Ukemeny 25/2012

«God planlegging er halve jobben», sies det. Og det er jeg enig i, spesielt når det gjelder middagslaging i travle tider. Ved å planlegge ukens middager og sette opp en handleliste frigjør du mye tid, og som bonus sparer du kanskje også noen kroner som ellers ville ha blitt brukt på impulskjøp med lavt blodsukkernivå. Selv planlegger jeg ukemenyen i to bolker, på søndag planlegger jeg middagene tirsdag til og med torsdag. På torsdag planlegger jeg middagene fredag til og med mandag. Det fungerer fint for oss. Hvordan planlegger dere ukens middager?

Her er forslag til ukemeny for kommende uke:

Mandag

Fiskepakke med spinat, fennikel, tomat og dillsaus

Tirsdag

Suppe med chorizo, squash og kikerter

Onsdag

Pasta alla Puttanesca med kjøttboller

Torsdag

Soyamarinert laks med spinatsalat og ris

Fredag

Pizza med asparges og spekeskinke

Lørdag

Sitronmarinerte kyllingspyd med fetakrem og basilikumcouscous

Søndag

Svinefilet med paprikaragu og oliven

Ukens dessert

Grillet ananas med chili og bringebær

Ukens baketips

Nydelig eltefri foccacia med sorte oliven

Det er hektiske tider på alle fronter, med behørig fireårsfeiring tre dager til ende, mye som skal avsluttes på jobb før det endelig blir sommerferie, samt mye spennende på gang i forhold til bloggen. Det er derfor ikke så lett å få tid og anledning til å svare på alle hyggelige kommentarer og eposter, samt å svare på eventuelle spørsmål dere har knyttet til oppskrifter. Selv om det er litt tyst fra meg innimellom skal dere likevel vite at jeg setter utrolig stor pris på tilbakemeldinger fra dere! Og så skal jeg skal forsøke å besvare spørsmålene deres når det blir en litt roligere periode.

Ha en fin uke!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

5 Kommentarer

 1. Veslemøy 17. juni 2012 at 11:43 #

  Hei. Jeg Grovplanlegger middager 1 til 2 måneder av gangen og finplanleggingen gjøres hver lørdag før handling. Da tar jeg de siste finjusteringene ut i fra hvilke aktiviteter som skal foregå. 1.planleggingen foregår på den måten at jeg sitter sammen med barna å de kommer med sine ønsker. Jeg er så heldig å ha barn som liker masse forskjellig, så da er det bare å spre ønskene utover, å sette de sammen ukesmenyene på en fornuftig måte. Det gjør at alle vet hva som er til middag og kan glede seg til de dagene det er deres ønsker på menyen. Det er garanert minst en dag i uken, nesten to:-). Dette fungerer veldig bra for vår familie og med storhandel en gang i uka slipper vi unna det å stresse rundt i butikken når du er sulten. Annen fordel også er at man kan gjøre i stand deler eller hele middagen i forkant hvis man ser at man får dårlig tid. Anbefaler alle å sette av tid til planlegging. Det hjelper i en hektisk hverdag :-)

 2. Trine V 17. juni 2012 at 13:10 #

  Her i hus har vi på kjøleskapet 2 lister, en for uke 1, og en for uke 2. Ukene våre går fra fredag – torsdag. VI handler kun inn en gang i uken, da vi ikke har bil, så selve handleturen tar litt tid og planlegging (og da vil man unngå å gjøre det for mange ganger). Vi handler inn på torsdag, samtidig med at torsdag også er «rydde kjøleskapet reste dag).
  Det som er greit med at vi har 2 uker stående på kjøleskapet om gangen, er at da kan vi underveis bare skrive opp for neste uke om det er noe vi gjerne vil ha og spise; inspirationen er bedre når det blir gjort løpende, og ikke «tvunget» til å bli tatt beslutninger i løpet av en halv time:p
  Det blir selvfølgelig gjort en lille smule innkjøp i løpet av uken, vi drikker for eksempel en god del melk, så det skal vi ofte innom og ha en gang eller to. Bare det å handle melk alene er dog riktig riktig hurtig!

  Kanskje litt uoverskuelig når man prøver å forklare det på denne måten; men; Vi handler inn for en uke av gangen, og skriver middagsplanlegging løpende:p
  Fungerer fint for oss:)

 3. heidi 17. juni 2012 at 19:54 #

  Vi planlegger middagene og handler hver fredag. Det er først og fremst veldig deilig å slippe å tenke på det hver dag hva vi skal ha til middag. Middagslagingen går enkelt og greit hver dag.

  Jeg ser også på hvordan jeg jobber neste uke når jeg planlegger. Jeg jobber turnus og prøver og lage ekstra mat en dag hvis jeg har senvakt, så har jeg en middagsrest som jeg kan ta med på senvakt. Lager også så de hjemme har noe som kan varmes når jeg har senvakt.

  Ser på listen hver kveld når jeg rydder bort etter middag hva vi skal ha til middag neste dag. Så tar jeg opp fra fryseren og kanskje også gjør litt forberedelser hvis det passer sånn.
  Vi har ordentlig middag laget fra bunnen hver dag. Allikevel bruker jeg sjelden mere enn en halv time på å lage middag i hverdagen.

  Det er både lettvint og også økonomisk smart å planlegge etter min mening.

 4. Heidi 17. juni 2012 at 20:28 #

  Hei Trine! Det er ikke vanskelig og planlegge middagsmenyen,
  når vi har en så utrolig fin og innspirerende blogg.
  Går ikke ann og ikke få til noe med dæ,som har alt av oppskrifter enn kan tenke sæ.
  Sunt,fine bilder av maten,og ikke minst,alt æ har prøvd av oppskrifter er bare nydelige.
  Gleder mæ hvær dag og se hva som står på menyen din!!!
  Gled dæ over sommeren og ferien,og jeg synes du gir mye tilbake til dine lesere.
  Ikke minst av tilbud!!!
  Ha en fin og matglad sommer:))

 5. Anne-Grete 17. juni 2012 at 23:31 #

  Er i perioder flink å planlegge, skriver meny og handleliste torsdaga og handla fredag. Middagsveka går frå lørdag til fredag. Har i det siste vore litt sløv, so mulig eg tar og dela veka opp i to igjen. Frukt, grønt og melk kjøpe vi når det trengs. Middagsplanlegging er gull!

Legg igjen en kommentar