PAI MED BACON, LØK, PAPRIKA OG BLÅMUGGOST

pai med bacon, løk og paprika

Pai er noe av det beste jeg vet. Spesielt til lunsj på late helgedager, og gjerne sammen med eltefritt landbrød eller speltloff. Dette er en variant av en gammel favoritt (se her) som også er med i TRINES MAT. Det jeg liker spesielt godt med denne paien er kombinasjonen løk, bacon og blåmuggost, som sammen med paprikaens sødme er fantastisk både smaksmessig og visuelt. Noe å tenke på i helgen, kanskje?

PAIBUNNEN

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2-3 ss vann
  • paiform 24-26 cm i diameter

PAIFYLLET

  • 150 g bacon, i biter
  • 3 løk (gjerne en blanding av rødløk og gul løk), i tynne båter
  • 1 stor rød paprika, i små terninger
  • 75-100 g blåmuggost, i biter
  • 3-4 egg, sammenvispet
  • 3 dl melk (eventuelt 2 dl melk + 1 dl fløte)
  • salt og pepper
  • friske krydderurter (for eksempel persille, gressløk eller basilikum), finhakket

landbrød

Lag paideigen ved å smuldre sammen hvetemel og smør, og tilsett vann til du får en jevn konsistens. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men ikke kjør deigen mer enn det som er nødvendig til at den er godt blandet. Form deigen til en pølse som er 24-26 cm lang, pakk den inn i plast og la den ligge kaldt i minst en time, men gjerne over natten.

Skjær tynne, jevne skiver av deigpølsen (på langs) og dekk bunnen i en smurt og strødd paiform, 24-26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på 200 grader i ca. 15 minutter, til det så vidt begynner å få litt farge. La paiskallet avkjøles noe mens du gjør i stand fyllet.

pai med bacon, løk og paprika

Stek baconet til det blir nesten sprøtt, og la det renne av på et kjøkkenpapir. La løk, paprika og hvitløk surre i litt smør, til løken blir blank og myk. Fordel bacon, løkblandingen og blåmuggost i paiskallet. Visp sammen egg, melk, salt, pepper og friske krydderurter, og hell over.

Stek paien midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 25-30 minutter, eller til paifyllet har stivnet.

Server paien varm eller kald, med salat og godt brød som tilbehør.

pai med bacon, løk og paprika

TIPS

  • Baconet kan erstattes med skinke, eller droppes dersom du ønsker en vegetarisk variant. Du kan gjerne også tilsette mere grønnsaker, for eksempel squash.
  • Eventuelle rester smaker godt i lunsjboksen dagen etter.


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, , ,

11 Kommentarer

  1. Elin 18. oktober 2013 at 11:28 #

    Ser fantasisk godt ut, og smaker det helt sikkert knallgodt! 😉

  2. Julia 20. oktober 2013 at 14:42 #

    Takk for tips. Dette så deilig ut – og blir dagens middag!=)

  3. Bollefrua 20. oktober 2013 at 15:22 #

    Denne paien er alt jeg kan tenke på nå. MÅ HA PAI.. 😉 God søndag til deg og dine!

  4. Matin 5. november 2013 at 21:30 #

    Laget paien med squash istedenfor bacon og det var fantastisk. Takk.

  5. Marianne 26. november 2013 at 20:27 #

    Bacon, sopp, brokkoli og spinat….Mmmmm!

  6. Inez 21. februar 2014 at 09:55 #

    Jeg pleier å lage pai ved å bytte ut halvparten av melet med grovt mel og halvparten av smøret med cottage cheese. Da blir det godt, men litt sunnere. Har du forsøkt det?

  7. Christel 23. oktober 2014 at 10:26 #

    Laget denne fra boken din i går, både denne og den med spinat, soltørket tomat og feta. De ble kjempegode 🙂 Likte også måten din å få deigen i formen. Jeg pleier å kjevle ut deigen mellom to bakepapir, det fungerer også bra. Ble mye fyll til overs i denne, men det er bedre med for mye enn for lite 😉 Ellers fikk jeg kommentar (i tillegg til alle ‘mmmmmm nam’) på at det kunne ha vært litt mer bacon i . Men smak og behag, jeg likte det 🙂

  8. Inger 16. desember 2014 at 14:43 #

    Hei! Prøvde lage denne i dag, og lurer på hvorfor deigen sank sammen under forstekingen. Det ble altså ikke noe deig igjen langs kantene :-(.Var litt unøyaktig med mengden mel og smør, kan det være pga for lite mel? Takk for inspirerende oppskrift for øvrig:-).

  9. Kirsten 20. januar 2016 at 09:35 #

    Fantastisk god har servert den flere ganger, Lunch og middag 👍👍😊😊

  10. Gøril 30. januar 2016 at 18:30 #

    Kan deigen fryses tro? Altså i «pølseformen» før den er stekt..?

  11. Anne-Grete 7. mars 2017 at 15:55 #

    Lagde denne med cheddar da jeg ikke er så fan av blåmuggost, og den smakte supert! 🙂

Legg igjen en kommentar