Et lite tilbakeblikk på matbloggåret 2012

Nå er jammen også 2012 straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som nok et fantastisk og minnerikt år for meg og matbloggen. I løpet av dette året har TRINEs MATblogg hatt fantastiske 3,1 millioner besøk og nesten 11,5 millioner sideoppslag! Det er tall jeg ikke helt klarer å fatte omfanget av, men jeg skjønner det er mange som har fulgt meg dette året og det er utrolig gøy! Mange av dere melder også tilbake om gode matopplevelser, fornøyde gjester, nye favoritter, stor mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet – og det er utrolig gøy å høre!

Det er på tide å se seg tilbake og mimre over noe av det som har skjedd på og i tilknytning til matbloggen, og ikke minst se på hvilke oppskrifter som har vært de mest populære på bloggen dette året.

I 2012 har jeg vært intervjuet og omtalt i flere magasiner og aviser, slik som i Kamille Mor og barn, Det skjer i Lørenskog, det danske magasinet Mad og venner og VG Helg.

Bloggen har blitt anbefalt i ulike magasiner, og i Maison Mat & vin var jeg så heldig å komme med i spalten Øverst på menyen! I mars var jeg sammen med Wenche på God Morgen Norge og laget indisk kyllingsuppe. Ellers har jeg i året som har gått vært dommer i flere matkonkurranser, slik som for eksempel kåring av Årets kokkefamilie, dommer i regionsfinale i Årets hjemmekokk og ikke minst finalen i Årets skandinaviske hjemmekokk. Det var også gøy å jobbe med Strøm torsk og lage oppskriftshefte og video, i en kjempefin og proff kampanje som du kan lese mer om her. På tampen av året har jeg i samarbeid med Opplysningskontoret for Brød og korn vært med å lage en reportasje om 7 slag brød til jul som ble publisert i VG, og dagen etter var jeg Ukens Matblogger i VG. Du kan lese mer om dette og andre ting jeg har vært med på under «i media».

Matbloggingen har også tatt med med på et par fantastiske reiser det siste året. Jeg vil her trekke frem turen til Finnmarksvidda med Landbruksdepartementet hvor jeg fikk være med på reinsdyrslakting (bla), og turen til Tromsø med Sjømatrådet. Den mest minnerike turen er imidlertid premien jeg fikk da jeg ble kåret til Årets Matgleder i 2011, nemlig en tur sammen min kjære til Svalbard. Vi reiste sammen med et vennepar og hadde en helt fantastisk helg. Der spiste vi blant annet en syvretters middag på Huset, som var en skikkelig høydare. Andre gode matopplevelser i 2012 har jeg hatt på Maaemo, Ylajali og von Porat, blant annet.

Bloggen har blitt oppdatert nesten daglig i løpet av det siste året, og inneholder nå mer enn 1300 oppskrifter. Noen oppskrifter er mer populære enn andre, og her kommer de som hadde flest «klikk» i 2012:

 1. Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili (57 453 klikk)
 2. Hjemmelaget tacokrydder og tips til sunne tacos
 3. Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker
 4. Chicken Tikka Masala med raita og nanbrød
 5. Verdens beste pepperkaker
 6. Gulrotkake R.O.O.M
 7. Kanelsnurrer
 8. Hummingbirds brownie- og ostekake med bringebærkrem
 9. Foccacia
 10. Når du skal servere mat til mange – tips til kaldtbord/buffet

I tillegg til disse oppskriftene må det også nevnes at ukemenyene som legges ut hver søndag er veldig populære, og er som regel det mest besøkte innlegget hver eneste uke. Det er ekstra gøy, for med god planlegging er mer enn halve middagsjobben gjort, spør du meg, og da er man godt i gang!

Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tidkrevende å oppdatere bloggen omtrent daglig, og ikke minst alt annet som følger med. Takket være en tålmodig mann så har hverdagen likevel gått rundt. I 2012 har jeg imidlertid inngått samarbeid med flere flinke annonsører, og har også tatt på meg en del oppdrag, som gjør at jeg nå tjener penger på bloggingen. Jeg er veldig selektiv ift hvem jeg inngår avtaler med, og vil kun annonsere/promotere produkter/tjenester knyttet til mat og drikke – og som jeg selv mener jeg kan stå inne for. Dette gjør at det har vært mulig for meg (for en periode på ett år) å gå ned i 50% stilling fra juristjobben min. Jeg føler meg utrolig priviligert som får lov til å både jobbe med hobbyen min, samtidig som jeg også har «den ordentlige» jobben min, som jeg jo tríves så godt i.

Et annet privilegie er at jeg har blitt kjent med så mange andre flinke og hyggelige matmennesker, både proffer – og amatører. Noe jeg har satt spesielt stor pris på er det sosiale og faglige fellesskapet vi har på Matbloggerne, og arrangementer i regi av Matbloggsentralen.

