Bacalao

Bacalao er utrolig enkel og god mat, og jeg vil benytte enhver anledning til å minne om det, selv om kalenderen tilsier at det egentlig er tid for å bytte ut gryterettene med grillmat. Til fire trenger du omtrent:

  • 600 gram (tørr) klippfisk, utvannet
  • 600 gram poteter, i skiver
  • 2 gule løk, i skiver
  • 1 kinesisk hvitløk, grovt hakket
  • 1 rød chili, finhakket
  •  2 bokser hermetiske tomater, hakket
  • 1 rød paprika, i grove biter
  • 1 grønn paprika, i grove biter
  • 1 dl olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 1-2 dl vann
  • sorte oliven
  • frisk timian, hakket
  • eventuelt salt og pepper

Legg klippfisken i vann, og la den ligge i ca 2 døgn. Bytt vann etter ca ett døgn.

Begynn med løken og legg fisk, grønnsaker, oliven og frisk timian lagvis i en stor, høy ildfast form eller gryte. Hell over vann, vin og olivenolje.

Stekes midt i ovnen på 180 grader (over- og undervarme) i 2-2,5 timer. Smak til med nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt, og server!

Enjoy!

 


, ,

18 Kommentarer

  1. Cecilie Lykke 18. mai 2012 at 14:16 #

    Tror jeg aldri har smakt bacalao før, syns tomatsaus og torsk virker som en rar kombinasjon. Men alt må kanskje prøves før det kan dømmes :)

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 00:33 #

      Tomatsaus og torsk er en ypperlig kombinasjon som absolutt bør få en sjanse! :)

  2. Marit 19. mai 2012 at 11:36 #

    Trenger man ikke lokk når man steker bacalao i ovnen?

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 00:27 #

      Jeg har laget ovnsbakt bacalao både med og uten lokk, med bra resultat. Dersom du skal lage denne med lokk bør du kanskje redusere væskemengden litt. Lykke til!

  3. Bodil 21. mai 2012 at 19:45 #

    Siden vi er i grillsesong, så er tipset at grilla klippfisk er knallgodt:)

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:50 #

      Takk for tipset, Har aldri tenkt på å grille klippfisk…

  4. Hilde 21. mai 2012 at 21:25 #

    Laga baccalao i går. Saknar gulrot i di oppskrift, syns den søte smaken er perfekt i lag med den sterke smaken av chili. Prøv det!

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:49 #

      Gulrot smaker nok godt til, er utrolig glad i det og benytter det så ofte jeg kan. Men ikke akkurat i denne oppskriften…

  5. Katinkas Kitchen 22. mai 2012 at 06:54 #

    Åh så härligt att se ett recept med bacalao. Som halvspanjorska är jag van vid bacalao, som ju är namnet på den torkade fisken man sedan blötlägger och gör allehanda olika goda rätter på. DEt här låter som ett härligt och medelhavssmakande sätt.
    Med vänliga matglada sydländska hälsningar från Katinkas Kitchen

    • Trine ;) 3. juni 2012 at 01:47 #

      :)

  6. Maren 21. september 2012 at 13:38 #

    Skal man beholde frøene i chilien?

    • Trine ;) 21. september 2012 at 13:56 #

      Det kommer an på hvor sterk du øsnker bacalaoen Den blir sterkere om du tar med frøene.

      • Maren 26. september 2012 at 09:12 #

        Takk :) Ja de var jo logisk. Jeg lagde til mine «gamle» foreldre så da ble det uten frø :) Kjempegod oppskrift!

  7. Totte :) 18. februar 2013 at 21:18 #

    Jeg skal lage bacalao i morgen og lurer på hvilken oppskrift du synes er aller aller best av denne og «Bacalao på sitt beste»?

    • Trine ;) 19. februar 2013 at 00:17 #

      Jeg jobber hele tiden med å forbedre oppskriftene mine, og en ny oppskrift må alltid, etter min vurdering, være bedre enn oppskrift som allerede erpublisert på bloggen. Jeg anbefaler derfor den nyeste oppskriften. Lykke til!

  8. Vibeke 6. september 2013 at 08:50 #

    Elsker bloggen din, Trine. Nå er det moro å lage mat, moro å se at jeg får det til, tusen takk !

    Skal ha gode venner på bacalao middag, har du et godt tips på god dessert ?

  9. Janniche 29. oktober 2013 at 10:29 #

    Min mann lagde denne i går, og den var kjempegod! :-) Vi har brukt andre oppskrifter tidligere, men denne kommer vi garantert til å bruke fra nå av.

  10. Anette 19. februar 2014 at 11:49 #

    Fin blogg du har!
    Fungerer samme oppskrift like bra i gryte på plate? Stekeovnen er opptatt…Også lurer jeg på om du tror den blir enda bedre av å steke/koke på lavere temperatur?

Legg igjen en kommentar