Grillet lammelår med grønnsaksspyd og feta- og chilikrem

Denne retten serverte jeg min yngste datter da hun kom på hyttebesøk tidligere i sommer. Jenta som tidligere var oppgitt over mammas forkjærlighet for grønnsaker og spicy tilbehør, og som i barndommen etterlyste «mat som andre mammaer lager», titter nå nysgjerrig og interessert over skulderen når middagen skal tilberedes, og gir tydelig uttrykk for at hun setter pris på å få servert mammas mat. Slikt varmer et mammahjerte, enten barnet er 4 eller 24 år. På menyen sto marinerte lammeskiver som ble grillet og servert sammen med grillede grønnsaker og en spicy fetakrem. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Hvitløksmarinerte lammelår

  • 4 skiver lammelår
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • frisk rosmarin og timian, hakket
  • nykvernet sort pepper
  • salt

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg lammeskivene i en plastpose og ha i marinaden. Klem på posen slik at marinaden fordeler seg over kjøttet. La kjøttet marinere i minst en time, men gjerne lengre.

Grill lammekjøttet først på direkte varme, til kjøttet får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kjøttet deretter på en sone som gir indirekte varme til det blir gjennomstekt. Pass på å snu kjøttet flere ganger (du kan lese mer om grilling av kjøtt her). La tomatene grille med de siste minuttene.

Lag tilbehøret som anvist i oppskriftene.

Server lammekjøttet sammen med grønnsaksspyd, poteter, grillet tomat og en god dæsj med fetakrem. Gi gjerne retten et dryss med friske krydderurter før servering.

Til dessert koste vi oss med deilig jordbærsuppe med vaniljeis.

Enjoy!

 


, ,

2 Kommentarer

  1. Laila 9. august 2012 at 18:03 #

    Lammmmm er så utrolig godt og med grillede grønnsaker og fetakrem blir det et skikkelig festmåltid!

    • Trine ;) 16. august 2012 at 00:50 #

      Mmmmmm :)

Legg igjen en kommentar