Brownie cookies

Disse herlige godbitene er en slags mellomting mellom brownie og sjokoladekjeks, som kan nytes som den er, eller som tilbehør til for eksempel iskrem og friske bær. Finn frem:

  • 200 g mørk kokesjokolade, hakket
  • 50 gram smør
  • 2 egg
  • 125 gram brunt sukker
  • 2 ts (ekte) vaniljesukker
  • 80 gram hvetemel
  • en klype salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 gram hvit eller mørk kokesjokolade, til dekor (kan sløyfes)

Smelt kokesjokolade og smør i vannbad. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet og at det ellers ikke blir for varmt, for da kan sjokoladen skille seg.

Bland egg, sukker, vaniljesukker i en bolle og visp godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med visper. Tilsett sjokoladeblandingen og rør godt sammen. Bland hvetemel, bakepulver og salt godt sammen og sikt det over røren. Bruk en slikkepott og rør godt sammen.

Finn frem to bakepapirkledte stekebrett. Bruk en skje eller ha røren i en sprøytepose med stort hull og lag 12-18 dotter (jeg laget 18 kjeks). Pass på at det er god avtand mellom hver, for de vil flyte noe utover.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter, til kjeksene er passe stekt. Pass på at de ikke stekes for lenge, da kan de fort smake brent, og det er jo ikke så lett å se siden cookiesene er så mørke. Avkjøles på stekebrettet noen minutter før du avkjøler dem videre på rist.

Kjeksene kan fint nytes som de er, men ønsker du å gjøre litt ekstra ut av det kan du dekorere dem med litt smeltet hvit eller mørk sjokolade. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad og sprøyt/ringle den over kjeksene.

Dersom du i likhet med meg har en ivrig kjøkkenassistens som elsker å rote i mammas kakedekor, kan du gjerne la vedkommende få pynte et par barnekjekser også. Her har onkel Mathias (snart 4) pyntet en kjeks til seg selv og til nevøen Markus (snart 3).

Enjoy!


,

23 Kommentarer

  1. Monsterscircus 31. mai 2012 at 10:29 #

    de ser riktigt bra ut och ytan ser ut som brownie! Uhm de bör testas! tack för inspirationen och ha en trevlig dag.

  2. Jorunn 31. mai 2012 at 11:29 #

    Huff, det så skikkelig godt ut… ;) :D

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:13 #

      :)

  3. AC 31. mai 2012 at 12:00 #

    Ufint at du driver med slike ting når jeg forsøker å komme i bikiniform ;-) Næh, jeg spiser heller litt cookies. Sender du sørover et par smaksprøver?
    Ha en deilig dag, Trine!

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:13 #

      Huffda, glemte helt at bikinisesongen plutselig kan være her. På den annen side så er det i så fall ikke disse cookiene som eventuelt lager trøbbel ift denne, for jeg rakk bare å smake på en før det plutselig var tomt. Så det ble dessverre ingen smaksprøver å sende sørover denne gangen… Klem :)

  4. Anne-Grete 31. mai 2012 at 21:34 #

    Åh… MÅ du?? Såg skikkelig deilige ut, ja… *Sukk*

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 00:51 #

      Av og til er det vel lov til å kose seg litt, eller? :)

  5. Johanna 1. juni 2012 at 08:59 #

    Åh dessa kakor ser himmelskt goda ut! Så otroligt gott det låter :)

  6. Marthe 1. juni 2012 at 12:55 #

    Nam nam! Lagde dem i dag! Deilige!! De fløt ut en del på første stekebrettet og de resterende stekte jeg i muffinsformer, fungerte kjempefint :-). Har lyst til å spise alle på en gang!!

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 00:50 #

      Alternativt kunne du ha tilsatt bittelitt mere mel :).

  7. Laila 3. juni 2012 at 17:40 #

    Jeg lagde bare 1/2 porsjon. Det viste seg å være lurt, for disse var vanskelig å motstå.

  8. Maja 6. juni 2012 at 10:40 #

    Hvilke nøtter kan man eventuelt ha i denne oppskriften? Lagde en porsjon uten, og det var jo kjempe godt! Men er veldig glad i nøtter i brownies, Har du forslag? :)

    • Trine ;) 6. juni 2012 at 11:03 #

      Du kan for eksempel prøve med valnøtter.

  9. Eva Berntzen 10. juni 2012 at 18:55 #

    Lagde brownie cookies igår – var utrulig gode. Nam.
    Idag har vi spist panna cotta med lime mariinerte jordbær til dessert -kjempegodt.Takk til deg for at du deler.
    Hilsen Eva.

  10. Karianne 9. november 2012 at 16:06 #

    Har du noe formening om hvor lenge disse holder hvis jeg legger dem på glass, vurderer å lage dem som julegave.

  11. Mia 4. februar 2013 at 19:17 #

    Jeg er fan av sjokoladekakene dine hilsen Mathias 8 år

  12. Ingunn 14. februar 2013 at 17:28 #

    Hei Trine!
    I serien «Hver gang vi mates» har jeg testet ut din oppskrift på Brownie cookies. Du kan se resultatet her: http://www.minmiddag.no/trines-brownie-cookies/

    Jeg håper du tar utfordringen og vil teste ut en valgfri oppskrift, på bloggen min http://www.minmiddag.no

    Beste hilsen Ingunn

  13. Elisabeth Bentsen 6. april 2013 at 12:22 #

    Tusen takk for oppskriften på nydelige kjeks.Jeg og min datter på snart 10 år,har kost oss med å bake disse nå.
    Tusen takk for den utrolig flotte jobben du gjør med bloggen.Den brukes ofte her.

  14. Anita 21. mai 2013 at 22:35 #

    Disse var skikkelig gode og kommer til å bli en schlager her i huset! Nam nam:-)

    Tusen takk for en super blogg! Gleder meg stort til kokeboka di kommer!

  15. Kristina 19. november 2013 at 12:10 #

    De såg skikkelig gode ut! :) Men hvordan oppbevares de om man ikke skal spise de med en gang? Kan de fryses?

  16. Liv Toril 12. mars 2014 at 21:22 #

    Hei Trine! Takk for nok en super oppskrift. Jeg er veldig glad i kombinasjonen sjokolade/appelsin, så jeg lagde en variant av disse i dag der jeg tilsatte revet skall fra en appelsin. Det ble godt! God baking videre :)

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 00:47 #

      :)

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Dagens blogg 2 – Trines matblogg | sokblog - 7. juni 2012

    [...] på denne oppskriften? Les den deilige bloggen her CommentsPowered by Facebook Comments This entry was posted in Homepage-12 by admin. Bookmark the [...]

Legg igjen en kommentar