Hva er vel bedre enn mat som lager seg selv? Jeg ender ofte opp med å ha poteter og det jeg har tilgjengelig av egnede grønnsaker i kjøleskapet i langpannen, for så å la det steke vel og lenge - til grønnsakene er møre og gode. Ta en titt i kjøleskapet du også da vel, men husk at noen grønnsaker trenger lengre steketid enn andre. Slik gjorde jeg det (ca 4 porsjoner):

Ingredienser

600-800 g små (ny)poteter eller andre gode poteter
2-3 rødløk , i båter
200 g cherrytomater , delt i to(gjerne både røde og gule)
olivenolje
maldonsalt
frisk timian
nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

 

Vask potetene og del dem i 2 eller 4 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetene i et ildfast fat eller lignende og ringle over olivenolje og ha på litt maldonsalt. Stekes ved 225 grader (midt i ovnen) i ca 10 minutter før løken tilsettes. Stek poteter og løk i 10 minutter, og tilsett deretter tomatene og de friske krydderurtene. Stekes i ytterligere 15-20 minutter, til potetene er gjennomstekte. Bruk eventuelt varmluftsfunksjon de siste 5-10 minuttene hvis du ønsker mer farge på grønnsakene. Krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt med mer maldonsalt.

Server potetsalaten varm som tilbehør til grillmat eller stekt kjøtt/fisk, gjerne sammen med pepperrotkrem.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg er ingen stor fan av poteter, men her klarte du virkelig å friste.
    Nå har jeg lørdagsmiddagen i boks. Takk for mange gode tips og oppskrifter 🙂

Leave a Reply to Siri Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste