meg til å få flere inpirerende mat ideer fra deg i året som kommer 🙂

 3. Marit 31. desember 2013 at 14:03 #

  Godt nyttår til deg og dine.
  Gleder meg til å følge deg i det nye året!

 4. Marit 31. desember 2013 at 14:13 #

  Tusen takk for alle gode oppskrifter, inspirasjon og bilder som du deler med oss. Det var like spennende å lage mat etter at jeg kom over bloggen din for noen år siden som da jeg som 20-åring fikk min første kokebok. Den fikk jeg av moren for 35 år siden da jeg flyttet for meg selv uten å kunne koke et egg engang. Boken het gode grunnoppskrifter for et godt norsk kosthold fra Statens Erneringsråd. Oppskriftene var enkle og greie og resultatet ble alltid bra – akkurat som dine! Riktig godt nytt år, gleder meg til 2014!

 5. Anne-Lise Tanke 31. desember 2013 at 15:37 #

  Godt nyttår til deg og dine, og tusen takk for å ha vært en fantastisk matinspirator i året som har gått.
  Jeg lurer på hvor man kjøpt den spaden du har pizzaen på(bildene på årskavalkaden)?

 6. Bjørg 2. januar 2014 at 10:42 #

  Godt Nyttår Trine,

  Gleder meg til å følge bloggen din også i 2014!

 7. Marianne Opheim 2. januar 2014 at 10:58 #

  Godt nytt år! Jeg har gått fra å mislike å lage mat til å like det veldig godt etter at jeg kom over matbloggen din. Ikke bare er det mange fantastiske oppskrifter, men de er også enkelt forklart med delikate bilder og design. Det er derfor som et lite eventyr å bruke bloggen,og jeg er veldig glad for å høre at du skal konsentrere deg enda mer om den i en periode! Lykke til videre på ferden, og jeg gleder meg til å følge deg videre!

 8. Cecilie 2. januar 2014 at 15:13 #

  Ikke rart boken din er utsolgt, jeg har aldri lest en kokebok hvor nesten hver eneste side er mat jeg kan tenke meg å lage! Hurra for så mange fristende fiskeretter! Den føles dessuten veldig eksklusiv med gode tykke ark, og dine store flotte bilder er veldig fristende, og hjelper meg å presentere mat på en mer delikat måte, noe jeg egentlig er veldig dårlig på. Denne boken kan anbefales til mange i min omgangskrets, og det vil den også bli!

  Du har også inspirert meg til å sette meg ned og lage oversikt over matretter vi liker, og ikke minst en hel haug med oppskrifter fra kokeboken din, samt lage en ordentlig matplanlegger så vi får et mer balansert kosthold (fisk en gang i uka!), bedre planlegging (jeg glemmer alltid å handle mat til søndag, noe som alltid ender i kjip middag eller takeaway) og ikke minst bedre økonomi fordi vi slipper å dra sultne på butikken rett etter jobb hver dag!

  Jeg har lenge visst om bloggen din, men kommer nok til å titte innom mye oftere for tips og nye fristende opskrifter, ikke minst for å titte på dine ukesplaner som jeg ikke var klar over at du lager! Gleder meg veldig til å følge deg utover 2014!

  Klem fra ny fast leser 🙂

  • Trine ;) 2. januar 2014 at 17:36 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

 9. Mette 3. januar 2014 at 08:06 #

  Godt nytt år, Trine! Jeg lager maten din både titt og ofte og har lagret en haug av opskriftene dine på ipaden min. Og så fikk jeg kokeboken din til jul også, det er så mye godt der, jeg har lyst til å prøve omtrent alle oppskriftene!

  Jeg tror var aller største favoritt er blomkålssuppen, hele familien etterspør den hvis det blir for lang tid mellom hver gang, selv den grønnsaksredde fireåringen min elsker den! Og så har vi til og med kjøpt oss pizzastein i år, til å ha i grillen. Helt deilig!

  Eneste jeg savner på siden din er mål i dl istedetfor gram for jeg har ikke gramvekt 🙂

 10. Benedicte 5. januar 2014 at 13:34 #

  Godt nytt år til deg! Ikke så lenge siden jeg fikk opp øynene for bloggen din, etter at jeg gang på gang tilfeldig havnet innom her når jeg googlet div. oppskrifter. Kyllingsuppa va nyyydelig, og pepperkakene, å PEPPERKAKENE var virkelig de beste både jeg og familien min (inkludert bestemor) har spist noen gang! Så deilige og sprøe, og så enkel deig å jobbe med:)
  Tusen takk for den matleden du deler, gleder meg til å følge med videre. Lykke til med perm fra jobben, og alt det fører med seg. Hilsen fra Tana

 11. Åshild 7. januar 2014 at 15:01 #

  Takk for at du lar meg imponere mine nærmeste med fantastisk mat. 😀

 12. Tone 19. januar 2014 at 22:42 #

  Hei Trine!

  Har fulgt med på bloggen din en god stund og hadde tenkt å kjøpe kokeboken din så stor var gleden da jeg pakket den opp på julaften. Hadde ingen anelse om at den kom til å ligge under treet da jeg fikk den av min svigermor som ikke ante at jeg ønsket meg den 🙂 Den er allerede i heftig bruk 🙂
  Takk for alt du deler med oss 🙂

Legg igjen en kommentar