Egg i ulike varianter hører påsken til – og det gjør også spekemat. Jeg har i dag laget en deilig cocotte fylt med spinat, løk, fløte, tomater og egg. En ypperlig kombinasjon til for eksempel påskens brunsjer, lunsjer – eller til påskebuffeten.

Ingredienser

½ rødløk , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
200 g frisk spinat
4-6 cherrytomater , delt i to
1 dl matfløte eller kremfløte (ca.)
maldonsalt og pepper
4 egg
chiliflakes
3 ss gresskarkjerner , ristet
frisk timian eller spirer

SLIK GJØR DU

Cocotte med egg, spinat og Tind spekemat

Sette stekeovnen på 175 grader.

Fres rødløk og hvitløk i litt smør eller olje, til løken blir blank og myk. Rens og skyll spinaten og ha den i stekepannen sammen med løken. La den surre med til spinaten så vidt faller sammen. Tilsett fløten og tomatene (bruk gjerne konfiterte tomater hvis du har), og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen i fire smurte ildfaste former.

Cocotte med egg, spinat og Tind spekemat

Knekk et egg forsiktig oppi hver av formene. Stek cocottene midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) til egget stivner, etter ca 15 minutter. Mens cocottene koser seg i ovnen rister du gresskarkjernene i en tørr stekepanne.

Gi de ferdigstekte cocottene et lite dryss med maldonsalt og chiliflakes (kan eventuelt erstattes med nykvernet sort pepper), samt litt friske urter eller spirer og ristede gresskarkjerner.

Server cocottene umiddelbart sammen med godt brød med smør, og gjerne med litt god spekemat.

Påskecocotte med spinat, løk og tomat

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så godt og spennende ut! Nå ble jeg inspirert til å invitere til påskebrunsj en dag 🙂

  2. Går kanskje bra med frossen spinat å? Noen som har prøvd? Og kanskje med cottage cheese i stedet for fløte?
    Digger denne siden din Trine, for jeg har begynt å bake igjen(eltefritt) etter at jeg så dine knallbra oppskrifter : ))

    1. Du kan sikkert forsøke med frossen spinat, men passe på å fjerne eventuelt væske før du har den oppi formene. Du kan sikkert benytte cottage cheese istedet for fløte, men jeg har ikke forsøkt det selv. Lykke til!

  3. Jeg bare elsker oppskriftene dine . Jeg fikk boken din til jul og den har vært flittig i bruk 🙂
    Det beste er att alt står så enkelt og godt forklart . Tusen tusen takk for mange gode oppskrifter å ikke minst måltider 🙂

Leave a Reply to UllanBullan testar i köket Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste