Potet- og spinatsalat med laks

Nå har hverdagen definitivt innhentet meg etter fire uker ferie, og det er tilbake til sunn hverdagskost og ukemenyer. Det trenger imidlertid ikke å være noen nedtur, smaksmessig i alle fall. Vi begynner med denne deilige potetsalaten med spinat og laks, som toppes med en deilig dressing hvor finrevet sitronskall gir en ekstra god smak. Til to porsjoner trenger du omtrent:

Laks og salat

  • 2 biter fersk laks
  • 4-8 poteter, avhengig av størrelsen
  • en neve spinat, skylt og renset
  • 3-4 vårløk, snittet
  • 2-3 reddiker, i tynne skiver
  • friske krydderurter, for eksempel persille og dill

Dressing

  • 2 ts grov sennep
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • litt finrevet sitronskall
  • salt og pepper

Vask potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Bruk gjerne nypoteter hvis du har.

Krydre laksen med salt og grovkvernet sort pepper. Stekes ved 200 grader (midt i ovnen ved over- og undervarme) i 10-12 minutter, til laksen er passe stekt. Del laksen opp i passende biter.

Ha ingrediensene til dressingen i et glass med lokk eller lignende. Rist det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Del potetene i grove biter og ha dem i en salatbolle sammen med spinat, vårløk, reddiker og krydderurter. Hell over dressingen og vend salaten forsiktig sammen.

Anrett salaten på tallerkner og legg laksebitene på toppen. Pynt eventuelt med en dillkvast, og nyyyt!

Ha en fin mandag!


, , ,

16 Kommentarer

  1. Stine 30. juli 2012 at 14:06 #

    Dette ser nydelig ut! Det blir middagen i dag, vi har første dag tilbake i hverdagen etter ferie, perfekt start på en sunn hverdag. Takk igjen for en fantastisk blogg, du har revolusjonert våre matvaner!

  2. maria 30. juli 2012 at 18:23 #

    Denne ble raskt populær i familien! Lettlaget og god, alle satte stor pris på den. Fin sommermat på terrassen :) Takk, for oppskriften!

  3. Gladmamma 30. juli 2012 at 22:25 #

    Mmmm, dette virket både lettvint og godt. Denne skal testes :)

  4. Line B. 31. juli 2012 at 17:45 #

    Denne rett skal helt bestemt testes. Den virker smakfuld. Tack.

  5. Elise 1. august 2012 at 09:06 #

    Denne var nydelig! Manglet krydderurter og reddiker, men likevel var den super. Elsker dressingen!

  6. Lite Spøkelse 5. august 2012 at 14:00 #

    deilig! :-)

  7. Aina 5. august 2012 at 17:45 #

    Nydelig salat! Ble en hit på stranda i dag. Endelig sol og sommer, og da passet denne supert! Takk for gode tips jeg kan stole på. Nok av bommeter etter å ha prøvd oppskrifter i blader.

    • Trine ;) 5. august 2012 at 19:53 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Hos meg er alle oppskrifter gjennomprøvd og prøvesmakt av meg (og mine). :)

  8. Hanne 28. januar 2013 at 20:44 #

    Så deilig ut!:) kan man bare bruke vanlig eddik dersom man ikke har hvitvinseddik??

    • Trine ;) 28. januar 2013 at 23:16 #

      Det kan du sikkert, men smak deg frem.

  9. helene 13. mai 2013 at 21:27 #

    hvor mange er dette ment for?

    • Trine ;) 13. mai 2013 at 21:28 #

      Det står i oppskriften, to porsjoner.

  10. Hilde Mathilde 30. juli 2013 at 08:27 #

    Denne var fantastisk god!! Perfekt sommermat :)

  11. Nina Greger 20. oktober 2013 at 20:45 #

    Nok en god rett fra Trines matblogg :) Dressingen var kjempegod til salaten.

  12. Christel 5. mai 2014 at 07:07 #

    Denne var kjempegod! :D Gikk utrolig raskt å lage, og dressingen, som jeg var litt skeptisk til, passet perfekt! :)

  13. Kine 28. mai 2014 at 15:59 #

    Utrolig god oppskrift – potetene gjør at man blir mettere enn andre salater :) Glimrende ide! Brukte kylling istendenfor laks, funket bra det også. Gleder meg til å prøve denne med laks neste gang.

Legg igjen en kommentar