Lun potetsalat

Speket kjøtt er tradisjonell, enkel og god mat. Spekemat kan gjerne spises på en travel hverdag, men hører også med på en norsk festbuffet eller når du skal servere norsk fingermat. Dagens velsmakende potetsalat passer godt både til hverdags som til fest, eller som rustikk forrett til høstens vennemiddager. Finn frem:

  • 6-8 kokte poteter, i terninger
  • 1 dl olivenolje (extra virgin)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss grov sennep
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 2 ss sylteagurk, finhakket + 2 ss lake
  • en klype sukker
  • ca 1 ss persille, finhakket
  • ca 1 ss timian, finhakket
  • salt og pepper

Kok potetene og del dem opp i terninger. Hold potetene varme.

Hakk opp alle ingrediensene til dressingen og bland det godt sammen. Bruk eventuelt en stavmikser eller lignende, hvis du heller foretrekker det. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetterningene og vend det hele forsiktig sammen. Gi potetsalaten et lite dryss med grovt hakket timian.

Server potetsalaten sammen med spekematen og med litt sylteagurk som tilbehør.

Nyyyt!


, ,

2 Kommentarer

  1. Camilla 27. august 2017 at 21:27 #

    Hei Trine 🙂 Dette her er uten tvil VERDENS DIGGESTE POTETSALAT!!! Fantastisk god! Har laget den ved flere anledninger og må alltid passe på å lage minst dobbel porsjon. Denne forsvinner som dugg for solen.

    • Trine ;) 28. august 2017 at 10:24 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

Legg igjen en kommentar