Svinefilet med paprikaragu og oliven

Datostemplingen på denne svinefileten var nær med å bli historie, og den var derfor satt ned til halv pris. Da er jeg kjapp med å handle, for det er jo da kjøttet oftest er best mørnet og best på smak. Så da ble det svinefilet på en helt vanlig onsdag, sammen med en paprikaragu og pasta. Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • ca 500 gram svinefilet, delt i 4 omtrent like store biter
  • 1 rødløk, i båter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød paprika, i store biter
  • 1 gul paprika, i store biter
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • ca 2 ts soyasaus
  • en neve sorte oliven
  • salt og pepper
  • frisk basilikum, finsnittet
  • pasta, ris eller annet tilbehør

Fres løken i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett paprika og hvitløk, og la det surre med 4-5 minutter. Tilsett hermetiske tomater og oliven, og smak til med soyasaus, salt og pepper. La raguen putre et par minutter og hell den over i et ildfast fat (med mindre du har stekepanne med avtagbart håndtak).

Mens raguen står og surrer deler du svinefileten i 4 like store biter. Brun kjøttet på alle sider i litt smør og stikk deretter et steketermometer i den tykkeste biten. Legg bitene oppå raguen og stek i ovnen ved 175 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på ca 65 grader, etter ca 15 minutter. La kjøttet hvile ca 5 minutter før servering (og da har også kjernetemperaturen økt ytterligere).

Strø over finsnittet basilikum og server umiddelbart, med pasta, ris eller annet tilbehør.

Enjoy!


, ,

4 Kommentarer

  1. Laila 18. april 2012 at 11:22 #

    Dette så utrolig godt ut. Det er jammen ikke lett å holde seg til middagsplanen når du presenterer den ene lekre retten etter den andre.

  2. Linda Nilsen 21. april 2012 at 21:18 #

    Lagde denne retten i kveld :) Fantastisk god :-) Bruker bloggen din hver dag :) Den beste :)

  3. Stine 27. april 2012 at 13:27 #

    Dette hørtes da virkelig godt ut. Jeg er alltid på jakt etter enkle hverdagsmiddager og dette ser ut til å være det. Takk for tipset :-)

    • Line 6. februar 2013 at 16:22 #

      Denne retten har blitt en fast del av reportoaret hjemme hos oss! Veldig rask og god :D
      Bytter gjerne ut svin med kylling og tilsetter en liten dæsj med creme fraiche eller rømme ;)

      «Fast leser»

Legg igjen en kommentar