PAPRIKA- OG TOMATSUPPE

Paprika- og tomatsuppe

Det er mandag og vi slår til med en paprika- og tomatsuppe med litt futt i. Grillet paprika og litt rød chili har her fått audiens oppi tomatsuppen, noe som ble en god match. Til ca. 3 porsjoner trenger du omtrent:

  • 2 paprika
  • 1 liten rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ca. 1/4 rød chili eller mer
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 6 dl kylling- eller grønnsaksbuljong/kraft
  • salt og pepper
  • creme fraiche
  • gressløk eller andre friske krydderurter
  • brød

Paprika- og tomatsuppeDel paprikaene i to på langs og fjern frø og hinner. Legg dem i et ildfast fat eller lignende, og press dem ned med håndflaten. Pensle dem med litt nøytral olje, og ved ca. 250 grader i 15 minutter eller mer, til skinnet har tatt farge og blitt skrukkete. Legg paprikaene i en plastpose og la dem ligge der noen minutter. Fjern skinnet og skjær paprikakjøttet i strimler.

Fres rødløk, hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Ha gjerne i mer chili dersom du ønsker en «hot» suppe. Tilsett strimlet paprika, hermetiske tomater og kraft/buljong, og la suppen koke ca. 10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller lignende. Tilsett eventuelt mer kraft/buljong dersom du synes suppen er for tykk. Smak til med salt og pepper, og gi suppen et lite oppkok.

Server suppen med en litt klatt creme fraiche eller rømme, og gjerne godt brød som tilbehør, for eksempel eltefritt suppebrød. Denne suppen smaker også godt med krutonger til, som du lager enkelt etter denne oppskriften. Ønsker du likevel å tilsette litt kjøtt i suppen kan du for eksempel prøve med sprøstekt chorizopølse eller annen smaksrik pølse.

Enjoy!


, ,

9 Kommentarer

  1. Katrine 9. september 2013 at 16:11 #

    Denne suppen var fantastisk god!!:)

  2. Fredrikke 10. oktober 2013 at 20:12 #

    Kjempegod suppe 🙂 Som alt annet jeg har prøvd ut på bloggen din 😉

  3. Kine 17. oktober 2013 at 13:27 #

    Veldig god suppe! Prøv å smake til med litt lime og kanel. Da blir den enda bedre syns jeg.

  4. Maren 13. november 2013 at 09:25 #

    Kan man fryse den?

  5. Marte 28. januar 2014 at 09:18 #

    Lagde suppen i går, den ble kjempegod!! Nå er det bare å finne middagen for i dag;)

  6. Lise 29. januar 2014 at 17:11 #

    Nydelig! Vil det bli stor forskjell i smak om jeg bare freser paprikaen sammen med rødløk, hvitløk og chili?

  7. Eli 29. januar 2014 at 17:28 #

    Laga suppa i dag, fantastisk god! Noe så enkelt og smakfullt! Vi liker det litt sterkt, brukte 1 chili med frø, 3 små hvitløksfedd, 1 hønsebuljongterning og 1/2 grønnsaksbuljongterning. Ikke noe salt eller pepper, kun en liten knivspiss med sukker;) Tusen takk for en fantastisk blogg!

  8. Berit 29. januar 2014 at 21:52 #

    Er ny leser er av bloggen din. Lagde suppen din i går, er i utgangspunktet ikke noe glad i suppe, men denne var utrolig velsmakende. Vil absolutt lage den igjen:-). I dag lagde jeg kyllingen med mangochutny, også veldig god. Kommer til å bruke deg aktivt, da du har mange gode oppskrifter og ideer for middagsforslag og andre ting. Fornøyd leser.

  9. Karen 1. februar 2014 at 00:05 #

    Hei,

    Har laget suppen idag. Den ble god – dæsjet litt tørket estragon oppi og 1 ss rørsukker – for littegrann sødme og fylde. Fin topping med gressløk og creme fraiche.

Legg igjen en kommentar