Jordbær med balsamicosirup og stivpisket créme fraîche

Det er nå jordbærene er på sitt aller beste, og det er bare å lange innpå med god samvittighet. Kombinasjonen jordbær og balsamicoeddik er kjempegod, og dersom du koker inn balsamicoeddiken sammen med litt honning og sukker blir det virkelig snadder. Herligheten toppes med en syrlig vaniljekrem, og desserten seiler kanskje inn i tetssjiktet for å bli en av sommerens dessertfavoritter? Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Jordbær og balsamicosirup

  • 1,5 dl balsamicoeddik
  • 2 ss honning
  • 3 ss sukker
  • 1 kurv jordbær, skylt, renset og delt i biter

Stivpisket créme fraîche med vanilje

  • 4-5 ss créme fraîche
  • litt melis
  • 1/2 vaniljestang, frøene

Kok opp balsamicoeddik, honning og sukker (smak deg frem til ønsket sødme), og la det småkoke på lav varme til noe av væsken har kokt inn, etter ca 10 minutter. Sett til avkjøling.

Skyll og rens jordbærene og del dem opp i biter.

Ha jordbærene i dessertglass og hell balsamicosirupen over. Dersom den har stivnet, varmer du den opp bittelitt slik at den lar seg helle over jordbærene.

Stivpisk créme fraîche, melis (smak deg frem) og vaniljefrø med en stavmikser eller lignende. Ha en klatt over jordbærene, pynt eventuelt med frisk sitronmelisse eller mynte, og server umiddelbart.

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar