OVNSBAKT TORSKELOIN MED TOMATER OG RISOTTO

Ovnsbakt torskeloin med tomater og risotto

Torsk er en fantastisk råvare, og har denne gangen har fått italiensk følge i form av en deilig risotto med spinat, erter og basilikum, samt ovnsbakte tomater. Prøv den du også – til fire porsjoner trenger du omtrent:

OVNSBAKT TORSK OG TOMATER

  • 600 g torskeloin
  • salt og pepper
  • litt olivenolje
  • ca. 12 cherrytomater

RISOTTO MED SPINAT OG ERTER

  • 2 ss smør
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 1⁄2 dl risottoris
  • 1 dl hvitvin
  • ca. 8 dl varm kyllingkraft
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 1–2 ss god olivenolje
  • 1–2 ss smør
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • ca. 200 g spinat
  • ca. 100 g grønne erter
  • basilikum, hakket

Del torsken i 4 porsjonstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Ha tomatene i et smurt ildfast fat og stek dem ved 160 grader i 10 minutter.

Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med pepper og litt mer salt. Legg torskestykkene sammen med tomatene (som har stekt i ca 10 minutter) og stek midt i ovnen ved ca. 160 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til torsken er ferdigstekt og så vidt «flaker» seg. Ta formen ut av ovnen og la fisk og tomater hvile under aluminiumsfolie i 2-3 minutter.

Fres sjalottløk og hvitløk i smør i en vid gryte, til løken er blank og myk. Tilsett risen og la den surre med til riskornene er blanke. Tilsett hvitvinen og la det surre videre til vinen er kokt nesten inn. Spe på med litt av kraften i flere omganger, og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. Risen skal nå være al dente (etter ca. 20-25 minutter), dvs. at det skal være litt tyggemotstand i den. Tilsett ertene og vend dem forsiktig inn. La risottoen hvile ca.
 ett minutt, før du tilsetter revet parmesan, smør og litt av din beste olivenolje. Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt smør eller olje, til den så vidt faller sammen. Tilsett spinat og basilikum helt til slutt, og rør det hele forsiktig sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Ovnsbakt torskeloin med tomater og risotto

Anrett risottoen på varme tallerkner og legg torsken oppå. Fordel tomatene over og gi retten en dryss med friske basilikumblader. Serveres og nytes umiddelbart. (Sprøstekt parmaskinke smaker også godt som tilbehør til denne retten.)

Enjoy!


, ,

8 Kommentarer

  1. Lars 13. november 2013 at 15:09 #

    Hei, skal fisken være tint eller frossen i oppskriften?

    • Trine ;) 13. november 2013 at 20:51 #

      Torsken skal være opptint. Norway Seafoods torskeloin selges ferdig opptint. 🙂

  2. Eli 14. november 2013 at 09:46 #

    Hei Trine,

    følger daglig med på bloggen din.
    Jeg har tidligere spurt deg om noe, men ikke fått noe svar. Jeg spør igjen, hvor kjøper du usaltet nacho chips og hvilken butikk?

    Takk for fine oppskrifter!

  3. Laila 14. november 2013 at 18:11 #

    Denne super nyyyyydelige retten ble nr. 400 🙂 Takk for mat!

  4. Ingunn 17. november 2013 at 10:52 #

    HEi!
    Hvilke butikker/kjeder kan man få kjøpt Norway Seafoods torskeloin?

    • Mike 17. november 2013 at 23:51 #

      Rema1000 – Del av ders HELG konsept.

    • Trine ;) 17. november 2013 at 23:59 #

      Du får kjøpt Norway Seafoods torskeloin hos Rema (noe som også står innledningsvis i oppskriften). 🙂

  5. Julie 20. februar 2014 at 12:48 #

    Fersk eller frossen spinat?

Legg igjen en kommentar