Jordbærmarmelade med appelsin

Vi koser oss på hytta, og har tyvstartet litt på syltingen slik at vi har deilig hjemmelaget syltetøy til sene feriefrokoster. Kombinasjonen jordbær og appelsin er vidunderlig, prøv du også da vel!

  • 500 gram jordbær
  • 1 stor appelsin, saft og skall
  • 200-250 gram syltesukker med pektin (eller sukker + syltemiddel)

Skyll og rens jordbærene, og del bærene i jevne biter. Vask appelsinen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) med et zesterjern eller lignende. Press ut appelsinsaften. Ha jordbær, appelsinjuice og appelsinskall i en kasserolle og kok forsiktig opp. La jordbærene koke på lav varme i 10-15 minutter.

Tilsett mesteparten av syltesukkeret og kok forsiktig opp under omrøring. Smak deg frem til ønsket sødme på marmeladen din, er jordbærene søte trenger du mindre enn om de er litt sure.

Hell marmeladen i glovarme glass og sett på lokk. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Enjoy!


, , ,

7 Kommentarer

  1. Lars 16. juli 2012 at 13:03 #

    Det er jo nå bærene begynner å bli på sitt beste synes jeg, gleder meg til å teste denne!

  2. Maria 16. juli 2012 at 20:09 #

    Hei! Dette skal prøves. :) Hvor mange glass fikk du, ca?

    • Trine ;) 16. juli 2012 at 20:15 #

      Jeg fikk to glass, det på bildet og ett litt mindre. Lykke til!

  3. Heidi 16. juli 2012 at 21:15 #

    Deilige søte jordbær med appelsin skal æ prøve:))
    Takk for mange fine oppskrifter atter en gang.
    Ha en fortsatt fin ferie.

  4. Gry 16. juli 2012 at 23:32 #

    Det ser kjempegodt ut!
    Lekre bilder! :)

  5. Amanda 19. juli 2012 at 20:37 #

    Ser underbart gott ut! Ska provas!

  6. Wenche 1. august 2012 at 00:01 #

    Takk for oppskriften, syltetøyet ble kjempegodt!

Legg igjen en kommentar