Dette et lite sammendrag av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt, men også ganske arbeidskrevende matbloggerår. Det jeg opplever via matbloggen er for meg en fantastisk reise, hvor jeg blir tatt med på nye eventyr rett som det er. Det er imidlertid jeg som styrer skuta, og mitt viktigste mål for reisen er å fortsette å ha det gøy og formidle gode matopplevelser.

Bloggen har imidlertid ikke vært den det er uten dere lesere. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, kommentarer og hilsner dere har gitt meg i dette året!

Det blir spennende å se hva det nye året bringer, og jeg håper dere henger med i 2013 også. Det er nemlig allerede mye spennende på gang som jeg gleder meg å dele med dere!

Til slutt vil jeg takk for følget i 2012 og ønske dere et GODT OG FREDELIG NYTT ÅR!


40 Kommentarer

 1. Laila 30. desember 2012 at 11:25 #

  For et innholdsrikt og spennende år – så fortjent! Tusen takk for all matglede du har gitt i 2012. Gleder meg til å følge deg og nyte godt av oppskriftene dine også i det nye året. Riktig godt nytt år 🙂

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:37 #

   Takk for det! Godt nytt år til deg også Laila! 🙂

 2. gladmamma 30. desember 2012 at 11:27 #

  Et rikitg godt nytt år til deg også! Gleder meg til ytterligere inspirasjon fra deg i 2013 🙂

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:40 #

   Godt nytt år til deg også! 🙂

 3. Gro 30. desember 2012 at 12:24 #

  Takk for mange gode middager i 2012! Vi har skålt mangen gang ved middagabordet for deg Trine:)

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:40 #

   Så gøy! Skål! 😉

 4. Marit Jørgensen 30. desember 2012 at 12:44 #

  Takk for en super blogg. Jeg begynner i ny og tidkrevende jobb etter nyttår og skal definitivt benytte meg av dine ukemenyer. 🙂 Gleder meg til å følge bloggen din videre!!! 🙂
  Godt nytt år!

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:41 #

   Godt nytt år! Så hyggelig at du blir med inn i det nye året! 🙂

 5. Katrine 30. desember 2012 at 14:14 #

  Takk for enorm inspirasjon. Kjempekjekt å få hilse på deg under den skandinaviske hjemmekokkfinalen, og Ylajali var uforglemmelig. Håper vi sees igjen en gang, og at du pøser på med matglede også i 2012. Har nettopp laget fikenmarmelade inspirert av din 🙂 Klem.

  • Katrine 30. desember 2012 at 14:15 #

   ÆSJ…. 2013, selvfølgelig.

   • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:43 #

    Kjempehyggelig å treffe deg også, og gøy å dele den gode matopplevelsen på Ylajali med bla deg og mannen din! Godt nytt år til deg også, og en klem 😉

 6. Jorr 30. desember 2012 at 17:26 #

  Takk for inspirerande blogg! Eg er blitt «hekta» i året som har gått og har brukt mange av oppskriftene.

  Godt nytt matår!

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:43 #

   Godt nytt matår til deg også! Så bra at du har blitt «hekta», det liker jeg å høre! 🙂

 7. Ann-kristin Nilsen 30. desember 2012 at 19:42 #

  Ja du har virkelig en flott blogg og jeg er alltid spent på dine middagsretter. Elsker balsamico etter at jeg ble»kjent» med deg. Godt nytt år.

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:46 #

   Godt nytt år! Så gøy å høre at matbloggen har vært til inspirasjon!

 8. Olgamors Finurligheter 30. desember 2012 at 21:17 #

  Mmmmat 😀

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:47 #

   😉

 9. Susanne Jørgensen 30. desember 2012 at 21:25 #

  Tusen takk for fantastisk god inspirasjon i 2012, bloggen din har løftet maten i dette hjemmet 🙂
  Ser frem til mere spennende mat i 2013.
  Godt nyttår til deg og dine!

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:47 #

   Godt nytt år! Så fint at du også henger med inn i 2013! 🙂

 10. Eva Berntzen 30. desember 2012 at 23:20 #

  Kjære du.
  Du gjør mer enn å inspirere til å lager mat. Idag har jeg har jeg hatt 11 stykker til en 3 retters middag, og det hadde aldri skjedd uten at jeg var en fast følger på bloggen din. har servert laks med pepperrotkrem, viltgryte og en brownies kake med is. Gleder meg til 2013, har enda et hav av retter jeg skal prøve fra din blogg og alt er jo som regel kjempegodt.
  Tusen tusen takk for at du orker.
  Stor nyttårsklem til deg, hilsen meg i Alta.

