Soyamarinert laks med stekt paprikaris

laks og paprikaris

I dag kan jeg friste med en enkel og velsmakende lakserett. Laksen marineres i en spicy soyasaus og serveres på en «seng» av stekt paprikaris. Kjapp, enkel og god mat på en travel onsdag. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

Spicy laks

  • 600-800 gram fersk laks i porsjonsstykker
  • nøytral olje til steking
  • 1 dl ketjap manis (eller soyasaus tilsatt litt honning)
  • ca 1/2 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ca 1/2 lime, saften

Paprikaris

  • 4 porsjoner ris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • 1 rødløk, i små terninger
  • 1 rød paprika, i små terninger
  • 1 gul paprika, i små terninger
  • 4 båter lime

Bland alle ingrediensene til soyamarinaden. Smak deg frem til ønsket styrke.

Stek laksen i litt olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca 2 minutter på hver side. Hell soyasausen over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i 2-4 minutter.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Fres løk og paprika i litt smør eller olje, til grønnsakene er møre. Ha den ferdigkokte risen sammen med grønnsakene og la den frese med på lav varme et par minutter.

laks og paprikaris

Server laksen oppå paprikarisen og drypp resten av soyasausen over. Vil du gjøre det enda enklere kan du droppe soyasausen og heller servere laksen med en klatt rømme/creme fraiche (smaksatt med sitronsaft, salt og pepper).

Enjoy!


, ,

21 Kommentarer

  1. Laila 3. april 2013 at 11:33 #

    Hurra!! En ny, deilig lakseoppskrift. Den erstatter morgendagens planlagte lakserett 🙂

  2. Lillian stuvik 3. april 2013 at 12:11 #

    Super oppskrift – denne tror jeg blir klubbmat, rett og slett! Keep it coming 😉

  3. Hege Lutro 4. april 2013 at 17:21 #

    Det blir laks i morra, ser veldig godt og lettvint ut! Ellers vil jeg si at foccacia i stor langpanne er genialt. Vanligvis er
    oppskriftene for små…! Den er alltid vellykket og poppis!

  4. Katinkas Kitchen 24. april 2013 at 15:54 #

    Så gott det både ser ut och låter! Paprikariset påminner mig om det man i Sverige kallar mexikanskt ris, men som lustigt nog i Mexiko heter spanskt ris:)
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  5. Christine 24. april 2013 at 19:38 #

    Kjempebra oppskrift!!;) Denne bloggen er fantastisk Trine, den nye «matbibelen», her finnes jo ALT!

  6. Marte 17. september 2013 at 15:45 #

    Har akkurat slukt en porsjon på noen minutter, fy søren så godt! Fikk beskjed av min samboer å «takke hun der som har funnet opp denne oppskriften» 😉 ny laksefavoritt, takk Trine!

  7. Kathrine 18. september 2013 at 16:58 #

    Denne retten hadde vi til middag i går – kjempegod 🙂

  8. Katinkas Kitchen 22. september 2013 at 11:52 #

    Det här både låter gott och ser fantastiskt vackert ut! Härlig idé att göra riset på det här viset.
    Jag åt i Paris en gång ett lite liknande ris som var supergott, men det var inte lika färglatt vackert!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  9. Alexandra 30. oktober 2013 at 16:23 #

    Denne lagde jeg igår! Var helt nydelig, og det samme syntes samboeren:)

  10. Kjersti 11. desember 2013 at 17:13 #

    Denne retten er helt FANTASTISK!!! Tenåringene i huset var helt over seg av begeistring!!! Takk, Trine, for alle fantastiske retter her!!
    God klem til deg!, 🙂

  11. MammaMio 11. desember 2013 at 18:48 #

    Bloggen din er min nye oppskriftsbok! Alle oppskriftene jeg har prøvd har falt i smak hos både liten og stor. Og når det i tillegg er mye både rask og lettvint mat som smaker nydelig vet jeg alltid hvor jeg skal lete etter inspirasjon i en travel hverdag! Denne lakseretten var intet unntak: rask, lett og nydelig!

  12. Hanne 3. februar 2014 at 21:29 #

    Dette har blitt en av mine favorittmiddager. Enkelt og veldig godt!

  13. Hege 11. november 2014 at 18:14 #

    Nydelig måltid. Tenåringsguttene synes dette var skikkelig godt! For meg er oppskriftene lette å følge, men hvis guttene skal lage mat er det fint om du lager litt mer detaljerte instruksjoner. Særlig med å gjøre ting i riktig rekkefølge:)

  14. Marit 3. mars 2015 at 21:19 #

    Hei. Hvor får man kjøpt den soyasausen? Eller hvordan lager man den?

    • Trine ;) 3. mars 2015 at 21:43 #

      Du får kjøpt den i de aller fleste dagligvareforretninger. Den står sammen med andre asiatiske produkter.

  15. Merethe Falkevik 4. mars 2015 at 22:39 #

    Hei! Takk for en flott blogg – og bok! Gleder meg til neste ! Følger deg nesten daglig ! Jeg skal kjøpe kombidampovn nå , hvilken dampovn har du? Og er du fornøyd?? Hilsen Merethe

  16. Gry 1. april 2015 at 21:42 #

    Absolutt nydelig, skal helt klart lages igjen

  17. Anita 23. februar 2016 at 09:45 #

    Skal laksen ligge en stund i denne marinaden på forhånd? Eller kun det du nevnte i panna?

    • Trine ;) 23. februar 2016 at 09:58 #

      I denne oppskriften marineres ikke fisken før etter at den stekes.

  18. Reidun 13. juli 2016 at 18:00 #

    «Kjempegodt! Denne kan du lage igjen mamma» sønn 14 år.
    Og jeg brukte rester av fullkornsris fra i går til den stelte risen. Fungerte helt supert!

  19. Sissel 1. november 2016 at 15:58 #

    Blir det samme smak her som laks med spicy soyasaus? Den og thaisuppen er mine favorittar😄

Legg igjen en kommentar