BRINGEBÆRBOLLER MED APPELSIN OG KANEL

Bringebærboller med appelsin og kanel

Sånn i all beskjedenhet kan jeg melde ifra om at det stort sett smaker godt når jeg pusler med mitt på kjøkkenet. Men av og til smaker det ekstra, ekstra godt – som for eksempel når jeg laget disse bollene tidligere denne uken. Kombinasjonen bringebær, appelsin og kanel er nemlig rett og slett himmelsk, og tar bollebaksten til nye høyder! Inspirasjon til å prøve denne kombinasjonen fant jeg i Lise Finckenhagens nye, flotte kokebok Slikkepott, men når det kommer til grunnoppskrift på bolledeig sverger jeg helt og holdent til min «egen». Dette trenger du:

 • 1 porsjon bolledeig (uten rosiner)
 • ca. 200 g tykt bringebærsyltetøy
 • 1 appelsin, revet skall
 • litt malt kanel
 • 1 egg, sammenvispet
 • perlesukker

Bringebærboller med appelsin og kanel

Lag bolleoppdeig etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse, i ca. 1 time.

Ha bolledeigen over på et melet bakebord, og kjevle ut en leiv på ca. 90×40 cm. Smør bringebærsyltetøyet jevnt utover leiven og strø deretter revet appesinskall og litt malt kanel over det hele.

Rull leiven jevnt sammen. Skjær leiven opp i ca. 18-24 biter og fordel dem på 2-3 bakepapirkledde stekebrett. La bollene heve til dobbel størrelse, etter ca. 30-60 minutter.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stø eventuelt litt perlesukker over. (Perlesukkeret på bildene er dessverre ikke å få ta i her i Norge, jeg kjøper det i Sverige.) Stekes ved 225 grader i ca. 12 minutter, eller til bollene er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl bollene på rist. Bringebærbollene kan fint fryses. Tines deretter i romtemperatur og la dem gjerne få 3-4 minutter i varmluftsovn ved ca. 175 grader for de skal serveres igjen. Da smaker de som nybakte igjen.

Bringebærboller med appelsin og kanel

Velbekomme!

 


,

7 Kommentarer

 1. Elisabeth 1. november 2013 at 15:53 #

  Hei!

  Dette er ikke relatert til dette innlegget, men leter nå febrilsk etter oppskriften på torsk med chorizo-salsa. Den første varianten du la ut hadde aprikos og chorizopølse og litt div. Finner den ikke på bloggen eller i boken din. Der er aprikos byttet ut med soltørket tomat, og det er sikkert gjort flere endringer ogdå… Kan du hjelpe med p finne oppskriften??

  • Trine ;) 1. november 2013 at 16:26 #

   Jeg har aldri lagt ut oppskrift med aprikos til torsk, så den har du nok funnet et annet sted. 🙂

 2. Anita 2. november 2013 at 08:30 #

  Hei, og tusen takk for mange flotte matopplevelser.
  Har et spørsmål som heller ikke er relatert til innlegget. Har kjøpt steinplate til pizza, men sliter med å få pizza på/av platen. Jeg så i boken din at du hadde en kjekk pizzaspade. Hvor kan man få ta i en slik? Har sett i aktuelle butikker.
  Takk for evnt tilbakemelding.

 3. Bernt 8. februar 2015 at 09:54 #

  Hva mener du med å heve med skjøten ned. Legger man ikke snurten flatt? Eller skal den heve på høykant? Hva med å flette som små kanelkringler?

  • Trine ;) 8. februar 2015 at 14:56 #

   Takk for at du sa ifra, har oppdatert oppskriften. Du kan fint forme disse til snurrer, knuter, ruller eller hva du måtte behage. Lykke til!

 4. Kristianne 17. mars 2015 at 13:06 #

  Nam! Jeg har lett etter det hvite, fine perlesukkeret du (og alle svensker bruker) i Sverige, men av en eller annen merkelig grunn har jeg ikke funnet riktig type. Har bare funnet det «blanke» perlesukkeret vi har i Norge. Hvilket merke bruker du?

 5. Siv 20. mars 2015 at 15:23 #

  Hvilket syltetøy er passe tykt til disse bollene?

Legg igjen en kommentar