ENTRECÔTE MED HOT CHILISAUS (neua yang sua hay rong)

Denne oppskriften har jeg funnet i Terje Ommundsens kokebok Thaimani, som jeg tidligere har omtalt her. Ommundsen driver til daglig thairestauranten Plah, som er en av mine favorittrestauranter i Oslo. Jeg var der i forrige uke og fikk servert en nydelig femretters meny med mange gode smaker. Gode og spennende smaker er det også i denne retten – prøv da vel! Til to porsjoner trenger du omtrent:

Entrecôte og chilisaus

  • 400 g entrecôte, hel
  • 2 ts rå ukokt jasminris
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ss sukker
  • 3 ss limesaft
  • 2 ss asiatisk fiskesaus
  • 1 sjalottløk, finhakket

Wokede grønnsaker og jasminris

  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • en neve sukkererter, delt i to på langs
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 1/2 rød chili, strimlet
  • salt og pepper
  • jasminris, tilberedt etter anvisningen på pakken

Rist risen i tørr panne, til den blir gylden. Gjør det samme med chilipulveret (jeg benyttet en blanding av chilipulver og chiliflakes). Avkjøl. Ta av litt av risen til pynt, og knus resten av risen sammen med chiliflakene. Tilsett chilipulver, sukker, limesaft, fiskesaus og finhakket sjalottløk, og rør godt sammen til sukkeret er helt oppløst.

Stek (eller grill) entrecôten til ønsket kjernetemperatur (bruk steketermometer). Jeg stekte kjøttet først i stekepannen, og etterstekte det deretter i stekovnen ved 150 grader, til det hadde en kjernetemperatur på 60-62 grader. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter (kjernetemperaturen vil da øke et par grader) og skjær det deretter opp i tynne skiver.

Mens kjøttet hviler koker du jasminrisen og woker grønnsakene. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, og wok dem raskt i litt olje, slik at det fremdeles beholder noe av spensten. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Anrett entrecôteskivene på en tallerken og fordel chilisausen over. Dryss de ristede (hele) riskornene over. Server de wokede grønnsakene og jasminrisen som tilbehør.

Enjoy!

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)


, ,

7 Kommentarer

  1. Cecilie Lykke 13. desember 2012 at 14:01 #

    Oi, dette så godt ut! Jeg spiser veldig lite mørkt kjøtt, men dette skal jeg spørre mor om hun vil ha i kveld 🙂

  2. Anne Merete 27. desember 2012 at 17:48 #

    Kjempe god. Deilig med litt lettere biffvariant i juletider med så mye tung mat:)

  3. Christina 20. mars 2013 at 20:06 #

    Denne oppskriften er helt super – smaker knall hver gang! 🙂

  4. Kenneth 6. april 2013 at 14:55 #

    Hei Trine! Hvilken type fiskesaus er det snakk om? Fiskekraft? Fiskesaus fra pose?

    • Trine ;) 6. april 2013 at 17:18 #

      Det er en asiatisk fiskesaus (fishsauce) som fås i dagligvareforretninger og innvandrerforretninger.

  5. hanne hjørnevikh 22. september 2014 at 10:03 #

    Denne har blitt hele familiens favoritt.Serverer den gjerne til gjester,
    og alle syns den er kjempegod

  6. Øyvind Hansen 21. november 2015 at 18:39 #

    Lagde den til meg og barna i kveld, stor suksess.
    Gikk litt på autopilot når jeg lagde sausen, 2 teskjeer med knust tørket fugleøye chili i varm panne gjorde det utfordrende å være på kjøkkenet. Og sausen ble svært sterk, måtte fram med 2 lime til og masse fiskesaus. Neste gang skal jeg smake sausen til med chili 😉

Legg igjen en kommentar