SUPPERÅDET – MINE 6 FAVORITTSUPPER

Da jeg var i Beijing med en gjeng matglade damer tidligere i høst (du kan lese litt om turen HER) benyttet jeg anledningen til å spørre om hva de liker ved bloggen, hva de savner og hva som kan bli bedre. Omtrent alle samstemte i at de likte «favoritterinnleggene«. Først ut er mine beste supperåd (klikk på bildene eller linkene):

Først ut er den indiske kyllingsuppen, som er en av mine absolutte favoritter – og jeg vet at mange deler min oppfatning her. Når jeg er ute på boksignering er det mange som sier «jeg bare elsker den suppen», eller «jeg fikk servert suppen i et venninnelag, og når vi skiltes om kvelden hadde hele venninnegjengen lagret linken til bloggen din og suppen». Utrolig gøy å høre at så mange har en «historie» å fortelle! Suppen er selvsagt med i TRINES MAT, under kapittelet «Venninnemat», selvsagt (men kan i grunnen serveres i de aller fleste sammenhenger).

Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili

Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili

 

En ny favoritt på bloggen er blomkålsuppen med purre og sprøstekt bacon. Den var dessverre litt for sen til å være med på audition til kokeboken, men er en sterk kandidat om jeg skulle skrive flere bøker (har ingen umiddelbare planer om det, altså). Suppen er kjempegod på smak, og sprøstekt blomkål og bacon topper det hele (sånn i all beskjedenhet).

Blomkålsuppe med purre og sprøstekt bacon

Blomkålsuppe med purre og sprøstekt bacon

 

Den spanskinspirerte suppen med chorizo, chili og kikerter ble i utgangspunktet laget for kokeboken, men når det kom til stykket ble det ikke plass til den – blant annet fordi jeg hadde så mange andre gode supper å velge i – og så var jeg ikke helt fornøyd med bildene. Men suppen er god den, og det er jo det som er det aller viktigste!

Spansk suppe med chorizo, chili og kikerter

Spansk suppe med chorizo, chili og kikerter

 

Verdens beste fiskesuppe må selvsagt med, det ligger jo i navnet. Suppen er med i kokeboken, og sto for øvrig på menyen da jeg inviterte mafiaen og noen venner på fødselsdagsmiddag for et par uker siden.

Verdens beste fiskesuppe

Verdens beste fiskesuppe

 

Hot gulrotsuppe med krepsehaler og ostetortillas er en annen favoritt, som også er med i kokeboken, og den var også en av tre retter som ble servert på lanseringsfesten.

Hot gulrotsuppe med krepsehaler og ostetortillas

Hot gulrotsuppe med krepsehaler og ostetortillas

 

Biffsuppe med tomater, nudler og pistou er en annen favoritt. Sammen med eltefri speltloff eller suppebrød er dette reneste festmaten!

Biffsuppe med tomater, nudler og pistou

Biffsuppe med tomater, nudler og pistou

 

Sånn, det var mine favorittsupper for tiden. Alle suppeoppskriftene på bloggen finner du samlet HER.

Hva er din favorittsuppe?

 


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

13 Kommentarer

 1. Anniken 22. oktober 2013 at 13:16 #

  Jeg savner absolutt din kremede maissuppe på denne lista! Den er blitt en av mine absolutte favorittretter siden jeg oppdaget den. Utrolig enkel og billig å lage, og samtidig utrolig god 🙂

 2. heidi fagerli 22. oktober 2013 at 15:27 #

  Alle suppene skal prøves i
  Fagerli hjemmet.
  Ha en fin ettermiddag Trine.)

 3. Ida Vikaune 22. oktober 2013 at 15:35 #

  Her i huset har vi ikke klart å enes om favoritt, men de som går ned på høykant for liten og stor er:
  – blomkålsuppe med bacon
  – paprika- og tomatsuppe
  – purre- og potetsuppe
  Ja til flere grønne dager!

 4. Liselotte 23. oktober 2013 at 12:12 #

  Spansk suppe med chorizo er en soleklar favoritt og blitt en del av fredagsrepertoaret:-)

 5. kristin 23. oktober 2013 at 20:20 #

  hei! tenkte jeg skulle prøve oppskriften, ser veldig god ut! men jeg foretrekker supper med VELDIG mye grsaker i: skal jeg bare øke mengden grsaker eller bør jeg øke kryddermengden også?:-) tusen takk for en super blogg!!

 6. Tea 23. oktober 2013 at 20:55 #

  Den indiske kyllingsuppa er helt fantastisk. Lagde den i dag, og ble rett og slett målløs! Nanbrødene som det er oppskrift på i boken din, falt også i smak. Takk!

  Hilsen Tea

 7. Ingrid E 24. oktober 2013 at 01:29 #

  Indisk kyllingsuppe står høyt i kurs her, sammen med Tomatsuppe med pasta, skinke og parmesan http://trinesmatblogg.no/2011/10/10/tomatsuppe-med-pasta-skinke-og-parmesan/, Squashsuppe http://trinesmatblogg.no/2011/08/01/squashsuppe-med-sprostekt-spekeskinke/ og Hot kyllingsuppe http://trinesmatblogg.no/2012/01/23/hot-kyllingsuppe-med-tomat-eple-og-lok/. Gleder meg til å prøve ut flere nye:)

 8. Linda Tegneby/Østre Kjærnes Gård 24. oktober 2013 at 12:07 #

  Hei ! Min favoritt er den indiske kyllingsuppen med chili, ingefær og eple. Hvis man skal lage den til f.eks 20 stk – kan man da bare gange opp oppskriften med 6? usikker i forhold til rydder og løk mengden 🙂 Jeg har sluttet å bruke kokebok og andre oppskrifter- Jeg driver et lite gjestgiveri og får alltid skryt av maten som da er laget etter dine oppskrifter 🙂

 9. Kari- Mette 6. mars 2014 at 21:11 #

  Heia Trine!

  Kjempegod Indisk kyllingsuppe,brukte stavmikser før servering,veldig veldig god.

 10. Ragnhild 13. august 2014 at 21:34 #

  Hei Trine!

  Takk for masse inspirernde oppskrifter; alltid suksess!
  Jeg lurer på om noen av suppene egner seg for å lages dagen før?

 11. Sonja 18. januar 2015 at 14:45 #

  Takk for inspirerende blogg. Den er fast innslag både til hverdag og fest!

 12. Hege 6. november 2017 at 19:25 #

  Jeg også lurer på om man kan lage suppe dagen før? Gulrot suppe

  • Trine ;) 6. november 2017 at 22:33 #

   Det varierer etter hva slags suppe det er, men gulrotsuppen kan fint lages dagen før. Vent med å tilsette creme fraiche til samme dag, og krepsehalene tilsettes rett før servering. Lykke til!

Legg igjen en kommentar