SOYAMARINERT SVINEFILET MED WOKEDE GRØNNSAKER OG NUDLER

Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker og nudler

I dag kan jeg by på en smakfull og saftig svinefilet med en hot saus og wokede grønnsaker. En skikkelig høydare med nydelige smaker! Til tre porsjoner trenger du omtrent:

Svinefilet og marinade

  • 500-600 gram svinefilet
  • 4 ss ketjap manis (søt soyasaus)
  • 2-3 ss soyasaus
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 1/2 lime (saften)

Wokede grønnsaker og tilbehør

  • 1 stor rødløk, i tynne båter
  • 1 stor rød paprika, i strimler
  • 2/3 squash, i strimler
  • 1/2 eple, i staver
  • 4 vårløk, snittet
  • frisk koriander, grovt hakket
  • 3 porsjoner eggnudler, ris eller annet tilbehør

  • Tidsbruk: ca 45 minutter

Tørk kjøttet og skjær bort eventuelle hinner. Gni det inn med salt og pepper. Stek svinefileten i smør i varm panne, til du har fått en fin stekeskorpe over det hele.

Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Smak deg frem for å få en fin balanse mellom de ulike smakene. Legg svinefileten i et avlangt ildfast fat som er litt større enn fileten og hell marinaden over. Det er viktig at du ikke benytter for stort fat for da vil mye av marinaden fordampe under steking, og da blir det smått med saus.

Stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av kjøttet.  Stekes midt i ovnen ved 150 grader (over- og undervarme) til kjøttet har en kjernetemperatur på ca 68 grader. Det tar ca 30-35 minutter. Underveis (ca hvert 10 minutt) kan du øse litt av sausen over fileten slik at alle de gode smakene også får anledning til å trekke inni kjøttet. La kjøttet hvile i ti min før du skjærer det opp i passende skiver.

Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker

Mens kjøttet hviler woker du raskt grønnsakene. De skal fortsatt beholde noe av spensten. Hell resten av marinaden til kjøttet over grønnsakene.

Kok nudler, eller annet ønsket tilbehør, etter anvisningen på pakken.

Server svinefileten med de wokede grønnsakene og nudlene som tilbehør. Gi retten et dryss med grovt hakket koriander før servering.

Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker og nudler

Enjoy!


,

24 Kommentarer

  1. Silje 25. januar 2013 at 10:14 #

    Nam! Dette ser godt ut.

  2. Hilde 25. januar 2013 at 12:25 #

    WOW!! Dette må prøves! Men i dag står burritos på menyen. Din oppskrift så klart :)

    Det er en helt fantastisk side du har her :) Tusen takk for at du tar deg tid, til å dele de fantastiske oppskriftene med oss!

  3. Bente O 25. januar 2013 at 14:08 #

    Dette så herlig ut! Måtte dele den FB til min mann, så er det bare å håpe at han som er så glad i lage mat tar hintet ;-)

    • Trine ;) 26. januar 2013 at 21:48 #

      Krysser fingrene for at han fattet hintet ;)

  4. Mia 25. januar 2013 at 23:07 #

    Det var knallgodt. Blir fast rett på menyen.

  5. Aud 26. januar 2013 at 12:03 #

    Hei !
    Dette ser veldig godt ut. Skal nok utprøves etter hvert. Jeg har et spørsmål: Ingefær er en ingrediens som ofte inngår i rettene dine. Må denne nødvendigvis raspes – er det like greit å finhakke? Jeg synes det er noe plunder å raspe ……… Takknemlig for en kommentar.
    Aud

    • Trine ;) 26. januar 2013 at 21:30 #

      Du kan fint finhakke ingefæren. Selv foretrekker jeg å rive den pga «trevlene» men det er ikke noe i veien for å finhakke den. :)

  6. Lise D. Lyberg 27. januar 2013 at 10:33 #

    Denne ble laget av min mann i går, Alldeles nydelig :)

  7. Mariann Ulltang Birkeland 27. januar 2013 at 17:20 #

    Har laga dette til søndagsmiddag i dag. Smakte nyyydeliiig :) Tusen takk for all inspirasjon, er stort sett innom bloggen din kvar dag og kosar meg!!

  8. Magne D. Antonsen 28. januar 2013 at 16:31 #

    Bra oppskrift, Trine!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    • Trine ;) 28. januar 2013 at 17:13 #

      Så fint! :)

  9. Benedicte 1. februar 2013 at 18:16 #

    Denne skal lages ikveld. Har gledet meg i en uke på å lage denne :)

  10. Tove 2. februar 2013 at 19:00 #

    Trondheim en januarkveld…. Nydelig rett!!! Noen rundt meg nikker og smiler:))

  11. Elise 4. februar 2013 at 08:58 #

    Dette var en helt fantastisk oppskrift!!! Må også legge til at i alle fall 5 av 7 middager i uken kommer fra din fantastiske side, super mat, blir aldri skuffet!! 4 åringen min sluker alt vi har laget :)
    Tusen takk!

  12. Laila 4. februar 2013 at 11:23 #

    Gårsdagens middag – nydelig :-)

  13. solveig karlsen 8. februar 2013 at 15:32 #

    Dette skal prøves i kveld,ser uttrolig digg ut:-)

  14. Eva 10. februar 2013 at 19:21 #

    Middag på morsdagen……Denne var fantastisk :)

  15. Bjørg Merethe 14. februar 2013 at 07:44 #

    Dette var skikkelig snadder!! Går rett inn på toppen av svinekjøtt middager:-)

  16. Fredrikke 30. mai 2013 at 05:16 #

    Utrolig godt :) Blir ikke siste gangen denne blir laget :)

  17. Heidi 29. september 2013 at 14:33 #

    Hva hvis jeg ikke har søt soyasaus?

  18. Lappedamen 13. februar 2014 at 23:32 #

    Dette smakte utrolig godt. Mange gode smaker i denne retten.

  19. Bente 27. mars 2014 at 17:12 #

    Dette var fantastisk god!

  20. Hilde 23. april 2014 at 14:01 #

    Denne hadde vi til middag i går. Det smakte kjempe godt!

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Soy and ginger marinated tenderloin of pork « silver spoons & plastic forks - 4. februar 2013

    […] have yet to be disappointed when testing out one of Trine´s recipes, and guess what – this dish is definitely not an exception! One thing about cooking […]

Legg igjen en kommentar