FULLKORNSVAFLER MED BLÅBÆR

Hvis du lurer litt grovt mel i vaflene blir de litt sunnere, og kan fint benyttes som erstatning for brød til frokost eller i lunsjboksen. Med litt blåbær i røra kan de også fint nytes «naturell». Finn frem:

  • 1 1/2 dl fullskornhvetemel
  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 4 dl melk
  • 2 ss smeltet smør
  • friske blåbær

2012-08 Fullkornsvafler med blåbær2

Smelt smøret og la det avkjøles noe.

Bland alt det tørre. Ønsker du enda grovere vafler kan du erstatte det fine hvetemelet helt eller delvis med sammalt hvetemel (fin). Ha i melk og rør sammen til en jevn røre. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin. Ha deretter i eggene og rør videre. Til slutt vispes det smeltede smøret inn.

La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter. Ha vaffelrøre i vaffeljernet og fordel 8-10 blåbær jevn utover. Stekes i varmt vaffeljern, til vaflene har en gylden farge.

Legg de ferdige vaflene på rist, slik at de holder seg sprø og fine.

Jeg må imidlertid komme med en liten advarsel, og det er at du må være forberedt på å rengjøre vaffeljernet ditt etterpå. Dersom du ønsker å spare deg for den jobben smaker det like godt å servere blåbærene ved siden av, eller servere et helt annet tilbehør til vaflene, for eksempel ost.

2012-08 Fullkornsvafler med blåbær3

Vaflene bør nytes mens de er relativt nystekte. Vaffelrøra er holdbar i kjøleskapet i flere dager, og lag derfor gjerne opp en raus porsjon slik at du kan steke opp en plate eller to når behovet for gode og sunne vafler melder seg.

Enjoy!


, ,

10 Kommentarer

  1. Elisabeth 27. august 2012 at 11:50 #

    Takk for tips! Kan hende det blir noen glade gutter med litt ekstra godt i matboksen snart. 🙂

    • Anne 27. august 2012 at 16:24 #

      Vafler er så godt! Også er det så kjekt når de kan lages så sunne. Guttungen her i huset simpelten elske når han får lapper eller vafler til kvelds. En liten fest i seg selv 🙂

  2. Anette-Marie Antonsen 28. august 2012 at 09:42 #

    Hei, Trine!

    Takk for sist 🙂 Nå som jeg har begynt å trene skikkelig skal jeg prøve meg på en del av oppskriftene dine fremover tenkte jeg! Fantastiske bilder du tar.

    Hilsen Anette-Marie.

  3. Marte 29. august 2012 at 20:13 #

    Wow, det ser sykt digg ut! 🙂

  4. Trude 19. november 2012 at 10:16 #

    Hei, dette blir nok servert på SFO denne uken. Skole i Lillehammer kommune:) strålende tips! Takk!

    • Trine ;) 24. november 2012 at 00:52 #

      Så gøy å høre! 🙂

  5. Katinkas Kitchen 8. februar 2013 at 15:42 #

    Jag älskar våfflor! Men får som svensk vänta till vår mors dag:) Det här låter som ett gott och nyttigt recept – det måste jag pröva. Havre ger så fin smak också. Jag gör ibland våfflor med jäst (gaer tror jag det heter på norska) i – de blir verkligt frasiga och goda, men kanske inte lika fiberrika. Man borde pröva med att ha din mjölkomposition i någon gång.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  6. Maria Elde 18. august 2013 at 19:49 #

    Supre lunsjvafler:) Hadde ikke fullkorn hvetemel, så byttet det ut med sammalt hvete grov. Og hvetemelet med sammalt hvete fin. Funket finfint:) Måtte ut og plukke blåbær i går kveld også, så vi hadde til søndagslunsjen i dag:) En super blogg!

  7. Jeanette S. 29. august 2013 at 18:49 #

    Disse skal jeg lage i kveld 🙂 Gleder meg!

  8. Christina 21. september 2013 at 12:56 #

    Hei!

    Hvor mange personer er denne beregnet til sånn ca…? 🙂

Legg igjen en kommentar