Speket kjøtt er tradisjonell, enkel og god mat. Spekemat kan gjerne spises på en travel hverdag, men hører også med på en norsk festbuffet eller når du skal servere norsk fingermat. Dagens velsmakende potetsalat passer godt både til hverdags som til fest, eller som rustikk forrett til høstens vennemiddager. Finn frem:

Ingredienser

6-8 kokte poteter , i terninger
1 dl olivenolje (extra virgin)
1 ss hvitvinseddik
1 ss grov sennep
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss kapers , finhakket
2 ss sylteagurk , finhakket + 2 ss lake
1 klype sukker
1 ss persille (ca.), finhakket
1 ss timian (ca.), finhakket
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Speket kjøtt er tradisjonell, enkel og god mat. Spekemat kan gjerne spises på en travel hverdag, men hører også med på en norsk festbuffet eller når du skal servere norsk fingermat. Dagens velsmakende potetsalat passer godt både til hverdags som til fest, eller som rustikk forrett til høstens vennemiddager. Finn frem:

  • 6-8 kokte poteter, i terninger
  • 1 dl olivenolje (extra virgin)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss grov sennep
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 2 ss sylteagurk, finhakket + 2 ss lake
  • en klype sukker
  • ca 1 ss persille, finhakket
  • ca 1 ss timian, finhakket
  • salt og pepper

Kok potetene og del dem opp i terninger. Hold potetene varme.

Hakk opp alle ingrediensene til dressingen og bland det godt sammen. Bruk eventuelt en stavmikser eller lignende, hvis du heller foretrekker det. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetterningene og vend det hele forsiktig sammen. Gi potetsalaten et lite dryss med grovt hakket timian.

Server potetsalaten sammen med spekematen og med litt sylteagurk som tilbehør.

Nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Ja. Jeg lagde dressingen og kuttet potetene i biter dagen før.
      Da var det bare til å koke potetene, noe som gikk raskt…og helle over dressingen/sausen. Var veldig god.
      Nina

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste