Grillet svinefilet med grillede poteter, tomatsalat og tzatziki

I sommer går sydenturen til Spania, og ikke til Hellas som tidligere år. De greske smakene kan imidlertid fint rekonstrueres på hjemmebane, her som tilbehør til en deilig grillet svinefilet og grillede nypoteter.

GRILLEDE POTETER

  • små poteter
  • olivenolje
  • maldonsalt

Begynn med potetene. Bruk gjerne små poteter av omtrent lik størrelse, og kok dem først i litt lettsaltet vann, i ca 10 minutter. Hell av kokevannet og legg potetene i dobbelt lag grillfolie. Ringle over litt olivenolje og strø litt maldonsalt over. Lukk folien slik at det blir tett og legg på direkte varme på grillen. Etter ca 10 minutter åpner du folien og snur på potetene slik at de tar farge over det hele. Grill potetene til de er ferdige, etter 15-25 minutter.

GRILLET SVINEFILET

Grill svinefileten på forholdsvis sterk varme (direkte grilling) til du får en fin stekeskorpe over det hele. Stikk inn et steketermometer (som tåler et opphold på grillen) i den mest kjøttfulle delen og legg kjøttstykket på en sone som gir indirekte varme. Pensle fileten med grillsausen og snu den av og til. Når fileten har en kjernetemperatur på ca. 65 grader tar du den av grillen og legger litt folie lett over. La steketermometeret fremdeles sitte i. La fileten hvile i ca 10 minutter eller til fileten har ønsket kjernetemperatur (ca. 67 grader), før du skjærer den opp i passende skiver.

TOMATSALAT

  • 4 store tomater, i båter
  • 1 rødløk, i ringer
  • 1/2 agurk, i biter
  • 150 gram fetaost, i terninger
  • sorte stenfrie oliven (gjerne kalamataoliven)
  • frisk oregano eller basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • salt og pepper

Skjær opp grønnsakene som anvist og ha dem i en salatbolle. Rør sammen olivenolje og rødvinseddik, og smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten og la det trekke i ca 30 minutter slik at alle de gode smakene får satt seg. Rett før servering tilsettes fetaosten, oliven og urter.

Lag gjerne TZATZIKI etter denne oppskriften.

Server svinefileten i lubne skiver, sammen med grillede poteter, tomatsalat og tzatziki. (Oppskriften er beregnet til ca 4 porsjoner.)

Enjoy!


, , ,

Én Kommentar

  1. Katarina HJ 11. juli 2012 at 19:58 #

    Det här var ett recept i min smak! Mums!

Legg igjen en kommentar