Treretters meny med tomatsalat, skrei og sjokoladefondant

Blått bord

I dag er det 8. mars og kvinnedagen! Gratulerer med dagen! Det er også fredag – og straks helg. Som om ikke det er nok, så går vi også mot lengre og lysere dager. Dette må jo feires – med for eksempel en god middag! Jeg har derfor satt sammen en treretters meny med mange gode smaker. Noe å tenke på til damen i huset på kvinnedagen, kanskje (jeg vet jeg har mange mannlige lesere også)? Eller har dere kanskje planer om middagsgjester i helga? Eller bare lyst på noe godt?

Vi begynner med en av mine favoritter, nemlig tomat- og mozzarellasalat med syltet løk. En nydelig vegetarforrett som alltid slår an. Kjøp de beste tomatene du får tak i, for denne forretten blir ikke bedre enn kvaliteten på råvarene dine!

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødøk

FORRETT: Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødøk

 

Da jeg spurte på facebook hva slags retter dere lesere ønsker skal inngå i en slik meny, og nesten alle vil ha fisk. Fisk skal bli, og ikke hvilken som helst fisk, men nydelig skrei som er i sesong nå og på sitt aller beste. Skreien tas til nye høyder med en smaksrik pølse og syrlige granateplekjerner – og godt tilbehør ellers.

HOVEDRETT: Skrei med chorizo, granateple, spinat og potetpurè

HOVEDRETT: Skrei med chorizo, granateple, spinat og potetpurè

 

Under spørrerunden i går morges var det ingen som nevnte en eneste dessert. Hm, er det virkelig ingen som har lyst på en dessert? Etter et kontrollspørsmål i går kveld var tilbakemeldingen ikke til å misforstå – i løpet av en time var det 50 lesere som forsikret meg om at selvfølgelig vil dere ha dessert! Mange ytret ønske om en sjokoladedessert og det skal dere få, nemlig nyyydelig sjokoladefondant med for eksempel friske bær og vaniljeis. Følger du oppskriften blir dette garantert en høydare!

DESSERT: Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær

DESSERT: Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær

Hva synes dere, høres det fristende ut? Hvis dere heller vil sette sammen en egen meny kan du benytte de ulike tagene til å lete deg frem selv, for eksempel forretter, fisk, storfe, lam, vilt, kylling og dessert. Vil du ha vintips anbefaler jeg deg å ta med deg menyen på Vinmonopolet.Jeg ønsker dere alle en god helg. Selv har jeg allerede begynt helgen. Det blir slett ingen frihelg, men jeg ser frem til fem dager og sene kvelder hvor jeg bare skal kose meg med å lage mat, fotografere, skrive – og spise litt da. Jeg jobber nemlig med et spennende prosjekt som jeg virkelig gleder meg til å dele med dere. Mer om det kommer senere. 😉

Ha en fin fredag – og etter hvert en fin og matglad helg! Jeg er tilbake på søndag med en ny og spennende ukemeny!


,

2 Kommentarer

  1. Ole Idole 8. mars 2013 at 13:54 #

    Dette var godt! Nam!

  2. Ida 10. mars 2013 at 08:44 #

    Hei Trine!
    Jeg har fulgt bloggen din i et halvt års tid nå, og jeg må si jeg er hekta:-) Du har virkelig fått matgleden inn i hjemmet vårt:-) jeg er hjemme i barsel og har prøvd ut både pasta,fisk,supper, kylling,kjøtt, dessert og bakster. Ingenting har skuffet! oppskriftene er veldig lett (og folkelig) å lese. Nå har jeg skrevet ut favorittene og laget en egen perm med de:-) I morges hadde vi en herlig familiefrokost med et godt eltefritt brød:-) fortsatt fin søndag!

    Stå på!

Legg igjen en kommentar