SOMMERSALAT MED JORDBÆR, EPLE, BLÅMUGGOST OG SPEKESKINKE

Sommersalat med Tind spekeskinke

Det er sommer, og har du flaks er det også litt sol og pent vær innimellom. Hvis det skulle skje kan det være greit å ha noen middagstips på lur, som for eksempel denne deilige og fargerike sommersalaten som er en fryd før øynene så vel som ganen. I salaten har jeg puttet jordbær, tomater, eple, blåmuggost, spekeskinke – og knasende sprø gresskarkjerner. Til ca. 3 porsjoner trenger du:

  • ca. 100 g god spekeskinke
  • ca. 100 g blandet salat
  • 1/2 rødløk, i tynne båter
  • 1/2 beger cherrytomater, delt i to
  • 1/2 beger jordbær, delt i to
  • 1/2 eple, i tynne båter
  • blåmuggost, i biter
  • 2-3 ss gresskarkjerner, ristet i tørr panne
  • ca. 4 ss god olivenolje
  • ca. 2 ss god balsamicoeddik
  • salt og pepper
  • godt brød, for eksempel eltefri focaccia (uten oliven)

Sommersalat med Tind spekeskinke

Rist gresskarkjernene i en tørr panne og sett til side.

Skyll salaten og kjør den gjerne i en salatslynge, hvis du har. Skjær opp grønnsaker og frukt som angitt ovenfor, og ha dem i en stor bolle sammen med salaten, spekeskinken og de ristede gresskarkjernene. Drypp over din beste olivenolje og balsamicoeddik, og krydre med salt og pepper. Vend salaten forsiktig sammen, og smuldre til slutt osten over.

Serveres umiddelbart, sammen med godt brød til. Sett gjerne frem en lav bolle med olivenolje og balsamicoeddik som man kan dyppe brødet i.

Nyt salaten – og nyt sommeren når du kan!

Sommersalat med Tind spekeskinke

Velbekomme!


2 Kommentarer

  1. Nina Greger 30. juni 2013 at 23:12 #

    Veldig god salat med masse god smak, nam nam 🙂

  2. Andrea 21. mai 2016 at 20:22 #

    Denne var fantastisk god! Laget den på 17. mai, og igjen i dag. Blir nok ikke siste gang for å si det sånn. En skikkelig fest for smaksløkene! Takk for at du deler så mange fine oppskrifter 🙂

Legg igjen en kommentar