Salat med ruccula, pærer, blåmuggost og valnøtter

Blå Castello salat

Det er fredag og snart helg, og hva passer vel ikke bedre enn en deilig crispy salat med blant annet frisk frukt, ristede valnøtter – og blåmuggost? Kombinasjonen pære og blåmuggost er en av mine favoritter, og sammen med valnøtter og godt brød blir det en aldri så liten gastronomisk opplevelse. Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:

Salat

  • 100 g ruccula eller annen salat
  • 2 pærer, i tynne båter
  • 1 nektarin, i tynne båter
  • 100 g blåmuggost, i biter
  • 30 gram ristede valnøtter
  • grovt kvernet sort pepper

Dressing

  • 5 ss olivenolje
  • 1-2 ss balsamicoeddik
  • ½ ss Dijonsennep
  • 1 ts honning
  • salt og pepper

Tilbehør

3-IMG_6053

Rist valnøttene raskt i en tørr stekepanne, og sett til side.

Skyll salaten og kjør den i en salatslynge eller la den renne av på litt kjøkkenpapir. Skjær pærene og nektarinen opp i tynne båter. Fordel salaten og frukten i en salatbolle, og fordel ostebitene over. Hakk valnøttene grovt og fordel dem over salaten.

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak deg frem til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Drypp dressingen over salaten og topp det hele med grovt kvernet sort pepper.

2-IMG_6092

Server salaten med godt brød, for eksempel eltefritt valnøttbrød.

Enjoy!


, ,

5 Kommentarer

  1. Linda Solheimsnes 18. mars 2013 at 10:01 #

    Dette ser himmelsk godt ut! jeg vil definitivt prøve oppskriften din 😀

  2. Anne Merete 24. mars 2013 at 18:35 #

    Den varm kjempegod:) Tok den som forrett før lammeskankene som tok litt lengre tid tid lage enn det jeg trodde. Sånn går det nårman ikke leser oppskriften på forhånd;)

  3. Hanne H 31. august 2013 at 11:06 #

    En herlig sammensetning av smaker i denne salaten! Og så rask å lage:)

  4. maren 23. oktober 2013 at 20:34 #

    Fantastisk salat! jeg ønsker å bruke denne salaten som hovedrett med kalkun. Har du noe forslag til hva annet man kan ha av tilbehør og saus? takk for svar!

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. A cooking update | Another House Blog - 5. desember 2013

    […] Matblogg is Norwegian blog (written in Norwegian) with recipes and menus. Recipe to try: Salad with arugula, blue cheese, walnuts and pears […]

Legg igjen en kommentar