Sommerens jordbærsuppe

Mmmmm, det er jordbærsesong! I år er de norske jordbærene ekstra smakfulle, som et resultat av en kjølig juni. Da er det kanskje ikke så dumt at sommeren har latt vente litt på seg slik at vi kan kose oss med røde herligheter i noen uker fremover? Ja, og det er bare å lange innpå, for som en ekstra bonus er jordbær noe av det sunneste du kan spise. De søte bærene er rett og slett kjempesunne, med sitt rike innhold av vitamin C og K, sink, fiber, jod, kalium, folat, vitamin B2, vitamin B5, vitamin B6 og magnesium. Så du kan fråtse i sommerbærene med skikkelig god samvittighet. Og vil du skeie ut bittelitt kan lage denne deilige jordbærsuppen:

  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 2 hele stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • saften av ca 1/2 sitron
  • 1 kurv jordbær
  • frisk mynte eller sitronmelisse

Kok opp vann, sukker og stjerneanis. Snitt vaniljestangen den på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og resten av vaniljestangen i sukkerlaken. Når sukkeret er helt oppløst tilsettes sitronsaften. Sett deretter sukkerlaken til avkjøling.

Rens jordbærene og del dem i biter. La bærene trekke i den avkjølte marinaden et par timer før servering. Før servering tilsettes friske hakkede urter.

Server gjerne jordbærsuppen sammen med en kule vaniljeis eller basilikumsorbet.

Enjoy!


, ,

4 Kommentarer

  1. Littledessert - Recept & Webbshop 13. juli 2012 at 18:10 #

    Muums!

  2. Katinkas Kitchen 14. august 2012 at 09:47 #

    Mmmm vad det ser härligt vackert och underbart somrigt gott ut! Och det blir ju så gott när man marinerar jordgubbarna så här med vanilj och stjärnanis..!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

    • Trine ;) 16. august 2012 at 00:21 #

      Takk for det Katinka! :)

  3. Permisjonssommer 7. august 2013 at 13:02 #

    Hei Trine,

    Jeg prøvde meg på denne på forsommeren og ble helt hektet.
    Har laget den til alle som har kommet innom i løpet av sommeren og alle (ja alle!) har bedt om oppskriften!
    Kudos, dette er tidenes sommer dessert:-)))

Legg igjen en kommentar