Norske jordbær er blant verdens beste. Det norske klimaet gjør at jordbærene bruker lang tid på å vokse seg store, søte og røde, noe som gir en mere konsentrert jordbærsmak. Sesongen er dessverre kort og tiden går som kjent alt for fort, så her er det bare å skuffe innpå og nyte deilige norske jordbær så ofte en kan.

Jordbærene blir enda bedre om de får selskap av sitrusfrukt, som for eksempel sitron, som jeg har valgt i denne oppskriften. Du kan fint benytte lime eller appelsin om du heller foretrekker det.

Ingredienser

Sitronmarinerte jordbær

1 kurv jordbær
sukker etter smak
juice + revet skall av 1/2-1 sitron/lime/appelsin
sitronmelisse eventuelt eller mynte til pynt

Mascarponekrem

1/2 boks mascarponeost (1 boks tilsvarer ca 125 g)
1 dl kremfløte (ca.)
1/2-1 ss sukker

SLIK GJØR DU

Vask sitrusfrukten, tørk den og riv skallet (ikke det hvite) med et zesterjern eller lignende. Bland skall og sukker. Ha vaskede, rensede jordbær i en bolle sammen med sitrussukkeret, og press sitrusjuicen over. Vend bærene forsiktig sammen. La gjerne bærene få marinere litt slik at de gode smakene får satt seg før servering.

De marinerte jordbærene er friske og gode i seg selv, men blir ekstra gode med en liten dæsj med mascarponekrem. Mascarpone er en italiensk ferskost som kan minne om en mellomting mellom creme fraiche og kremost, og er også blitt «verdensberømt» som en av hovedingrediensene i desserten Tiramisu. Mascarpone finner du i velassorterte dagligvareforretninger. Bland mascarpone, kremfløte og litt sukker (smak til) i en stor bolle og rør godt sammen. Pisk massen til krem med en mikser eller for hånd.

Anrett jordbærene i et egnet glass eller lignende og plasser en dott mascarponekrem på toppen. Strø eventuelt litt sitrusskall over, og server. Mascarponekrem er ganske “heavy” saker, så ikke fall for fristelsen til å lage rause porsjoner.

TIPS

  • Mascarponekremen blir også utrolig god om du smaker den til med litt sitron- eller limesaft, og eventuelt strimlet skall. Kremen kan for eksempel serveres sammen med jordbær “naturell” eller som tilbehør til for eksempel en eplekake.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har endelig prøvd denne – og det blir ikke siste gang. Fantastisk frisk smak av jordbærene med denne marinaden. Og mascarponekrem…… Vidunderlig! Enig i at et glass Prosecco er helt på sin plass!

Leave a Reply to Linda Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste