Ukemeny 49/2012

Det er første søndag i advent, og den første uken i desember står for dør. Det er på tide å planlegge hva som skal stå på middagsmenyen den kommende uken, og unne seg selv en forsmak på noe av den gode julematen. Her er forslag til sju gode middager, en dessert og oppskrift på det aller beste julebrødet:

Mandag

Minestronesuppe med bacon og futt i

Tirsdag

Laks med fennikel- og eplesalat og dillsaus

Onsdag

Kjøttboller med sitronsaus og couscous

Torsdag

Ovnsbakt torsk med tomat- og olivensalsa

Fredag

Wok med svin, paprika, squash og ingefærsaus

Lørdag

Kyllingrullade med mozzarella, soltørket tomat og balsamicosjy

Søndag

Forsmak på jula: Pinnekjøtt og kålrabistappe

Ukens dessert

Krydderkokte pærer med bringebær og vaniljeis

Ukens baketips

Det aller beste julebrødet …..*…..


Jeg har fått en del kommentarer og eposter fra lesere som er litt skuffet over at det ikke blir julekalender i år (heller). Jeg er lei for det, men jeg har så mange baller i luften for tiden at jeg ikke tør love dere 24 juleoppskrifter nå før jul. Dessuten har jeg jo allerede blogget de aller fleste julefavorittene mine. Men, jeg kan love dere regelmessige blogginnlegg og at jeg skal trekke frem mine beste juleoppskrifter som allerede er postet på bloggen. Som du kanskje allerede har lagt merke til har det også kommet en rød «jul«-tag i høyremenyen som linker til alle juleoppskriftene på bloggen. Sammen med denne finner du også egne tager til julekonfekten, julekakene og spiselige julegaver. Ønsker du en reprise av julekalendrene fra 2009 og 2012 kan du ta en titt her.

Ha en fin desemberuke og lykke til med juleforberedelsene!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

9 Kommentarer

 1. Lars34 2. desember 2012 at 19:31 #

  Hei,
  Fin blogg. Hva med å lage handleliste for ukemenyen også? Der man bruker ting på flere retter osv. Økonomisk.

  • Trine ;) 2. desember 2012 at 20:11 #

   Takk for det! Jeg må nok skuffe deg med at jeg verken har planer om å legge ut handlelister eller å sette sammen menyene ut fra økonomi. Det er rett og slett for tidkrevende oppå alt det andre jeg gjør med bloggen, og jeg må jo sove bittelitt også. :)

 2. Lisbeth 2. desember 2012 at 20:23 #

  Pæredesserten ble servert etter kalkunmiddagen på julaften i fjor. Stor suksess! Lukter himmelsk og var nydelig godt. Blir nok juledesserten i år og :) Takk!

 3. Kristin72 3. desember 2012 at 15:42 #

  Hei, er veldig glad i bloggen din og synes du har riktig mange gode oppskrifter. Men har du noen gode oppskrifter på italiensk julemat? Synes italiensk mat er så godt og hadde vært deilig å kunne servere noe som motvekt til norsk julemat.
  Mvh Kristin

 4. Lillen 3. desember 2012 at 22:27 #

  Synes du skal legge ut akkurat det du vil på bloggen. Det er jammen nok innlegg å kose seg med! Her i huset bruker vi bloggen din mye,og vi har fått en helt annen glede av matlagingen etter at vi begynte å lage dine retter! Takk for fin inspirasjon,herlige retter og for at du deler så mye av deg selv :)

 5. Jorun Stokland 8. desember 2012 at 13:14 #

  Leste en flott oppskrift på sennepssaus i går. I dag finner jeg den ikke og har tenkt å bruke den i dag. Kan du hjelpe? To av ingrediensene er Idun grov sennep og rømme. Kanskje eddik også?

  • Jorun 8. desember 2012 at 13:40 #

   Unnskyld, hva menes med at du venter på moderering?

   • Trine ;) 8. desember 2012 at 18:59 #

    Første gang du legger inn kommentar på bloggen må den godkjennes av meg. Det er for å forhindre spamkommentarer. :)

  • Trine ;) 8. desember 2012 at 18:58 #

   Litt sent, men jeg har ikke vært på nett i dag. Til en senere gang, du kan benytte søkefeltet øverst til høyre. Et søk på sennep viste dette resulatet, finner du oppskriften her? http://trinesmatblogg.no/?s=sennep&submit.x=12&submit.y=8

Legg igjen en kommentar