Kylling er populær, kjapp og lett sommermat og har her, i tillegg til å få surret bacon rundt magen, fått selskap av en risonisalat med mange fargerike grønnsaker. Risoni er pasta forkledd som ris, og fås i enkelte innvandrerforretninger. Får du ikke tak i risoni kan du istedet benytte pasta, ris, couscous eller bulgur. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Baconsurret kylling

4 kyllingfileter , delt i to
salt og pepper
8 bacon skiver

Risonisalat

250 g risoni , tilberedt etter anvisningen på pakken
1 rødløk , i terninger
1/2 squash , i terninger
1 rød paprika , i terninger
3 vårløk , i biter
8-10 cherrytomater , delt i to
50 g Ruccula
parmesan litt

Dressing

1/2 dl olivenolje
1/2 sitron (ca.), saften
1 ts sennep (ca.)
1 ts flytende honning (ca.)
2 ts kapers (ca.)
salt og pepper
frisk basilikum , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Baconsurret kylling med lun risonisalat

Del kyllingfiletene i to på langs, krydre med salt og pepper, og stek kyllingen raskt på begge sider i litt smør eller olje. Surr en skive bacon rundt hver kyllingbit og stek den videre et par minutter, og legg kyllingen deretter i et ildfast fat. Stekes ved 175 grader (midt i ovnen, over- og undervarme) i 8-10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før servering.

Fres løk, paprika, squash og vårløk i litt olje, til grønnsakene er knapt møre. Tilsett tomater og ruccula og la det surre med et par minutter. Kok risoni etter anvisningen på pakken. Bland sammen grønnsakene og risoni. Krydre med salt og pepper.

Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak deg frem til en god balanse mellom honning, sennep og sitron.

Server den baconsurrede kyllingen sammen med risonisalaten, og drypp dressingen over. Server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Baconsurret kylling med lun risonisalat

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine.
    Den oppskriften med kylling,risoni,og bacon skal æ prøve.
    Men først skal vi spise dagens rett. Fiskegrateng ala Trine!.
    Eneste æ har gjort er å bytte ut hvetemel med siktet speltmel.
    Det blir så mye bedre,og bitttelitt sunnere!
    Førstkommende mandag hadde vi torsk (ala God morgen Norge)
    Men, brukte din oppskrift. Den falt i smak til både voksne og ungdommer.
    Den oppskriften har æ virkelig sansen for,med de gode smakene med trøkk i.
    Kos dæ i ferien Trine. Følger med hver dag…på dagens oppskrifter.:-)

  2. Takk for god oppskrift og veldig inspirerende blogg. Jeg har en datter med cøliaki og byttet ut risoni med glutenfri makaroni. Det ble så populært at jeg lagde litt ekstra til skolemat dagen etter. Hanne

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste