Appelsinmarinerte nektariner med honningkrem

Jeg har allerede avslørt min svakhet for grillet frukt og bær som en søt avslutning på et deilig måltid. I dag vil jeg gjerne dele det som til nå har seilet opp som en av sommerens dessertfavoritter, nemlig grillede appelsinmarinerte nektariner servert sammen med en deilig honningkrem – og ikke minst resten av den deilige appelsinmarinaden.

Desserten er utrolig rask og enkel å lage. Det meste kan klargjøres på forhånd, og etter 3-4 minutter på grillen er desserten klar til å nytes. Og du må være forberedt på å ta imot en real dose skryt, for dette er gode smaker og kombinasjoner! Nektarinene kan erstattes med fersken, hvis du heller foretrekker det. Til fire trenger du omtrent:

 

Appelsinmarinerte nektariner

  • 4-6 nektariner
  • 1 appelsin, saft + skall
  • ca 1/2 dl flytende honning

Honningkrem

  • 6 ss matyoghurt eller tyrkisk yoghurt
  • flytende honning
  • nøtter, ristet og hakket (feks pistasjnøtter eller valnøtter)

Vask appelsinen og tørk den. Bruk et zesterjern eller lignende og riv skallet (kun det orange). Press ut appelsinsaften og ha det i en liten kasserolle sammen med appelsinskallet og mesteparten av honningen. Kok forsiktig opp og rør til honningen er oppløst. Smak eventuelt til med mere honning. Sett til side.

Del nektarinene i to og fjern steinene. La nektarinene marinere i appelsinmarinaden i minst 30 minutter, men helst enda lengre om du har tid. Snu på nektarinene et par ganger underveis.

Rør sammen yoghurten og smak til med flytende honning. Rist nøttene raskt i en tørr og ren stekepanne, og hakk dem deretter grovt.

Rett før servering griller du nektarinene på svak/middels varme, ett par minutter på hver side. Nektarinene er ferdiggrillet når de har fått fin farge på kantene. Du kan selvsagt steke nektarinene på grillpanne eller i stekepanne dersom det ikke er grillvær/grillsesong.

Anrett nektarinene på serveringsfat i dessertskål og server honningkrem, resten av appelsinmarinaden og hakkede nøtter som tilbehør.

Velbekomme!


, ,

Én Kommentar

  1. Morten 31. juli 2012 at 18:49 #

    Hei! Er det strengt tatt nødvendig å koke opp denne marinaden? Hvis hensikten er å løse opp honningen, er det jo ikke alle honninger det er nødvendig å varme. Jeg prøvde denne oppskriften i dag, med flytende akasiehonning, og den løste seg fint opp i appelsinsaften uten koking. 🙂 Takk for en fin blogg!

Legg igjen en kommentar