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:52 #

   Mmmm, menyen din høres kjempegod ut! Så gøy å høre at bloggen har vært til inspirasjon og at du også henger med inn i 2013. Nyttårsklem til deg også 😉

 11. Yngvild 31. desember 2012 at 00:24 #

  Gratulerer med ett supert gjennomført år! Er imponert over alle de innleggene du produserer og så lekkert presentert! Hilsen Yngvild

  • Trine ;) 4. januar 2013 at 23:53 #

   Takk for det! 🙂

 12. Marthe 31. desember 2012 at 02:04 #

  Tusen takk for all inspirasjonen du har kommet med i 2012! Du har vekket matinteressen hos ei jente i begynnelsen av tjueårene og matgleden har steget og steget hjemme hos meg og samboeren min! Nå lager jeg alt fra bunn av selv og suger til meg all kunnskap jeg kan få, akkurat som jeg gjorde på bestemors kjøkken når jeg var lita jente! Takk for at inspirasjonen din vekket dette til live igjen! Jeg ønsker deg et godt nytt år og vil takke for det gamle! Det er flott med mennesker som deg som sprer så mye glede rundt seg til så mange! 🙂

  • Trine ;) 5. januar 2013 at 00:01 #

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy å høre at du har blitt inspirert! 🙂

 13. Elin 31. desember 2012 at 11:07 #

  Tusen takk for nok et inspirerende år Trine. Du lager mye allsidig og god mat, og tar masse fine bilder. Mat er en sann glede på bloggen din 😀 Ønsker deg er riktig godt nytt mat-år.

  • Trine ;) 5. januar 2013 at 00:02 #

   Godt nytt år til deg også Elin! 🙂

 14. Jane 31. desember 2012 at 15:40 #

  Vil også stille meg i rekken her og takke deg for en flott blogg. Bruker oppskrifter her titt og ofte.Vi lager både retter til hverdags og til fest fra bloggen din, og formidler deg videre til andre. Du fortjener alt den skryt du kan få. Du er råflink. Takk for 2012, og gleder meg til å se hva som kommer i 2013.

  Stor klem fra Jane

  • Trine ;) 5. januar 2013 at 00:03 #

   Tusen, tusen takk for hyggelige ord! 🙂

 15. Bente 31. desember 2012 at 15:46 #

  Tusen takk for alle herlig og supre oppskrifter. Bloggen din er en stoooor inspirasjon.

  Ønsker deg et riktig god nytt år.

  Bente

  • Trine ;) 5. januar 2013 at 00:04 #

   Takk for det, og godt nytt år til deg også! 🙂

 16. Linda 1. januar 2013 at 15:37 #

  Tusen takk for ALL den gode inspirasjonen og informasjonen du og bloggen din har gitt i 2012. Jeg bruker bloggen din hver eneste uke, men er dessverre ikke flink til alltid å legge igjen kommentar. Men, jeg er kjempeglad i bloggen din og den har egentlig blitt min faste kokebok:) Takk! Hilsen Linda

 17. Kamilla Haaland 1. januar 2013 at 15:58 #

  Åh, jeg får så vann i munnen av å se på all den fantastiske maten du steller i stand! 🙂
  Godt nyttår!

 18. Anne--Lise Tanke 1. januar 2013 at 16:07 #

  Hei Trine.
  Tusen takk for året som har gått. Hver søndag i høst har jeg satt opp ukemeny på søndager utfra dine ukemenyer( mixer og matcher litt etter behov:).)
  Handler hver mandag. Resultat; halvert matbudsjett.
  Takk for inspirasjonen.
  Godt nyttår til deg og dine.
  Med hilsen
  Anne-Lise

  • Trine ;) 5. januar 2013 at 00:07 #

   Så gøy å høre at dere har ukemenyer og ser så bra resultater! Godt nytt år til deg også!

 19. Jeanette S. 2. januar 2013 at 13:53 #

  Hei Trine! Godt nytt år til deg og dine også. Bloggen din «ramlet» jeg tilfeldigvis over da jeg søkte etter oppskrift en gang rundt sommerstid i 2011, og jeg er stadig vekk innom deg for å hente inspirasjon. Noen ganger tyr jeg til «kjente og kjære» oppskrifter som du selv betegner som gamle, men ofte er det gøy å prøve nye ting. Du er fantastisk god, og med så mange fine beskrivelser og bilder på det du lager, er det en lek å lage det du lager, selv om resultatene ikke nødvendigvis alltid blir like perfekte som bildene dine viser! Kommer garantert å følge deg også i 2013, tusen takk for all inspirasjon! KLem Jeanette 🙂

  • Jeanette S. 2. januar 2013 at 13:54 #

   Jeg mente sommerstid 2010. 🙂

   • Trine ;) 5. januar 2013 at 00:08 #

    Takk for hyggelige ord, Jeanette! Godt nytt år til deg også!

 20. Kari 8. januar 2013 at 19:47 #

  Godt nyttår og takk for en inspirerende blogg!
  Jeg er innom jevnlig for å få tips til gode og sunne retter til hverdagen.
  Jeg er glad i å bake kaker og på bloggen din finner jeg stadig spennende kakeoppskrifter som jeg må teste ut. Har jeg med en kake på en familiemiddag etc., får jeg svært ofte høre at gjestene gleder seg til kaffen for å smake på kaken jeg har med.
  Så tusen takk for en svært inspirerende blogg, og jeg ser frem til å følge den i 2013 også!

 21. Brit Elin 8. januar 2013 at 23:07 #

  Veldig fin blogg og veldig inspirerende 🙂 har blitt «bitt av basillen».

Legg igjen en kommentar