Påskecocotte med spinat, løk og tomat

Cocotte med egg, spinat og Tind spekemat

Egg i ulike varianter hører påsken til – og det gjør også spekemat. Jeg har i dag laget en deilig cocotte fylt med spinat, løk, fløte, tomater og egg. En ypperlig kombinasjon til for eksempel påskens brunsjer, lunsjer – eller til påskebuffeten. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Eggcocotte

  • ½ rødløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 200 gram frisk spinat
  • 4-6 cherrytomater, delt i to
  • ca 1 dl matfløte eller kremfløte
  • maldonsalt og pepper
  • 4 egg
  • chiliflakes
  • 3 ss gresskarkjerner, ristet
  • frisk timian eller spirer

Cocotte med egg, spinat og Tind spekemat

Sette stekeovnen på 175 grader.

Fres rødløk og hvitløk i litt smør eller olje, til løken blir blank og myk. Rens og skyll spinaten og ha den i stekepannen sammen med løken. La den surre med til spinaten så vidt faller sammen. Tilsett fløten og tomatene (bruk gjerne konfiterte tomater hvis du har), og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen i fire smurte ildfaste former.

Cocotte med egg, spinat og Tind spekemat

Knekk et egg forsiktig oppi hver av formene. Stek cocottene midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) til egget stivner, etter ca 15 minutter. Mens cocottene koser seg i ovnen rister du gresskarkjernene i en tørr stekepanne.

Gi de ferdigstekte cocottene et lite dryss med maldonsalt og chiliflakes (kan eventuelt erstattes med nykvernet sort pepper), samt litt friske urter eller spirer og ristede gresskarkjerner.

Server cocottene umiddelbart sammen med godt brød med smør, og gjerne med litt god spekemat.

Cocotte med egg, spinat og Tind spekemat

Enjoy!


,

7 Kommentarer

  1. Marianne 21. mars 2013 at 19:10 #

    Dette så godt og spennende ut! Nå ble jeg inspirert til å invitere til påskebrunsj en dag 🙂

  2. Elin 21. mars 2013 at 22:38 #

    En lekker måte å servere egg på! 🙂

  3. K 26. mars 2013 at 15:47 #

    Lagde disse til lunsj idag. Kjempegode 🙂 Ble temmelig mektig med kremfløte i 😉

  4. Nina G 28. mars 2013 at 23:12 #

    Går kanskje bra med frossen spinat å? Noen som har prøvd? Og kanskje med cottage cheese i stedet for fløte?
    Digger denne siden din Trine, for jeg har begynt å bake igjen(eltefritt) etter at jeg så dine knallbra oppskrifter : ))

    • Trine ;) 29. mars 2013 at 00:36 #

      Du kan sikkert forsøke med frossen spinat, men passe på å fjerne eventuelt væske før du har den oppi formene. Du kan sikkert benytte cottage cheese istedet for fløte, men jeg har ikke forsøkt det selv. Lykke til!

  5. UllanBullan testar i köket 15. oktober 2013 at 20:59 #

    Låter gott. Det skall jag testa.

  6. Nina S Andersen 31. mars 2014 at 17:17 #

    Jeg bare elsker oppskriftene dine . Jeg fikk boken din til jul og den har vært flittig i bruk 🙂
    Det beste er att alt står så enkelt og godt forklart . Tusen tusen takk for mange gode oppskrifter å ikke minst måltider 🙂

Legg igjen en kommentar