Bursdagsmuffins til prinsesser, astronauter og pirater

Ingen bursdag uten muffins, og de var selvsagt også på plass da vi feiret Mathias’ fireårsdag med både voksenselskap og barneselskap i helgen. Jeg bakte 2 x dobbel porsjon av denne oppskriften, og puttet 1-2 friske bringebær oppi hver kake. Jeg benyttet ulike muffinsformer med bla astronaut-, prinsesse- og sjørøvertema, slik at det skulle være noe for enhver smak.

Bruk gjerne en isskje (cookie scoop) når du skal fordele muffinsrøren i formene, så unngår du unødig søl og får lik størrelse på muffinsene dine. Genialt! Jeg bakte muffinsene helgen før og frøs de ned umiddelbart etter at de var avkjølte. Det er godt med det som kan gjøres klart på forhånd!

Jeg laget en porsjon med hvit sjokoladekrem med utgangspunkt i denne oppskriften (+ ca 75 gram kremost og litt mer melis til jeg fikk ønsket konsistens). Kremen kan også gjerne lages på forhånd og oppbevares i tett emballasje i kjøleskapet et par dager.

Mathias bisto ivrig da muffinsene skulle pyntes med strøssel, perler, sjørøverflagg, dødningeskaller og friske blåbær. Det festkledde resultatet falt i smak hos både store og små, som for eksempel hos fadderbarnet mitt Oline på 6 år (til høyre i bildet under), som ivrig følger med på bloggen min, og som baker muffins så ofte hun kan. 🙂

Søndag kveld var det på´n igjen med 24 nye muffins opp fra fryseren, som skulle pyntes til feiringen i barnehagen dagen etter.

Men nå er det slutt på servering av muffins for en stund, både hjemme og her på bloggen, kjenner jeg…


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

5 Kommentarer

 1. Kakeboksen 25. juni 2012 at 14:30 #

  Kjempe fine disse ble! Barna ble nok kjempe fornøyd 🙂

 2. Frida 29. november 2012 at 22:12 #

  Hei, hvordan tiner jeg muffinsene?
  Over natten? Hvor lang tid tar det ca?

  • Trine ;) 29. november 2012 at 22:16 #

   Sett muffinsene på en rist eller en tallerken og la dem tine i romtemperatur. De er opptinte etter en time eller to. 🙂

 3. Gøril 7. april 2016 at 09:07 #

  Hei, takk for en fin blogg som jeg bruke mye 🙂 Kan kremen også fryses? Jeg skal bake til en konfirmasjon og er selv bortreist, så jeg er avhengig av å fryse de noen dager før.

 4. Marianne 18. oktober 2016 at 15:25 #

  Hei:-)
  Løsner muffinsene fra formene når de fryses/tines?

Legg igjen en kommentar